تهران – ایرنا – گزارش تازه بانک جهانی نشان می دهد که از زمان درگیری روسیه و اوکراین، تورم مواد غذایی در بسیاری از کشورهای در حال توسعه به شدت افزایش یافته و حتی چندین کشور ثروتمند نیز در چرخه افزایش قیمت ها گرفتار شده اند، به همین خاطر بسیاری از کشورها دچار بحران تمام عیار پرداخت بدهی ها خواهند شد.

به گزارش ایرنا، روزنامه گاردین به نقل از یافته های بانک جهانی نوشت که به دلیل جنگ روسیه علیه اوکراین، بسیاری از کشورها به میزان ۱ درصد تولید ناخالص داخلی با افزایش هزینه های مواد غذایی و برخی دیگر نیز ناتوان از مهار این گرانی، دچار بحران تمام عیار پرداخت بدهی ها خواهند شد.

به گزارش بانک جهانی، لبنان بیشترین آسیب را از جنگ شرق اروپا دیده و از دو سال پیش که سیلوهای آن در جریان انفجار بیروت تخریب شد، دولت این کشور امکان نگهداری و توزیع گندم و ذرت به نزدیک به ۷ میلیون جمعیت کشور را ندارد.

علاوه بر لبنان که امروز با تورم ۳۳۲ درصدی مواد غذایی دست و پنجه نرم می کند، زیمبابوه، ونزوئلا و ترکیه نیز به ترتیب گرفتار ۲۵۵، ۱۵۵ و ۹۴ درصد تورم مواد غذایی هستند.

فهرست بانک جهانی از کشورهای دارای بیشترین نرخ تورم مواد غذایی

به نوشته بانک جهانی، تفاوت میان تورم مواد غذایی و مجموع تورم، "تورم واقعی مواد غذایی" نامیده می شود که در لبنان ۱۲۲ درصد بوده و بیشترین نرخ این شاخص را در میان دیگر کشورها به خود اختصاص داده است. دلیل اصلی این نرخ بالا، هزینه فزاینده انرژی است که نرخ تورم در لبنان را به بیش از ۱۵۰ درصد رسانده است.

در گزارش بانک جهانی آمده که تعداد کشورهای ثروتمند دچار تورم شدید نیز به شدت افزایش یافته و ۷۸.۶ درصد این گروه از تورم مواد غذایی رنج می برند.

پس از جنگ مسکو علیه کی یف و چند ماه وقفه در صادرات غلات اوکراین، نخستین کشتی حامل غلات این کشور صبح دوشنبه (دیروز) بندر «اودسا» را به مقصد لبنان ترک کرد.

وزارت دفاع ترکیه در این باره اعلام کرد که محموله کشتی «رازونی» حامل ذرت بوده و ساعت ۸:۳۰ دقیقه صبح دوشنبه به وقت محلی بندر «اودسا» اوکراین را با پرچم «سیرالئون» ترک کرده است.

وزیران دفاع روسیه و ترکیه و وزیر زیرساخت اوکراین ۳۱ تیر طی نشستی در استانبول با حضور «رجب طیب اردوغان» رئیس جمهور ترکیه و «آنتونیو گوترش»، دبیر کل سازمان ملل متحد، در خصوص «حمل و صادرات ایمن غلات و مواد غذایی از بنادر اوکراین» یک توافق نامه امضا کردند.

این توافق ۱۲۰ روزه تضمین کننده صادرات غلات دپو شده در بنادر اوکراین در دریای سیاه به سراسر جهان است.