گنبدکاووس - ایرنا - سرپرست اداره‌کل شیلات گلستان گفت: نوار مرزی استان به دلیل وجود هزار و ۲۰۰ هکتار مزارع پرورش ماهیان گرمابی یکی از ظرفیت‌های شاخص استان برای افزایش تولید این نوع از ماهیان براساس برنامه تحولی وزیر جهاد کشاورزی است.

به گزارش روز دوشنبه ایرنا از روابط عمومی اداره کل شیلات گلستان، اسماعیل جباری در بازدید از مزارع پرورش ماهیان گرمابی حاشیه رودخانه اترک از جمله مجتمع پرورش ماهیان گرمابی آلاگل اظهارداشت: مدیریت شیلات استان آماده شنیدن مشکلات پرورش‌دهندگان و همکاری با آنان در همه زمینه‌هاست.

وی افزایش تولید ماهیان گرمابی را از جمله برنامه‌های تحولی وزیر جهاد کشاورزی دانست و گفت: می‌توان با بهره‌وری بهتر و بیشتر از این ظرفیت به رشد مناسبی در حوزه ماهیان گرمابی رسید.

سرپرست اداره کل شیلات گلستان با اشاره به عملکرد استان در تولید ماهیان گرمابی، تصریح کرد: سال گذشته ۱۵ هزار تن ماهی گرمابی در مزارع استان تولید شد و پیش‌بینی می‌شود امسال این رقم تا ۱۹ هزار و ۲۰۰ تن افزایش یابد.

جباری گفت: امیدواریم با رفع مسائل و مشکلات مزارع نوار مرزی گلستان شاهد تولیدی فراتر از پیش بینی‌ها در حوزه تولید ماهیان گرمابی در استان باشیم.

همچنین در این بازدید میدانی پرورش دهندگان هم مسائل و مشکلات کاری خود از جمله تامین، تخصیص و انتقال آب به مزارع و دریافت سهم آب براساس پروانه بهره برداری را با سرپرست اداره کل شیلات گلستان در میان گذاشتند.

معاون فرماندار شهرستان آق قلا، بخشدار اینچه برون، رییس امور آب شهرستان گنبدکاووس و روسای ادارات شهرستان‌های گنبدکاووس و آق قلا، سرپرست اداره کل شیلات استان را در این بازدید همراهی کردند.

بر اساس این گزارش، در حوزه نوار مرزی گلستان بیش از هزار و ۲۰۰ هکتار مزرعه پرورش ماهیان گرمابی در ۲ حوزه شهرستان‌های گنبدکاووس و آق قلا با ظرفیت تولید بیش از سه هزار تن ماهی وجود دارد.

استان گلستان به سبب شرایط جغرافیایی، واقع شدن در دامنه سلسله جبال البرز و شمال ایران و ویژگی های اقلیمی در زمره مناطق با قابلیت دسترسی بالا به منابع آب محسوب می شود.

 وجود رودخانه های دایمی  اترک، گرگان رود و قره سو و چندین تالاب بین المللی مانند آلما گل،‌ آجی گل و آلاگل  و البته بیش از ۱۰۰ کیلومتر نوار ساحلی در کرانه های خزر و خلیج گرگان، گلستان را به استانی با قابلیت بالای فعالیت های شیلاتی تبدیل کرده است.

بیش از ۳۰ هزار حلقه چاه کشاورزی، چند صد آب‌بندان ذخیره آب روستایی و چندین سد و سازه مهندسی ذخیره آب هم از دیگر ظرفیت های استان گلستان برای صنعت شیلات است که باید از آنها بهره برداری وافر برد.