به گزارش خبرنگار گروه علم وآموزش ایرنا، علی وحدت روز دوشنبه در رویداد ارایه فناوری های نوین حوزه زلزله و مدیریت بحران پس از آن در صندوق نوآوری و شکوفایی که با حضور مسوولان هلال احمر، پژوهشکده سوانح طبیعی، نظام مهندسی و شرکت های دانش بنیان برگزار شد، افزود: درحال حاضر فقط ۲۲ شرکت دانش بنیان در حوزه مدیریت بحران زلزله فعال هستند.
وی خاطرنشان کرد: استقبال کم نهادها وسازمانهای دولتی از شرکت های دانش بنیان موجب شده تا تعداد شرکتهای فعال در حوزه مدیریت بحران کم باشد.
رییس صندوق نوآوری وشکوفایی با یادآوری اینکه استقبال شرکتها بر اساس میزان تقاضا است که در حوزه مدیریت بحران کم است، ادامه داد: میزان استقبال پایین بخش دولتی از فناوریهای دانش بنیان درحوزه مخاطرات طبیعی سبب شده که شرکتها به این سمت حرکت نکنند.
وحدت تصریح کرد: وظیفه ما شناسایی شرکتهای دانش بنیان و ایجاد ارتباط میان آنها با دستگاهها است ولی در این زمینه برخی از دستگاه ها آمادگی لازم برای همکاری با دانش بنیان ها را ندارند.
وی همچنین گفت: شرکت های دانش بنیان باید همکاری خود را با بخشهایی که آمادگی بیشتری دارند مانند شهرداری ها توسعه دهند.
رییس صندوق نوآوری و شکوفایی یادآور شد: اگر بازارسازی برای محصولات شرکتهای دانش بنیان فعال در زمینه بحران نداشته باشیم، این شرکتها را از دست می دهیم، امیدوارم زمینهای فراهم شود تا ارتباط میان دستگاههای دولتی با شرکتهای دانش بنیان در حوزه مدیریت بحران فراهم شود.
ارایه ۲۲ طرح دانش بنیان مدیریت بحران زلزله
حمیدرضا شاوردی مشاور عالی رییس صندوق نوآوری و شکوفایی هم در این رویداد گفت: در حوزه مدیریت بحران به صورت جزیرهای عمل شده است، در این رویداد تلاش شده با تعاملات دستگاههای مرتبط دستاوردهای شرکتهای دانشبنیان را عرضه کنیم.
وی در خصوص برنامههای صندوق برای ورود به چالشهای کشور، اظهار داشت: در این راستا صندوق نوآوری ۲ دسته فعالیت "زنجیره ارزش و فعال سازی شرکتهای دانشبنیان" و " رفع چالشها و بحرانها" را تعریف کرده است.
مشاور عالی رییس صندوق نوآوری و شکوفایی ادامه داد: برای رفع چالشها باید شرکتهای دانشبنیان به گونه ای فعال شود که مردم اثرات آن را ببینند.
شاوردی به سیل های اخیر در کشور اشاره کرد و گفت: امروز که ما این رویداد را برگزار کردیم در میانه بحران سیل قرار داریم که خسارات های زیاد مالی و جانی به کشور و مردم وارد شد.
وی ادامه داد: صندوق نوآوری وشکوفایی معتقد است که بخشی از شرکتهای دانش بنیان باید به این حوزهها ورود کنند و این صندوق نیز به عنوان یک نهاد مالی سهم خود را در فعال سازی این شرکتها با حمایت از شرکت ها و برگزاری این رویدادها ادا میکند.
مشاور عالی رییس صندوق نوآوری و شکوفایی با تاکید بر اینکه هیچ گاه حوزه حکمرانی به دنبال سیاست گذاری کلان در مدیریت بحران نبوده است، گفت: در همین جهت رویدادی در زمینه فناوریهای نوین لرزهای در حوزه سازههای ساختمانی، مصالح نوین ساختمانی برای بهبود رفتار لرزهای، ارزیابی وضع موجود سازههای شهری و ابنیهها و مقاوم سازی ساختمان های موجود طراحی و فراخوان آن منتشر شد.
شاوردی کاهش مخاطرات ناشی از آسیب رسیدن به شریان های حیاتی پس از زلزله، سیستم تشخیص محل آسیب شریانهای حیاتی، شناسایی گسلهای ناشناخته موجود در کشور را از محورهای این فراخوان عنوان کرد.
وی یادآور شد: در این رویداد ۳۸ طرح ارسال شد که پس از داوری ۲۲ طرح پذیرش شد.