کرمانشاه - ایرنا - مدیرکل دفتر حمل و نقل سازمان راهداری و حمل و نقل جاده ای کشور از آماده بودن مرز خسروی کرمانشاه برای تردد زوار اباعبدالحسین (ع) در مراسم اربعین امسال خبر داد و گفت: این سازمان به منظور تسهیل تردد زوار به عتبات عالیات در ایام اربعین برنامه ریزی های گسترده ای در دست اجرا دارد.

به گزارش ایرنا،« داریوش باقرجوان» عصر دوشنبه در سفر به استان کرمانشاه در بازدید از پایانه مرزی خسروی و پرویزخان قصرشیرین، افزود: همه تلاش سازمان راهداری برای سفر آسان و ایمن زائران به عتبات عالیات است، به همین خاطر بنا به وظایف ذاتی این سازمان در کمیته حمل و نقل و سوخت از ابتدای سال ۱۴۰۱ برای تسهیل سفر زائران  در ایام اربعین برنامه ریزی های گسترده ای اجرا شده است.

وی از جمله این اقدام ها را در حوزه زیرساخت‌های محورهای مواصلاتی و ایمن سازی آنها، آماده کردن مجتمع های خدمات رفاهی در بین مسیرهای تردد و تجهیز پایانه های مرزی کارهای اعلام کرد و گفت: بخشی از این برنامه ها  انجام شده و برخی نیز در دست اجرا است.

باقرجوان همچنین از اقدامات نرم افزاری گسترده ای برای گسیل ناوگان حمل و نقل عمومی در کنار زائرینی که با وسایل شخصی خود تردد می کنند خبر داد و افزود: به همین دلیل پارکینگ هایی برای افرادی که با وسایل نقلیه شخصی سفر می کنند، ناوگان حمل و نقل در مرزها محل تردد زوار اربعین فراهم شده است.

در حال آماده سازی مرز خسروی برای تردد زوار امام حسین (ع) هستیم 

مدیرکل دفتر حمل‌ و نقل مسافر سازمان راهداری و حمل و نقل جاده ای تصریح کرد: کرمانشاه از جمله استان‌هایی است که مرز آن برای تردد زائران در ایام اربعین معرفی شده و بر همین اساس در حال آماده سازی مرز خسروی هستیم و سفر ما به کرمانشاه نیز در همین راستا است.

باقرجوان گفت: از روزهای گذشته نقایص و مشکلات مرز خسروی بررسی شده که با توجه به شرایط و اعتبارات تخصیصی نواقص این مرز برطرف و نقاط قوت هم تقویت می شود تا در اربعین ۱۴۰۱ این مرز در کنار سایر مرزها پویا و فعال باشد.

وی در ادامه گفت: پایانه مرزی خسروی در جابه جایی زوار اربعین در ۲ مرحله اول بین مرز خسروی به شهر کرمانشاه و از کرمانشاه به اقصی نقاط دیگر کشور نقش بسزایی دارد به همین خاطر شرکت‌های حمل و نقل مسافر موظف اند، سرویس های فوق العاده ای را در روزهای اربعین از سراسر کشور به مقصد کرمانشاه و از کرمانشاه به مقصد خسروی برعکس ارایه دهند.

اختصاص هزار میلیارد تومان برای تجهیز زیرساخت و ایمن سازی مرزهای اربعین

به گفته باقرجوان در راستای اقدامات مربوط به تجهیز زیرساختها و ایمن سازی مرزهای اربعین کشور امسال تاکنون یک هزار میلیارد تومان در نظر گرفته شده و از این نظر برای فراهم کردن بهترین شرایط زیرساخت های سخت افزاری و نرم افزاری پایانه های مرزی کشور مشکل اعتباری نداریم.

مدیرکل دفتر حمل‌ و نقل مسافر سازمان راهداری و حمل و نقل جاده ای افزود: این  اعتبارات در حوزه داخلی و مناسب سازی پایانه ها، منظر آرایی پایانه ها، نصب پرچم و المان‌های مختلف و شرایط داخلی پایانه های مرزی و تعبیه سرویس های بهداشتی و هرآنچه درباره سیستم های صوتی و دیگر موارد مورد نیاز است تخصیص می یابد.

بر قیمت هزینه های تردد زوار توسط ناوگان حمل و نقل عمومی نظارت دقیق می شود

 باقرجوان در پایان درباره قیمتها و نظارت بر مبالغ دریافتی توسط شرکت‌های حمل و نقل مسافر و ناوگان مسافربری گفت: بر این امور نیز تصمیم گیری و اقدام می شود تا زائران با ایمنی بیشتر و مبالغ پرداختی مناسب تردد کنند.

خسروی یکی از مرزهای مهم و با موقعیت راهبردی کشورمان است که این مرز بین المللی قدیمی‌ترین مرز رسمی کشورمان با عراق برای تردد زائران عتبات عالیات است که در گذشته جزئی از راه ابریشم بوده است.

مرز رسمی خسروی  - منذریه مسیر اصلی جاده کشورمان به سوی بغداد پایتخت کشور عراق است که این جاده در ادامه به کشور سوریه متصل شده و در نهایت به بندر حلب در ساحل دریای مدیترانه متصل می‌شود.

مرز خسروی نزدیکترین نقطه ایران به کربلاست؛ این مرز تا بغداد پایتخت عراق ۱۹۰، کاظمین ۲۰۳، کربلا ۳۰۰، سامرا ۳۲۶ و نجف ۳۸۰ کیلومتر فاصله دارد. خسروی در ۲۰ کیلومتری شهر قصرشیرین در غرب کرمانشاه قرار دارد.

زائرانی که مرز خسروی را برای ورود به عراق انتخاب می کنند پس از عبور از شهرهای دیالی و بغداد به کاظمین سپس کربلا و نجف می رسند.