قزوین - ایرنا - رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان قزوین گفت: طرح های آبیاری نوین با هدف صرفه جویی در مصرف آب و ارتقای بهره وری در بخش کشاورزی در سه هزار و ۲۸۲ هکتار زمین های زراعی و باغی استان در دست اجراست.

رضا افلاطونی روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: این میزان از عملیات آبیاری نوین در زمین های کشاورزی استان قزوین شامل آبیاری های بارانی، کم فشار و قطره ای هستند که در قالب ۱۲۸ طرح در دست اجرا قرار دارد.

این مسوول اضافه کرد: طی چهار ماهه امسال نیز ۱۲۰.۸۲ هکتار از اراضی کشاورزی استان قزوین به سامانه های آبیاری نوین مجهز شدند که ۴۷.۴۶ هکتار از این رقم آبیاری بارانی و ۷۳.۳۶ هکتار از آن نیز آبیاری قطره ای بود.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان قزوین گفت: پارسال نیز ۶۹ طرح به مساحت ۹۸۰.۹۳ هکتار از اراضی کشاورزی استان به آبیاری نوین تجهیز شدند که ۱۰۹ هکتار از آن آبیاری بارانی، ۷۳۰ هکتار قطره ای و ۱۴۰ هکتار آن کم فشار بود.

این مسوول با بیان اینکه تاکنون ۶۰ هزار هکتار از اراضی کشاورزی استان به آبیاری نوین تجهیز شده اند، اظهار داشت: براساس بررسی های به عمل آمده در حوزه فنی و مهندسی و آب و خاک، نزدیک به  ۱۸۰ هزار هکتار از اراضی استان استعداد اجرای آبیاری های نوین را دارا هستند.

افلاطونی، توسعه آبیاری مدرن را یکی از الزامات حرکت از کشاورزی سنتی به مدرن عنوان کرد و افزود: توسعه آبیاری مدرن از اهمیت بالایی برخوردار بوده به طوری که نقش مهمی در پایداری کشاورزی و حفظ امنیت غذایی جامعه دارد.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان قزوین با اشاره به اینکه کم آبی یکی از دغدغه ها و چالش های اساسی پیش روی کشاورزان و دست اندرکاران این حوزه به شمار می رود،افزود: یکی از راه های اصلی رفع این چالش، توسعه اجرای آبیاری های مدرن است و با تمرکز بر این کار می توان سالانه ظرفیت صرفه جویی آب تا بیش از ۱۰۰ میلیون متر مکعب را در اراضی کشاورزی استان قزوین ایجاد کرد.

وی در ادامه با بیان اینکه در سفر رییس جمهور ۲ هزار و ۳۱۸ میلیارد تومان اعتبار به بخش کشاورزی استان قزوین اختصاص یافته است،افزود: از این میزان حدود هزار و ۵۳۰ میلیارد تومان در بخش هیا آب و خاک از جمله توسعه آبیاری مدرن هزینه خواهد شد.

این مسوول اظهار داشت: تخصیص این اعتبارات آهنگ اجرای آبیاری نوین در اراضی کشاورزی استان را تند می کند.

استان قزوین دارای ۴۸۹ هزار هکتار اراضی کشاورزی است که از این میزان حدود ۷۵ هزار هکتار را باغ میوه و سایر را زمین های زراعی تشکیل می دهد.