این اجلاس طی دو سال اخیر به دلیل همهگیری بیماری کووید ۱۹ به تاخیر افتاده بود که اکنون همزمان با جنگ اوکراین آغاز به کار کرده است.
قرار بود این نشست در سال ۲۰۲۰ برگزار شود اما به دلیل همه گیری کووید-۱۹ بارها به تعویق افتاد.
آخرین باری که در کنفرانس بازنگری ان.پی.تی سندی نهایی تصویب شد، سال ۲۰۱۰ بود که سندی مشتمل بر یک برنامه اقدام ۶۴ مادهای با هدف نزدیک شدن به جهانی بدون سلاح هستهای بود.
نشست قبلی بررسی ان.پی.تی در سال ۲۰۱۵ بدون تصویب سندی از طریق اتفاق نظر پایان یافت و مذاکره کنندگان نتوانستند اختلافاتشان را بر سر پیشنهاد تبدیل خاورمیانه به منطقه عاری از سلاح هستهای رفع کنند.
این کنفرانس چهار هفتهای قرار است در پی اتفاق نظر واحدی در قبال گامهای بعدی باشد اما منابع دیپلماتیک می گویند انتظارات چندان بالایی در مورد حصول به یک توافق اساسی در آن وجود ندارد.
معاهده ان پی تی که از سال ۱۹۷۰ اجرایی شده، در بین توافق های کنترل تسلیحاتی موجود در جهان بیشترین امضاکننده را دارد و بیش از ۱۹۱ کشور به آن پیوستهاند.
بر اساس این معاهده، کشورهای بدون تسلیحات هسته ای متعهد شدهاند که این سلاح را به دست نیاورند و کشورهای مسلح به این تسلیحات نیز موافقت کردهاند برای از بین بردن زرادخانههای خود در آینده مذاکره کنند اما همگی حق برخورداری از انرژی هستهای صلحآمیز را پذیرفتهاند.
مجموع سلاح های هسته ای جهان در اواسط دهه ۱۹۸۰ به اوج خود رسید اما از آن زمان تا کنون به میزان بیش از ۷۵ درصد کاهش یافته که محرک آن عمدتا پایان جنگ سرد بین آمریکا و اتحاد شوروی سابق بود.
کارشناسان تخمین زده اند که حدود 13 هزار کلاهک هسته ای دیگر همچنان در سراسر جهان باقی مانده که بخش عمده آن به آمریکا تعلق دارد.