تهران- ایرنا- مجوز پروانه تاسیس آموزشگاه‌های آزاد در دوره‌های قبل در بازار با قیمت‌های میلیاردی خرید و فروش می‌شد که در دولت سیزدهم با انحصارشکنی و اقدامات ویژه این بازار تعطیل و اکنون زمان صدور مجوزها از هشت ماه به سه روز کاهش یافته است.

به گزارش ایرنا، سازمان فنی و حرفه‌ای متولی صدور مجوزهای تأسیس آموزشگاه‌های آزاد، مراکز جوار و بین کارگاهی و سایر مجوزهای اشتغال است که به علت زمان‌بر بودن صدور مجوزها، به‌صورت زیرزمینی مجوزها خرید و فروش می‌شد.

 در گذشته برای صدور مجوز پروانه تأسیس آموزشگاه‌های آزاد حدود هشت ماه زمان می‌برد که در دولت مردمی سیزدهم این زمان از هشت ماه به سه روز کاهش یافت و اکنون متقاضیان به‌راحتی با داشتن صلاحیت می‌توانند مجوز را دریافت کنند.

حدود یک سال از روی کار آمدن این دولت می‌گذرد که با تغییر سیاست‌ها، تأمین زیرساخت‌ها، تغییر مدیریت‌ها و سایر موارد صدور مجوزها کاهش چشمگیری داشته است به‌گونه‌ای که در این مدت ۶ هزار و ۱۰۹ مجوز برای تأسیس آموزشگاه آزاد صادر شده است.

بر اساس گزارش سازمان فنی و حرفه‌ای در همین مدت ۲ هزار و ۵۳۳ پروانه تأسیس آموزشگاه آزاد نیز تمدید شده است.

کاهش زمان صدور مجوز پروانه تأسیس مراکز جوار و بین کارگاهی برای صنایع و بنگاه‌های اقتصادی از دیگر اقدامات سازمان فنی و حرفه‌ای در دولت سیزدهم بوده است که پیش از این، زمان صدور مجوزها ۲ ماه زمان می‌برد.

طبق اطلاعات سازمان فنی و حرفه‌ای، صدور این مجوزها از ۲ ماه به سه روز کاهش یافت و در دولت سیزدهم یک هزار و ۵۱۴ مجوز صادر شده است که نسبت به مدت مشابه سال گذشته رشد ۲۷۷ درصدی را نشان می‌دهد.

«غلامحسین حسینی نیا» رییس سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای کشور در این باره گفته است که در راستای اصل (۲۸) قانون اساسی و فراهم‌سازی امکان اشتغال با شرایط مساوی، بهبود فضای کسب‌وکار و ایجاد فضای رقابتی، تمامی درخواست‌های مجوز تأسیس آموزشگاه‌های فنی و حرفه‌ای آزاد منوط به احراز شرایط متقاضیان، در سه روز و به‌طور خودکار انجام می‌شود.

طبق گفته وی، در سنوات قبل به دلیل ممنوع شدن صدور مجوز آموزشگاه فنی و حرفه‌ای آزاد، بازار سیاه خریدوفروش مجوز آموزشگاه‌های آزاد در کشور راه افتاده بود به‌گونه‌ای رانتی یک تا ۲ میلیاردتومانی برای خرید مجوزها  صورت می‌گرفت.

اکنون در کشور بیش از ۱۲ هزار و ۲۰۰  آموزشگاه فنی و حرفه‌ای آزاد و ۶۴۰ مرکز دولتی وجود دارد که در رشته‌های مختلف اقدام به ارائه آموزش‌های مهارتی می‌کنند.

وی با اشاره به اینکه بخش دولتی و خصوصی به صورت سالانه زمینه آموزش مهارتی حدود یک میلیون و ۲۰۰ هزار نفر را فراهم کرده‌اند، گفته است که سال گذشته بیش از ۹۱۹ هزار نفر از افرادی که آموزش دیده بودند، در آزمون صلاحیت حرفه‌ای شرکت کردند و قادر به کسب گواهینامه بین‌المللی فنی و حرفه‌ای بودند.

حسینی‌نیا ادامه داده است که با تلاش جهادگونه همکاران در بخش دولتی و خصوصی بتوانیم چتر کامل آموزش مهارتی را با کیفیت بالا و متناسب با نیاز کشور فراهم کنیم که در این مسیر نیازمند کمک دولت و مردم خیّر هستیم.