تهران - ایرنا - اداره کل امور تربیتی، مشاوره و مراقبت از آسیب‌های اجتماعی وزارت آموزش و پرورش با هدف به روز رسانی اطلاعات مشاوران پایگاه‌های انتخاب رشته، یک دوره آموزشی برخط با حضور بیش از ۱۲۰۰ کارشناس انتخاب رشته برگزار کرد.

به گزارش ایرنا از معاونت پرورشی و فرهنگی وزارت آموزش و پرورش، با توجه به در پیش بودن اعلام نتایج کنکور سراسری و نیاز دانش آموزان داوطلب به مشاوره انتخاب رشته، اداره کل امور تربیتی، مشاوره و مراقبت از آسیب‌های اجتماعی وزارت آموزش و پرورش با هدف به روز رسانی اطلاعات مشاوران پایگاه‌های انتخاب رشته تابعه، اقدام به برگزاری یک دوره آموزشی برخط با حضور بیش از ۱۲۰۰ نفر کرد.

کارشناسان در این جلسه درباره روند انتخاب رشته داوطلبان توضیحاتی ارائه دادند تا داوطلبان یک انتخاب آگاهانه داشته باشند.

براساس گفته‌های کارشناسان، گزینش داوطلبان با آزمون و بدون آزمون برگزار می‌شود و هر دو دسته داوطلبان در قالب یک فرم می‌توانند رشته‌هایی را انتخاب کنند همچنین در بخش آزمون کتبی و نمره سوابق تحصیلی، فرمی با اعلام رشته‌هایی داریم که در شرایط خاص بررسی مصاحبه و موارد دیگر را مدنظر دارد.

همچنین داوطلبان باید مد نظر داشته باشند که در پذیرش بدون آزمون که براساس سوابق تحصیلی داوطلب است، انتخاب رشته در شاخه‌های مختلف متفاوت خواهد بود اگر متقاضی در آزمون سراسری ثبت نام کند و در آزمون حاضر نشود می‌تواند در رشته‌هایی با سوابق تحصیلی بدون ثبت نام، مجدد انتخاب رشته کند. فرایند انتخاب رشته با آزمون و بدون آزمون جداگانه نیست و داوطلب می‌تواند در قالب ۱۵۰ رشته، انتخاب رشته خود را انجام دهد.

براساس گفته‌های کارشناسان سازمان سنجش، در شرایط بدون آزمون در رشته‌های سوابق تحصیلی محدودیتی از نظر دوره وجود ندارد و داوطلب می‌تواند هر رشته ای را از هر گروه آزمایشی انتخاب کند اما در موضوع با آزمون باید از دوره‌ها و گروه آزمایشی انتخاب شود.

مشاوران و داوطلبان باید دفترچه را به صورت کامل مطالعه کنند زیرا قوانین مربوط به انتخاب رشته قید شده اشت. کارنامه داوطلبان وضعیت علمی و رتبه در گروه آزمایشی در بین شرکت کنندگان را نشان می دهد که باید به موضوع سهمیه در کارنامه اهمیت داده شود.

همچنین برخی از رشته‌ها مربوط به رشته‌های خاص و بورسیه است که باید شرایط و ضوابط به دقت مطالعه شود؛ انتظار داریم مشاوران و داوطلبان مطالب این بخش را ویژه مطالعه کنند.  

یکی از مواردی که بعد از اعلام نتیجه با آن مواجه می‌شویم، اشتباه در درج کد رشته است. داوطلبان باید دقت کافی در این باره داشته باشند. برخی از رشته‌ها پیوسته، کارشناسی و یا کاردانی است که بحث اولویت بندی و نوع رشته مورد علاقه باید مورد توجه داوطلب باشد همچنین محل تحصیل هر رشته باید مورد تاکید داوطلبان باشد.

همچنین در مورد انتخاب شهر، انتخاب خوابگاه فاصله از شهر و وضعیت آب و هوایی باید متناسب با انتخاب رشته، مورد توجه داوطلب باشد.  

اولویت هیچ تاثیری بر روی شانس افراد ندارد؛ اولویت براساس علاقه داوطلب خواهد بود.

براین اساس،  از ۱۷ تا ۲۲ مرداد، فرایند انتخاب رشته انجام می‌شود و لازم است انتخاب رشته به روزهای آخر موکول نشود.

برای انتخاب رشته‌های تربیت بدنی و رشته‌های هنر باید آزمون عملی داده شود که این آزمون در یک بازه زمانی مشخص خواهد شد. اگر براساس سوابق تحصیلی این رشته‌ها انتخاب شود نیاز به شرکت در آزمون عملی نیست.

بعد از اعلام نتایج هیچ گونه جابه جایی از سوی سازمان سنجش امکان ندارد بنابراین داوطلبان باید نهایت دقت را در انتخاب رشته خود داشته باشند. کارنامه نهایی هفته اول مهر منتشر می‌شود که وضعیت داوطلب را در کد رشته‌ها اعلام می‌کند و دلیلی بر قبولی فرد نخواهد بود.

تعداد ۷۳۴ پایگاه اعلام شده که تا آخر این هفته که ثبت نام ادامه دارد، احتمالا به ۸۵۰ پایگاه هم می‌رسد و ۱۷۰۰ نفر مشاور در دوره آموزشی ثبت نام کردند که قرار است در پایگاه مشغول شوند.

در ادامه این وبینار درباره موضوع بومی گزینی و سهمیه بندی در آزمون سراسری توضیحاتی را ارائه کردند.