به گزارش ایرنا، آیتالله سید محمدمهدی میرباقری روز سهشنبه و همزمان با چهارم ماه محرم، در حسینیه حضرت زهرا(س)، بابیان خلاصهای از جلسات قبل به تبیین خطبه امام حسین(ع) در مقابل معاویه پرداخت و افزود: در این خطبه حضرت اباعبدالله الحسین(ع)، علاوه بر معرفی خودشان، به مرزبندی میان جبهه حق و باطل اشاره کرده و سرنوشت شوم دستگاه باطل را برای معاویه تشریح میکنند.
میرباقری در ادامه به نحوه شروع خطبه توسط امام حسین(ع) اشاره کرد و افزود: ایشان در ابتدای خطبه، ضمن معرفی کامل خود، خصوصیاتی از خودشان را بیان فرمودند و خود و اهلبیت(ع) را در زمره گروهی خواندند که قرآن کریم از ایشان، تعبیر به «حزبالله» کرده است.
استاد سطوح عالی حوزه علمیه در ادامه با بیان کرد: در دو سوره مبارکه «مائده» و سوره مبارکه «مجادله» درخصوص «حزبالله» مطالبی بیانشده است.
وی ادامه داد: «حزبالله» در سوره مبارکه «مائده» در مقابل یک جریان ارتدادی است که در دنیای اسلام به وجود میآید و این جریان ارتداد در حقیقت، بازگشت از دینشان میکنند و با تمایل و دلبستگی به جریان کفر، به سوی آنان شتافته و درنهایت آمیخته با جریان کفر میشوند.
عضو مجلس خبرگان رهبری در ادامه به جایگاه آیه شریفه «حزبالله» در سوره مبارکه «مجادله» اشاره کرد و بیان داشت؛ خداوند متعال در این سوره مبارکه، «حزبالله» را در مقابل «مُحادّین» بهکاربرده است.
میرباقری سپس به تبیین معنای «مُحادّین» پرداخت و عنوان کرد: محادین همان جریانی است که به درگیری با خداوند متعال روی آورده است و سعی در برهم زدن حدود الهی دارد. درواقع در این سوره مبارکه «حزبالله» در مقابل «حزب الشیطان» به کاربرده شده است.
وی در ادامه به معنای «حزب» هم اشاره کرد و افزود: به هر جمعیتی که دارای هدف و راه مشخصی باشد، حزب گفته میشود.
میرباقری بابیان خصوصیات حزب الشیطان بر اساس آیات مبارکه سوره مجادله به تبیین برخی از این ویژگیها پرداخت و عنوان کرد: اولین خصوصیت حزب الشیطان بیاعتنایی به حدود الهی است.
رییس فرهنگستان علوم اسلامی اضافه کرد: این مطلب درست است که عمده و محور پرستش خداوند متعال، قلب انسان است، اما این را باید دانست که این پرستش اولاً در قلب انسان محدود نمیشود، دوما اگر انسان بخواهد خداوند متعال را پرستش کند، باید این پرستش علاوه بر قلب بر فکر، گوش و چشم و دیگر اعضا و جوارح انسان هم جاری شود.
میرباقری در ادامه در ضمن بیان ضرورت پرستش الهی در بعد اجتماعی اظهار داشت: عبودیت خداوند متعال دارای حد و حدودی است که جریان الوهیت الهی از طریق همین حدود، در عالم جاری و ساری میشود.
عضو مجلس خبرگان رهبری با اشاره به این مطلب که حزب الشیطان دلش نمیخواهد حدود الهی در عالم جاری شود، افزود: بر اساس تحقیق، محادین یک گروهی هستند که در داخل امت رسول گرامی خدا نفوذ کردهاند و دلشان نمیخواهد، حدود الهی و درنتیجه جریان الوهیت الهی در میان جامعه شکل بگیرد.
میرباقری سپس به جریان درگیری بین حزب الشیطان با جریان حزبالله درآیات الهی اشاره کرد و بیان داشت: یکی از خصیصههای مهم حزب الشیطان یا همان جریان نفاق، تولی و گرایش به سمت قومی است که خداوند متعال به آنان غضب کرده است.
وی اضافه کرد: از دیگر خصوصیات جبهه نفاق، به رخ کشیدن سوابق و عناوین خود است، درحالیکه این جبهه، پیوسته مشغول طرحریزی در مقابل نبی گرامی خدا و حرکت در مسیر دشمنان اسلام میباشد.
رئیس فرهنگستان علوم اسلامی در فرازهای پایانی سخنان خویش به مسئله بسیار مهمی در تبیین خصوصیت جریان نفاق اشاره کرد و بیان داشت: سردمداران جریان نفاق، آنچنان اهل دروغ هستند که بهتدریج خودشان هم باورشان میشود که دارای فضیلت خاص از جانب خداوند متعال هستند و هرکدام ستارهای از ستارگان عالم میباشند و حتی آنقدر پیش میروند که هنگام حضور و مؤاخذه در درگاه الهی نیز، برای اثبات فضیلتشان قسم یاد میکنند؛ اما بهتصریح خداوند متعال درآیات شریفه قرآن، اینها اهل دروغاند.
میرباقری در پایان با اشاره به تسلط شیطان بر منافقین، دلیل تلاشهای بیاندازهی آنان را مطرح کرد و بیان داشت، تنها مسیر نجات از هلاکت در فتنههای منافقین، تمسک به ذکر الهی است. و مراد از ذکر الهی، یکلفظ نیست، بلکه مراد از ذکر الهی، ائمه معصومین(ع) هستند.