به گزارش ایرنا، «محمدهادی زاهدی وفا» امروز (دوشنبه) در جشنواره ملی مهارت اظهار داشت: بعضی از مهارتهایی که درگذشته وجود داشت، اکنون از بین رفته و بهعنوان رشتههای سنتی و محدود در حال حفظ شدن است که باید بر اساس نیاز بازار کار و رقابت در عرصه جهانی، مهارتهای جدید را ایجاد کنیم.
وی افزود: از دهه هفتاد در دنیا و کشورمان بحث اقتصاد دانش بنیان مطرح و مدلهایی برای رشد اقتصادی کشورها با عنوان اقتصاد درونزا عنوان شد که برای این امر دو فرآیند انباشت دانش و انباشت نیروی انسانی مطرح شد.
سرپرست وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی ادامه داد: هرکدام از این مدلها طرفدارانی داشت و جزو پیچیدهترین مباحث علمی است. در این فرایندها نقش سرمایه انسانی و مهارتآموزی بسیار مهم است، زیرا رشد و توسعه کشورها و رقابتپذیری آنها منوط بر نیروی انسانی توانمند است.
این مقام مسوول با بیان اینکه نیروی انسانی دارای دانش پنهان است، گفت: دانش را از انسان میتوان بهعنوان مکتوب و یا رساله جدا و منتشر کرد، اما نیروی انسانی را نمیتوان از دانش پنهانی که دارد، جدا کرد.
زاهدی وفا ابراز داشت: یکی از علتهای رشد اقتصادی در کشورهای شرقی، سرمایهگذاری بر روی نیروی انسانی ماهر است که در حوزه آموزشی مطلوب عمل کردهاند.
وی تأکید کرد: آینده اقتصادی در گِرو اهمیت به مهارتآموزی نیروی انسانی و سرمایهگذاری بر روی آموزش است و باید با نیاز روز، تغییر و تحول در آموزشها ارائه کرد.
سرپرست وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی با اشاره به پیگیری قانون سازمان فنی و حرفهای گفت: فضای قانونی را برای مهارتآموزی در مجلس شورای اسلامی پیگیری میکنیم تا با حمایتهای مجلس در این عرصه ورود کنیم و پاسخگو باشیم.
زاهدی وفا بیان کرد: اکنون قانون سازمان فنی و حرفهای در مجلس شورای اسلامی پیگیری میشود.
وی بهنظام استاد - شاگردی درگذشته اشاره کرد و گفت: مهارتافزایی در گذشته بر این پایه بوده و اکنون در فضای رقابت اقتصادی بعضی از مهارتها از گردونه حذف شدند. کسانی موفق هستند که در بازار بزرگتر مهارتهای بهروز را دیده باشند.
سرپرست وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی خاطرنشان کرد: اهمیت مهارتآموزشی ضمانت و ضرورت بقا در اقتصاد جهانی است و ما نیز در وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی حمایت خواهیم کرد.