فرماندار مهریز گفت: این خسارت بیشتر مرتبط با زیرساختهای کشاورزی به خصوص در مناطق روستایی بخش مرکزی، مزارع و باغات، کشتهای گلخانهای و جادههای بین مزارع شهرستان است.
محمد دهقان بنادکی روز سهشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با بیان اینکه برای نمونه ۱۰۰ درصد چندین گلخانه در روستای ابراهیمآباد در ابتدای دهستان میانکوه تخریب شد ادامه داد: کار بررسی کامل میزان خسارات بارندگی و سیل روزهای اخیر توسط کارشناسان مرتبط دستگاههای مختلف با همکاری جامعه هدف در دست بررسی است .
این مسئول اظهار کرد: میزان برآورد خسارت برای اختصاص بودجه و جبران آن طبق قانون با ارائه مستندات به استان اعلام که امیدواریم در اولین فرصت نسبت به اختصاص بودجه مورد نیاز اقدام صورت گیرد و بدون شک دولت به جد در کنار مردم و کشاورزان و خسارت دیدگان است.
دهقان با بیان اینکه بیشترین خسارت شهرستان در بخش کشاورزی مربوط به کانالهای انتقال آب، استخرهای کشاورزی و قنوات است اظهار کرد: کارشناسان همچنان در منطقه حضور فعال دارند و وظایف خود را با همکاری مسئولان مرتبط با جدیت انجام میدهند.
وی از همکاری مردم و مسئولان به خصوص اعضای ستاد مدیریت بحران شهرستان که تاکنون ماموریت خود را برای کمک به مردم و پیشگیری از آسیبهای باران و سیل در شهرستان انجام دادند قدردانی کرد و تداوم آن را بر حسب ضرورت خواستار شد.
فرماندار مهریز از رسانههای گروهی، خبرنگاران و خبرگزاری جمهوری اسلامی (ایرنا ) که طی روزهای اخیر نسبت به تهیه و انعکاس اخبار دقیق بارندگی شهرستان اقدام کردند قدردانی کرد و بر اطلاع رسانی به موقع برای پیشگیری و جلب مشارکت مردم در برنامههای مختلف تاکید کرد.
بارش شدید باران و جاری شدن سیل بامداد روز جمعه در استان یزد موجب آبگرفتگی شدید معابر شهری، مسدود شدن برخی راههای مواصلاتی، تخلیه برخی روستاها ، تخلیه بافت تاریخی شهر یزد و بروز خسارت به تاسیسات زیربنایی این استان شد.
اراضی کشاورزی مهریز ۱۷ هزار و ۵۰۰ هکتار است که حدود ۱۵ هزار بهره بردار در کاشت، داشت و برداشت محصولات باغی و زارعی در این شهرستان فعالیت دارند که ۱۰ هزار هکتار از اراضی کشاورزی مهریز باغی و بقیه زراعی است.
مرکز شهرستان ۵۵ هزار نفری مهریز در ۳۰ کیلومتری جنوب شهر یزد قرار دارد.
مدیر جهاد کشاورزی بهاباد هم با بیان اینکه سیل و بارندگی اخیر بالغ بر ۱۲ میلیارد تومان خسارت به بخش کشاورزی این شهرستان وارد کرد، گفت: بیشترین خسارت این حوزه مربوط به بخش مرکزی، روستای احمد آباد و روستاهای بخش آسفیچ بوده است.
علی اکبر رحمتیان روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: به دنبال وقوع سیلاب، ارزیابی خسارت مالی وارد شده به تاسیسات و محصولات کشاورزی و دامپروی با حضور کارشناسان مراکز جهاد کشاورزی شهرستان بهاباد در مناطق مختلف از همان ساعات اولیه آغاز شد.
وی بیان کرد: سیل به محصولات زراعی و باغی، دام ، جادههای بین مزارع، چاههای کشاورزی، قناتها، کانالهای انتقال آب، سیستم های آبیاری نوین خسارت وارده کرده است.
رحمتیان از کشاورزان و دامداران در روستاها و بخشها خواست اگر کسی از سیل خسارت دیده مراتب را به مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان بهاباد اطلاع دهد تا ضمن بازدید از محل خسارت سیل اقدامات بعدی صورت پذیرد.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان بهاباد به همراه کارشناسان واحد های تخصصی مدیریت از مناطق سیل زده بازدید کردند .
مرکز شهرستان ۲۰ هزار نفری بهاباد در فاصله ۲۰۰ کیلومتری شرق یزد قرار دارد.