تهران- ایرنا- رئیس جمهوری فرانسه در گفت‌وگوی تلفنی با همتای اوکراینی خود گفت: تلاش‌های اروپایی برای کمک به کی‌یف برای صادرات غلات از مسیرهای زمینی و آبی ادامه می‌یابد.

به گزارش روز سه‌شنبه ایرنا از کاخ ریاست جمهوری فرانسه، امانوئل مکرون رئیس جمهوری فرانسه در نخستین گفت‌وگوی تلفنی با ولودیمیر زلنسکی پس از سفر یک ماه ونیم پیش خود به کی‌یف، از انتقال نخستین محموله غلات از بندر اودسا ابراز خرسندی کرد.

وی همچنین در این گفت‌و گو که یک ساعت و نیم به طول انجامید و همین بخش از آن در توئیت رسمی مکرون منتشر شد، گفت: تلاش‌های اروپا برای ادامه روند صادرات غلات اوکراین از مسیر زمینی و دریایی در چارچوب گذرگاره‌های بشردوستانه ادامه خواهد یافت.

این در حالی است که زلنسکی در ویدئوی روزانه اظهارات خود گفته بود که هنوز برای خرسندی از انتقال این محموله «خیلی زود» است.

وی گفت: در حال حاضر برای نتیجه‌گیری و پیش‌بینی زود است. بیایید منتظر بمانیم تا ببینیم توافق چگونه عمل خواهد کرد و آیا امنیت واقعا تضمین می شود یا خیر.

مکرون همچنین بار دیگر بر حمایت خود از مردم اوکراین و مقاومت آنها تاکید کرد و از عزم خود برای تضمین اینکه «جنایات جنگی در حال افزایش» بی مجازات نماند خبر داد.

رئیس جمهوری فرانسه بار دیگر از زلنسکی درباره «نیازهای نظامی، انسانی و اقتصادی» این کشور پرسید و بر «تمایل فرانسه به ادامه حمایت از نیروهای مسلح اوکراین به منظور توانمندسازی آنها در مقاومت در برابر تجاوزات روسیه» تاکید کرد. وی همچنین از تمایل پاریس به ارائه «حمایت های اقتصادی کلان کوتاه مدت» گفت.

بنا بر اعلام الیزه، مکرون در این گفت‌وگو اظهارات اخیر خود در سفر به آفریقا را در مورد آنچه «جنگ ترکیبی» مسکو به ویژه در «سطح اطلاعاتی» خواند، تکرار کرد. همچنین دو رئیس جمهوری برای ادامه تلاش های مشترک در مقابله با «اطلاعات جعلی» انتشار یافته از سوی روسیه در «مقیاس جهانی» ادامه دهند.

به گزارش ایرنا، وزیران دفاع روسیه و ترکیه و وزیر زیرساخت اوکراین ۳۱ تیر ماه گذشته طی نشستی در استانبول با حضور رجب طیب اردوغان رئیس جمهور ترکیه و آنتونیو گوترش، دبیر کل سازمان ملل متحد، در خصوص «حمل و صادرات ایمن غلات و مواد غذایی از بنادر اوکراین» توافق نامه امضا کردند.

این توافق تضمین کننده صادرات غلات مسدود شده در بنادر اوکراین در دریای سیاه به سراسر جهان بود.

توافق صادرات غلات ۱۲۰ روزه است که مقامات اوکراین وعده دادند طی ۱۰ روز شرایط را برای عملیاتی کردن آن فراهم کنند.

پس از چند ماه توقف صادارت غلات اوکراین به دلیل جنگ، نخستین کشتی حامل غلات این کشور صبح دیروز (دوشنبه) بندر اودسا را به سمت لبنان ترک کرد.

گوترش دبیر کل دیروز تایید کرد یک کشتی با بیش از ۲۶ هزار تن ذرت، به نخستین کشتی تجاری تبدیل شد که از ۲۶ فوریه (۷ اسفند) تاکنون بندر اودسا در اوکراین را ترک کرده است. وی این اقدام را نقطه شروع مهم خواند

این کشتی قرار است امروز (دوم اوت/۱۱ مرداد) به محل بازرسی در آب های سرزمینی ترکیه برسید و پس از بازرسی، به سمت مقصد نهایی خود یعنی طرابلس در لبنان  که به شدت به واردات غلات وابسته است،  حرکت کند.