ساری – ایرنا – عملیات امداد و نجات و فعالیت‌های مربوط به بازسازی مسیرهای دسترسی در مناطق سیل زده شهرستان چالوس همچنان با سرعت و تمام توان به صورت شبانه‌روزی در حال انجام است.

به گزارش ایرنا، تیم‌های امدادی و گروه‌های فنی و مهندسی از دستگاه‌های مختلف طی ۴۸ ساعت گذشته به طور مستمر مشغول ارائه خدمات و انجام اقدامات برای بازگرداندن وضعیت منطقه سیل‌زده به شرایط عادی هستند. اما حجم بسیار زیاد گل و لای آورده شده همراه با سیل و شدت خسارت به زیرساخت‌های مختلف اعم از برق، آب، تلفن و راه سبب شده که با گذشت حدود ۴۸ ساعت از آغاز عملیات امداد و نجات، همچنان ارتباط زمینی چهار روستای ارتفاعات بخش مرزن‌آباد قطع باشد.

تأکید ویژه استاندار مازندران برای باقی ماندن همه مسئولان مرتبط با امدادرسانی و انجام خدمات زیرساختی در منطقه تا زمان بازگشت وضعیت به شرایط عادی سبب شده که اقدامات با سرعت بیشتری انجام شوند. با این حال هنوز بخشی از اقدامات اولیه و فوری باقی مانده است.

فرماندار چالوس در گفت‌وگو با خبرنگار ایرنا با بیان این‌که همه دستگاه‌های خدماتی و امدادی در منطقه پای کار هستند، گفت: امروز هم جلسه ستاد بازسازی مناطق سیل‌زده با حضور مدیران دستگاه‌های استان در چالوس برگزار شد و بخش قابل توجهی از کارها نیز تا کنون پیش رفته است.

علی قاسمی افزود: با وجود حجم بالای خسارت به زیرساخت‌های برق‌رسانی و مخابراتی و همچنین راه‌های دسترسی، دیروز با انجام اقدامات فوری برای برق‌رسانی موقت به دو روستای الیت و دلیر، خوشبختانه خاموشی این روستاها تا زمان بهسازی شبکه برق‌رسانی برطرف شد و شاهد برقراری ارتباط مخابراتی در این دو روستا بودیم.

وی درباره میزان خسارات ناشی از سیل در این منطقه خاطرنشان کرد: هنوز نمی‌توان رقم دقیقی از میزان خسارت سیل عنوان کرد. اما همه دستگاه‌ها مکلف شدند که ارزیابی خسارت در بخش‌های مربوط به خودشان را انجام دهند و ارزیابی خسارت در حال انجام است.

فوت ۶ نفر و مفقودی ۱۲ نفر در سیل چالوس

 فرماندار چالوس درباره تعداد قربانیان سیل در این منطقه نیز گفت: متاسفانه ۶ نفر در این سیل جان باختند. ضمن این که بنا بر اظهارات و ادعاهای محلی ۱۲ مفقودی اعلام شده است که هنوز دقیق بودن این تعداد برای ما محرز نیست. با این حال نیروهای هلال احمر با سگ‌های زنده‌یاب در منطقه مشغول جست‌وجو هستند.

عملیات امدادرسانی در منطقه سیل‌زده بخش مرزن‌آباد با حضور مدیران استانی به صورت شبانه‌روزی انجام می‌شود. به گفته سرپرست اداره کل مدیریت بحران مازندران، ستاد مدیریت بحران در شهرداری مرزن‌آباد مستقر شده و حتی بارندگی مقطعی امروز نیز اقدامات در حال انجام توسط نیروها را متوقف نکرد.

حسینعلی محمدی به خبرنگار ایرنا گفت: فرمانده بسیج سازندگی فرمانده میدانی روز و معاون راهداری استان فرمانده میدانی شب برای اجرای عملیات بازگشایی راه‌های مسدود شده در منطقه هستند و عملیات نیز تا زمان بازگشایی کامل مسیرها به هیچ وجه متوقف نمی‌شود. ۳۳ دستگاه ماشین‌آلات سنگین و ۷۰ دستگاه ماشین‌آلات سبک در منطقه مشغول فعالیت هستند.

وی افزود: در محور واسپل که خسارتی جدی به آن وارد شد و بخش زیادی از راه تخریب شده تا کنون یک‌هزار و ۲۰۰ متر برش کوه برای ایجاد راه جدید انجام شد و طبق برنامه‌ریزی احتمالا امشب به پل واسپل می‌رسیم. در محور طویر-ناتر هم عملیات راهسازی بدون توقف در حال انجام است. ۲۷ لوله مربوط به ایجاد پل‌های موقت نیز به منطقه انتقال داده شد تا عملیات بازگشایی مسیر پس از فراهم شدن بستر برای ساخت پل موقت بدون توقف انجام شود.

سرپرست اداره کل مدیریت بحران مازندران اظهار کرد: با توجه به این‌که به مردم منطقه و استاندار محترم قول دادیم در کمترین زمان ممکن مسیرها بازگشایی شود، بدون توقف عملیات اجرایی برای بهسازی مسیر انجام می‌شود. حتی با این که امروز یک سیل مقطعی در تنکابن رخ داد و دامنه بارندگی‌ها به محل فعالیت در منطقه سیل‌زده چلوس نیز رسید، عملیات بدون توقف ادامه یافت.

محمدی با اشاره به استمرار اقدامات امدادی در منطقه آسیب‌دیده از سیل خاطرنشان کرد: تیم‌های امداد و نجات نیز کماکان فعال هستند. تیم‌های امداد کوهستان به چهار روستای انگوران، چهارباغ، گیجان و پولادکوسر که راه دسترسی به آن‌ها مسدود است رفتند و مصدومان را به پایین‌دست آوردند.

استمرار امدادرسانی به سیب‌دیدگان

وی افزود: امروز برای انتقال آذوقه به چهار روستای بالادست دستور پرواز بالگرد صادر شد و بالگرد نیز به پرواز درآمد. اما به دلیل شرایط نامساعد جوی امکان نشستن در منطقه وجود نداشت. قرار است بالگرد فردا صبح برای انتقال آذوقه و امدادرسانی دوباره به انگوران پرواز کند. البته امیدواریم که مسیر دسترسی به این روستاها با توجه به سرعت اجرای عملیات بهسازی و مرمت مسیر به زودی بازگشایی شود.

امدادرسانی هلال احمر به آسیب‌دیدگان سیل چالوس از روز جمعه آغاز شد و همچنان نیز ادامه دارد. به گفته مدیرعامل جمعیت هلال احمر مازندران، نیروهای این نهاد امدادرسان طی ۴۸ ساعت گذشته به اهالی روستاهای دلیر، الیت، واسپول، نوکرس، پولاکو، پولاکوسر، گیجان، چهارباغ، انگوران، مچسر، فشکور، گزناسیتی، ساتره، پل‌اوشن و مکارود خدمات امدادی و مایحتاج اولیه ارائه کردند.

غلامعلی فخاری گفت: تیم‌های امدادی جمعیت هلال احمر شهرستان چالوس و تیم‌های پشتیبان از نوشهر، تنکابن، رامسر، بابل، کلاردشت و نور در این منطقه حضور یافتند و به بیش از ۱۷۰ خانوار امدادرسانی کردند.

وی اظهار کرد: حدود ۱۵۰ نفر نیروی شامل نیروهای عملیاتی و نجاتگر داوطلب در قالب ۲۳ تیم عملیاتی در منطقه سیل‌زده حضور یافتند و تا کنون نیز علاوه بر امدادرسانی به حدود ۷۰۰ نفر و نجات جان ۳۷ نفر گرفتارشده در سیل، توزیع نان و آب، تجهیزات اولیه استقرار موقت شامل پتو، موکت و ۱۶۹ بسته غذایی ۷۲ ساعته را بین آسیب‌دیدگان توزیع کردند.

استاندار مازندران در جلسه مدیریت بحران چالوس که شنبه برگزار شد تأکید کرد مدیران تا زمان بازگشتن وضعیت منطقه سیل‌زده به شرایط عادی نباید منطقه را ترک کنند. نیروهای امدادی و دستگاه‌های خدمات‌رسان نیز در ۴۸ ساعت گذشته به طور مستمر در حال انجام فعالیت‌های امدادی و همچنین بهسازی زیرساخت‌های آسیب دیده هستند.