اصفهان - ایرنا - معاون توسعه پیش بینی اداره کل هواشناسی استان اصفهان گفت: انتظار بارش‌های سنگین و سیل آسا در اصفهان از ابتدا وجود نداشته و هیچگونه پیش بینی در مورد وقوع سیلاب در این کلانشهر نشده بود.

نوید حاج بابایی عصر یکشنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا، افزود: تنها انتظار بارش‌های رگباری را در مناطق جنوبی این کلانشهر از جمله بهارستان و سپاهان شهر و حوالی مجموعه سی تی سنتر را داشتیم.

وی ادامه داد: همواره در جلسه‌های مختلف هم اعلام کرده بودیم که امکان وقوع و شدت بارش های رگباری در ساعات بعدازظهر در نیمه جنوبی شهر اصفهان، همانند بارش هایی که اردیبهشت ماه سالجاری در محدوده سپاهانشهر و سیتی سنتر رُخ داد، وجود دارد.

معاون توسعه پیش بینی اداره کل هواشناسی استان اصفهان اظهار داشت: مناطقی از اصفهان که بارش خوبی در بر داشته بیشتر شامل مناطق جنوبی این شهر می‌شود که در پیش بینی های هواشناسی هم اعلام شده بود.

به گفته وی، ماهیت جنوبی بودن این سامانه پس از مدتی از دست رفت و ضعیف شد و ماهیت غربی بودن آن تقویت شد و با توجه به تقویت ماهیت غربی بودن این سامانه بارش های ۲ روز گذشته بیشتر در چادگان، و مناطق همجوار استان اصفهان با چهارمحال و بختیاری گزارش شده است.

وی اضافه کرد: بارش های زمستانه نظم خاصی دارند و امکان پیش بینی درست در مورد آنها وجود دارد، اما بارش های تابستانی غیرمنظم هستند و در زمان حاضر هم فصل بارش نیست و اینگونه بارش‌ها در استان اصفهان سابقه دیرینه ندارد.

حاج بابایی گفت: بارش های تابستانه بیشتر در مناطقی شکل می گیرند که حالت کوهستانی داشته باشد و مناطق مستعد برای بارش محسوب می شوند و نواحی کوهستانی داخل مسیل‌ها و رودخانه‌ها بعنوان مناطق بسیار مستعدی برای بارش های تابستانی محسوب می شوند و این بارش‌ها به موقعیت منطقه بسیار وابسته هستند.

وی افزود: موقعیت منطقه نقش ۳۰ درصدی در میزان بارش‌های زمستانی دارد، اما در بارش های تابستانی و فصول گرم، مناطق بیش از ۷۰ درصد در وقوع بارش ها نقش دارند.

معاون توسعه پیش بینی اداره کل هواشناسی استان اصفهان ادامه داد: در صورت وقوع بارش در استان اصفهان این بارش ها بیشتر در دامنه های زاگرس و در شهرستان های چادگان، فریدونشهر و سمیرم و نواحی غربی و جنوبی استان که نزدیک به استان چهارمحال و بختیاری و تیپ کوهستانی دارد، بصورت رگبار و رعد و برق در ساعات بعدازظهر رُخ خواهد داد.