به گزارش ایرنا، امام جمعه تبریز روز سه شنبه در این نشست مشترک گفت: در دولت مردمی آیتالله رئیسی، اختلاف بین فرمانداران و امامان جمعه قابل قبول نیست.
حجتالاسلام و المسلمین سیدمحمدعلی آلهاشم با اشاره به بیانات رهبر معظم انقلاب در همایش ائمه جمعه سراسر کشور، اظهار داشت: معظم له در این دیدار، بر اهمیت جایگاه نماز جمعه تأکید کردند که براین اساس انتظار داریم مسئولان شهرستانها برای تقویت نماز جمعه، همکاری لازم را با ائمه جمعه داشته باشند.
وی با بیان اینکه امامان جمعه به فرموده رهبر انقلاب، سخنگوی نظام و انقلاب هستند، خطاب به آنان گفت: شما محل رجوع مردم هستید و باید این مراجعات را قدر بدانید؛ با همه مردم رفتار پدرانه و در خدمات اجتماعی مشارکت فعال داشته باشید.
نماینده ولی فقیه در استان از توجه و اهتمام ویژه و دلسوزانه استاندار آذربایجان شرقی نسبت به مسائل فرهنگی و همچنین از حضور فعال و مستمر فرمانداران و مسئولان اجرایی استان در میزهای خدمت در میعادگاههای نماز جمعه استان قدردانی و بر تداوم این اقدام مثبت و ارزشمند تأکید کرد.
مطالبهگری آگاهانه و تبیین مجاهدانه؛ انتظار دولت از امامان جمعه
استاندار آذربایجان شرقی نیز در این نشست از حمایتهای مشفقانه نماینده ولی فقیه در استان و سایر امامان جمعه از مجموعه مدیران اجرایی استان قدردانی کرد و خطاب به فرمانداران، گفت: این حمایتها را که قطعا موجب خیر و برکت خواهد بود، مغتنم بشمارید و ارتباط و تعامل خود را با ایشان تقویت کنید.
عابدین خرّم از امامان جمعه استانخواست تا نقش هدایتی، حمایتی و نظارتی خود را برای کمک به روند کارآمدی دولت، حفظ و تقویت کنند و مطالبهگری آگاهانه از دولت را در کنار تبیین مجاهدانه دستاوردهای نظام مورد توجه قرار دهند.
وی با اشاره به تأکید رهبر معظم انقلاب بر جایگاه نمازهای جمعه بهعنوان قرارگاههای فرهنگی هر شهر، گفت: همه دستاندرکاران و مسئولان نظام باید در این قرارگاه سهم و نقش خود را ایفا کنند که اگر این امر تحقق یابد، بسیاری از مسائل و مشکلات جامعه قابل حل است.
خرّم با بیان اینکه امامان جمعه محل رجوع و امین مردم هستند، افزود: مسائلی که امامان جمعه مطرح میکنند خواستهها و انتظارات واقعی مردم است و فرمانداران باید ضمن پیگیری جدی این مسائل، سایر مدیران شهرستان را هم به سمت حل آنها هدایت کنند.
استاندار آذربایجان شرقی با اشاره به برپایی میزهای خدمت در محل نمازهای جمعه استان، گفت: این برنامه ابتکاری، یک وسیله ارتباطی خوب بین مردم و مسئولان است که باید از سوی فرمانداران و مسئولان اجرایی استان جدی گرفته شود.
وی تأکید کرد: امامان جمعه، محور وحدت و انسجام در جامعه هستند و این محوریت باید حفظ شود.
خرّم با تأکید بر همدلی و همراهی فرمانداران و امامان جمعه استان، گفت: از انتقادهای دلسوزانه و راهگشای امامان جمعه استقبال میکنیم و امیدواریم با تعامل و همراهی ایشان بتوانیم گرههایی از مشکلات مردم را باز کنیم و شاهد اتفاقات مبارکی در استان باشیم.
استاندار آذربایجان شرقی در بخش دیگری از سخنان خود گزارشی از اقدامات دولت سیزدهم و آخرین وضعیت پروژههای اقتصادی و عمرانی استان ارائه کرد و گفت: در بحث مردمیسازی یارانهها، ائمه جمعه با تبیین اهداف دولت و تنویر افکار عمومی، کمک بزرگی به پیشبرد اهداف کردند و امروز در سایه اقداماتی که انجام شده، هیچگونه کمبودی از نظر کالاهای اساسی در استان نداریم.
خرّم با بیان اینکه دولت سیزدهم، دولت تحول است و این تحول باید در خدمت به مردم، خود را نشان دهد، افزود: امروز با وجود همه مشکلات اقتصادی و کمبود منابع، همه فعالیتهای عمرانی استان به مفهوم واقعی فعال است و با تحقق مصوبات سفر استانی رئیس جمهور، اتفاقات خوبی در توسعه و پیشرفت استان خواهد افتاد.
وی ادامه داد: امسال برخلاف سال قبل، قطعی برق و آب در بخش خانگی تقریباً صفر بود و در بخش صنعت هم به حداقل رسید و تعداد شهرهایی که دچار تنش آبی بودند، از ۱۵ شهر به ۷ شهر کاهش یافت که قطعی آب در آنها نیز به کمترین ساعت ممکن در روز محدود شده است.
خرّم با اشاره به برنامههای استان در بخش معدن ازجمله ارتقای ارزش افزوده این بخش، گفت: تحقق اهداف این بخش نیازمند مدیریت معارضهای محلی است که ائمه جمعه در این خصوص نقش مهمی دارند.
وی از فعال شدن ۳۹ معدن راکد، صدور ۴۸ پروانه اکتشاف و ۹۸ مجوز برداشت معادن در استان طی یک سال اخیر خبر داد و گفت: بخش معدن، در توسعه و پیشرفت استان و معیشت مردم نقش اساسی خواهد داشت و آورده این معادن برای استان را در سالهای آتی شاهد خواهیم بود.
استاندار آذربایجان شرقی در مورد وضعیت منابع آبی استان نیز گفت: تا پایان امسال با اجرای شبکههای پایاب سدها، ۱۶ هزار هکتار به وسعت اراضی زیر کشت استان افزوده میشود که بخش خصوصی در این زمینه به خوبی وارد شده و تلاش میکنیم که از مشارکت این بخش در تکمیل زنجیره کشتوصنعت و اشتغال پایدار در استان بهطور مطلوب استفاده کنیم.
وی افزود: در حوزه آب شرب روستایی، سال گذشته ۴۵۰ روستا مشکل داشتند که این تعداد، امسال به ۱۵۰ روستا کاهش یافته و تلاش میکنیم که با کمک بسیج سازندگی و گروههای جهادی، سال آینده هیچ روستایی با مشکل آب شرب نداشته باشیم؛ در حوزه گازرسانی هم ۹۲ درصد روستاهای استان تحت پوشش هستند و در هفته دولت نیز ۱۲۴ روستا از نعمت گاز بهرهمند خواهند شد.
خرّم به پروژههای حوزه راه و مسکن هم اشاره کرد و گفت: در حال حاضر ۸۰ پروژه راه روستایی و ۱۸ پروژه راه شهری در استان در حال اجراست که در سال آینده، بخش عمده این پروژهها تکمیل خواهند شد؛ در بخش مسکن و طرح نهضت ملی مسکن نیز به جز ۳ شهر، در تمامی شهرهای استان زمین دولتی برای متقاضیان پیشبینی شده و تلاش میکنیم تا سهم استان را که سالانه ۵۰ هزار واحد است، محقق کنیم.
به گزارش ایرنا، این نشست به مناسبت سالروز اقامه نخستین نماز جمعه کشور بعد از انقلاب اسلامی برگزار شد و بنا به درخواست و تأکید ائمه جمعه و فرمانداران استان، مقرر شد نشستهای بعدی نیز بهصورت فصلی و با دستور کار مشخص، تشکیل شود.