به گزارش خبرنگار اقتصادی ایرنا، «علیرضا پیمان پاک» در آیین امضای تفاهمنامه همکاری بین معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و شرکت نمایشگاههای بینالمللی، اظهار داشت: صندوق سرمایهگذاری صادراتی با معرفی شرکتهای دانش بنیانی که پتانسیل تجاری دارند، فرصتی را برای جذب سرمایهگذاری خارجی یا مشترک و شرایطی برای حمایت از این بخش را ایجاد میکند.
وی افزود: سازمان توسعه تجارت به دنبال ایجاد فضایی برای حمایت از صادرات دانشبنیان کشور است تا شرکتهای فعال از آن بهرهمند شوند.
پیمان پاک تصریح کرد: ایده از سوی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری ارائه و سپس طرح اولیه برنامهریزی شد و اکنون در حال مذاکره برای فراهم کردن این شرایط هستیم.
رییس کل سازمان توسعه تجارت بیان کر: صندوق توسعه ملی تایید خود را اعلام کرده و بانکها نیز آمادگی کامل در این زمینه دارند؛ از سوی دیگر با توجه به جایگاه تولیدات دانش بنیان و فناورانه، شرکتهای بینالمللی نیز از مشارکت در این بخش استقبال میکنند.
معاون وزیر صمت با بیان اینکه صندوق سرمایهگذاری صادراتی وظیفه حمایت از صادرات دانش بنیان را برعهده خواهد داشت، خاطرنشان کرد: برای داشتن یک صندوق کارآمد باید از همان آغاز سازوکار و قالب بهدرستی طراحی شود تا بعد از شروع فعالیت با مشکل مواجه نشیم.
پیمان پاک با بیان اینکه در یک سال اخیر شاهد اتفاقات خوبی در زمینه صادرات بودیم، تصریح کرد: همکاریهای بینالمللی در حوزه تولیدات دانش بنیان تولید و صادرات آن از اولویتها بوده، مورد توجه قرار گرفت.
وی با بیان اینکه در زمینه دانش بنیان توسعه بازار و بازاریابی هستیم، گفت: طی ماههای اخیر آشنایی فعالان اقتصادی خارجی با تولیدات این حوزه در داخل کشور موجب شگفتی آنها شده است که ایران به یکی از کشورهای پیشرو تبدیل شده است و توانستهایم با وجود تحریمها به دستاوردهای بسیاری دست یابیم.
پیمان پاک بیان کرد: توسعه تجارت در حوزه تولیدات دانش بنیان، گذار از وضع فعلی به روشهای نوآورانه و حمایت از استارتآپها برای بهرهمندی از فرصتهای جهانی از برنامههای سازمان توسعه تجارت است.
وی تاکید کرد: ایران در زمینه توسعه بازارهای تولیدات دانش بنیان مزیت رقابتی دارد و در منطقه و کشورهای هدف میتواند به دستاوردهای مهمی دست یابد.