«غلامرضا شهبازی» روز دوشنبه به ایرنا توضیح داد: ستاد پیشگیری و فرماندهی عملیات استان به منظور کاهش خطر سیل احتمالی و همچنین حفظ آمادگی مطلوب و پاسخ آنی و موثر به مخاطرات احتمالی؛ تشکیل مستمر جلسات ستاد پیشگیری بحران در استان و شهرستان ها، جلوگیری از تردد و اسکان در حاشیه رودخانه های دائم و فصلی و همچنین شناسایی مناطق پر ریسک و دارای سابقه ساماندهی، لایروبی مسیل ها و رودخانه های درون شهری و منتهی به مناطق مسکونی (شهری و روستایی) را دستور کار خود قرار داده است.
وی همچنین پاکسازی و لایروبی کانال و انهار در مناطق مسکونی، رصد و بازبینی دوره ای پل های کم ارتفاع در راستای جلوگیری از انسداد مسیر رودخانه ها، جلوگیری از ساخت و ساز در حریم و بستر رودخانه ها و مسیل ها، افزایش دیواره رودخانه ها در محل پیچان رودها به منظور افزایش ظرفیت آبگذری و تکمیل دیواره های ناتمام از دیگر تدابیر ستاد پیشگیری استان در مقابله با سیل احتمالی عنوان کرد.
شهبازی در ادامه جلوگیری از چرای دام در مناطق مستعد خطر، تهیه و بسیج امکانات و تجهیزات مرتبط با تخلیه آب در شرایط اضطرار، اعلام آماده باش به جمعیت هلال احمر، اورژانس، شهرداری ها و دیگر ارگان ها، اعلام به موقع اخطارهای هواشناسی از طریق رسانه ها در راستای آگاهی بخش به همه، انجام تدابیر لازم در مکان های کوهپایه ای مستعد رانش زمین در اثر سیل از دیگر برنامه ها در راستای مقابله با کاهش خطر سیل در استان کرمانشاه اعلام کرد.
اداره کل هواشناسی استان کرمانشاه در پیش بینیهای خود اعلام کرد که از امروز دوشنبه تا پایان هفته جاری، به استثنای رشد ابر و در بعضی ساعات وزش باد، پدیده قابل توجه دیگری برای سطح استان نخواهیم داشت. همچنین میانگین دمای هوا که طی امروز و فردا تغییرات چندانی نخواهد داشت؛ در سایر روزهای هفته به آرامی افزایش مییابد.
استان کرمانشاه با ۲ میلیون نفر جمعیت، ۱۴ شهرستان، ۳۴ شهر، ۲ هزار و ۵۹۵ روستای دارای سکنه، دارد.