اوایل خرداد ماه سال جاری، نوزادی در محله نازی آباد تهران در سطل زباله پیدا شد، شهروندان پس از پیدا کردن این نوزاد که بندناف او نیز بریده نشده بود، با پلیس و اورژانس تماس گرفتند.
مادری که نوزاد معصوم را در سطل زباله ای در تهران پیدا کرد و از مرگ حتمی نجات داد، گفت: آنقدر گرسنهاش بود که تمام انگشت هایش را خورده بود و خون می چکید.
انتشار فیلم وضعیت این نوزاد در شبکههای اجتماعی، احساسات مردم را جریحه دار کرد و بسیاری از آنان خواستار فرزندخواندگی این نوزاد شدند.
سال گذشته ۶۱ نوزاد توسط والدین زیستی خود در سطح شهر به ویژه کنار شیرخوارگاهها رها شدند. با پیدا شدن هر نوزادی در خیابان و اماکن دیگر، مردم انتظار دارند تا این نوزاد فورا به فرزندخواندگی سپرده شود و هم نوزاد و هم یک زوج از موهبت یک خانواده دارای فرزند برخوردار شوند اما گاهی روند فرزندخواندگی آنقدر سخت و پیچیده است که گاهی سالها خانواده ای پشت نوبت برای فرزندخواندگی میماند.
بنا به آخرین آمار اعلام شده از سوی سازمان بهزیستی کشور اکنون بالغ بر ۱۷ هزار خانواده متقاضی برای امر فرزندخواندگی در صف نوبت سازمان بهزیستی هستند. اما چرا هر نوزادی که به بهزیستی تحویل داده میشود فورا به فرزندخواندگی سپرده نمیشود؟
رئیس سازمان بهزیستی کشور درباره این امر میگوید: هر نوزادی که در شیرخوارگاه جانمایی میشود، قابلیت واگذاری ندارد و درصد کمی از این کودکان به فرزندخواندگی میروند.
علی محمد قادری میافزاید: فرزندخواندگی شامل مراحل متعددی از جمله دریافت حکم قضائی، غربالگری و انجام آزمایشهای سخت و پیچیده است.
وی خاطرنشان میکند: بین نوزادان و متقاضیان فرزندخواندگی نسبت یک به ۱۴ وجود دارد به آن معنا که هر یک کودک در مراکز بهزیستی، ۱۴ متقاضی دارد تا او را به فرزندخواندگی بپذیرند.
رئیس سازمان بهزیستی کشور اظهارداشت: در حال حاضر با قوه قضائیه و سازمان بازرسی کشور در حال رایزنی هستیم و جلساتی با وزیر دادگستری داشتیم تا روند فرزندخواندگی تسهیل شود.
قادری با اشاره به شایعهای مبنی بر متوقف شدن فرزندخواندگی به دلیل اصلاح فرآیند، تاکید کرد: هیچ توقفی در این زمینه به علت اصلاح فرآیندها نداریم و زمان فرزندخواندگی به کوتاه ترین مدت ممکن رسیده است و در این زمینه هزار روز ابتدایی طلایی نوزاد باید لحاظ شود.
اغلب خانوادهها نوزاد سالم میخواهند
سعید بابایی مدیرکل کودکان و نوجوانان سازمان بهزیستی کشور نیز با بیان اینکه سالانه حدود ۲ هزار کودک به سرپرستی در قالب فرزندخواندگی سپرده می شوند، افزود: اغلب خانوادههای متقاضی فرزندخواندگی خواستار پذیرش کودکان دارای سلامت کامل هستند.
وی همچنین پیش از این گفته بود که بیش از ۸۰ درصد خانوادهها متقاضی کودک زیر ۲ سال و بیش از ۹۴ درصد خانوادههای متقاضی فرزند، متقاضی کودک زیر ۵ سال هستند.
وی ادامه داد: مشکل ما در بحث فرزندپذیری، کودکان بالای پنج سال است که سرپرستی ندارند یا سلب حضانت شده اند یا کودکانی که دارای بیماری خاص هستند.
به گزارش ایرنا، سالانه حدود ۲۰۰۰ کودک به فرزندخواندگی یا امین موقت سپرده میشوند. این خانوادهها از بین بیش از ۵ هزار خانوار در هر سال ارزیابی شده و مناسبترین آنها برای این امر انتخاب میشوند و تعداد زیادی از خانوادهها بعد از ثبتنام برای تحویل فرزندخواندگی باید در صف نوبت بمانند.
همچنین اطلاعات تکمیلی در حوزه فرزندخواندگی در سامانه ملی فرزندخواندگی به آدرس www.adoption.behzisti.net جهت بهرهبرداری متقاضیان موجود است.