شهین مرادی روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا بیان کرد: همچنین میزان ابتلا به اسهال و بیماریهای انگلی نیز در شیرخواران تغذیه کننده با شیر مادر کمتر است.
وی افزود: شیر روزهای اول (کلستروم ، آغوز یا ماک) بسیار مغذی و حاوی بیشترین مواد ایمنی زایی و حفاظتی برای مقابله در برابر بیماری ها است و نخستین ایمن سازی کودک محسوب میشود.
مرادی ادامه داد: آغوز به دفع مدفوع سیاه و چسبنده ابتدایی کمک کرده و از زردی نوزاد پیشگیری میکند؛ شروع تغذیه با شیر مادر در ساعت اول تولد، امکان برقراری تماس پوستی مادر و نوزاد را فراهم میکند و این موضوع در گرم نگهداشتن و بهبود رشد و تکامل به ویژه برای نوزادان نارس و بیمار نقش حیاتی دارد.
این کارشناس گفت: شیر مادر تمام نیازهای تغذیهای شیرخواران را در ۶ ماه اول تامین میکند و شیرخوار حتی به آب هم نیاز ندار؛ همچنین رابطه عاطفی و صمیمی بین مادر و فرزند فراهم میکند که منجر به ارتقای تکامل عاطفی روانی کودک شده و در دوران بلوغ نیز موجب امنیت روانی بیشتری خواهد شد.
وی با بیان اینکه تغذیه با شیر مادر سبب رشد و تکامل مطلوب و بقای کودک میشود، اضافه کرد: تغذیه با شیر مادر بروز سرطانهای دوران کودکی، آسم، اگزما، آلرژی و بسیاری بیماریهای دیگر را کاهش داده و احتمال چاقی کودک و چاقی مراحل بعدی زندگی در آینده را کاهش میدهد.
مرادی ادامه داد: احتمال بروز دیابت نوجوانان، پرفشاری خون و چاقی که نشانگرهای بیماریهای قلبی و عروقی در سنین بزرگسالی هستند از طریق تغذیه با شیر مادر کاهش مییابد و ضریب هوشی در کودکان تغذیه کننده با شیر مادر بالاتر است.
این کارشناس توضیح داد: تغذیه با شیر مادر منجر به کاهش بروز عفونتهای تنفسی شده و از عفونتهای کلیه و مجاری ادراری نیز پیشگیری میکند و کودکان کمتر دچار ناهنجاری فک، رویش نابجا و پوسیدگی دندان میشوند.
مزایای شیردهی برای مادر
وی گفت: شروع تغذیه نوزاد با شیر مادر بلافاصله پس از تولد، موجب جمع شدن رحم و در نتیجه کم کردن خونریزی وکاهش کم خونی مادر میشود.
مرادی بیان کرد: این مادران کمتر به سرطان پستان، رحم و تخمدان مبتلا میشوند، قندخون آنها بهتر کنترل میشود و زودتر به وزن پیش از بارداری بر میگردند؛ این مادران در سالمندی کمتر به پوکی استخوان و شکستگی استخوان ران دچار می شوند، ضمن اینکه منجر به ایجاد رابطه عاطفی مستحکم و دو طرفه بین مادر و فرزند میشود و احتمال کودک آزاری و خشونت مادر کمتر میشود.
۱۰ مرداد روز جهانی شیر مادر نامگذاری شده است.