به گزارش ایرنا، مهدی مصری عصر سه شنبه در ستاد حمایت از خانواده و جوانی جمعیت استان قم گفت: دانشگاه علوم پزشکی استان برنامه ها و اقدامات گوناگونی در راستای اجرای این قانون به انجام رسانده و برنامه عملیاتی با مشارکت همه صاحبنظران در این مجموعه تدوین کرده است.
وی بر ضرورت جریان سازی بحث جوانی جمعیت در میان دست اندرکاران حوزه زنان و خانواده تأکید کرد و گفت: قرارگاه حمایت از خانواده و جوانی جمعیت در دانشگاه علوم پزشکی تشکیل شده و کمیته های ذیل قرارگاه، ضمن بررسی موانع و چالش ها، راهکارهای لازم را ارائه می دهند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی قم با اشاره به ارائه ۶ ساعت آموزش های لازم در رابطه با بحث حمایت از خانواده و فرزندآوری برای زوجین، خاطرنشان کرد: یکی از مهمترین مسائل، افزایش تبلیغات، آگاهی بخشی و فرهنگسازی با همکاری و تعامل همه دستگاههای اجرایی است.
وی از راه اندازی سامانه ۳۱۶۱ برای ارتباطات مردمی و دریافت انتقادات و پیشنهادات خبر داد و گفت: در رابطه با بحث غربالگری جنین برخی شبهات و چالش هایی وجود دارد که باید با ابلاغ موارد قانونی و اقناع سازی این بحث به نتیجه لازم برسد.
مصری با بیان اینکه ۱۰ درصد از ظرفیت خوابگاه های دانشجویی در اختیار خوابگاههای متأهلی قرار می گیرد، اظهار داشت: یک دستگاه لیزر خاص که برای درمان ناباروری کاربرد زیادی دارد، به زودی به مرکز درمان ناباروری قم اختصاص می یابد.
وی با اشاره به برگزاری کارگاههای آموزشی متعدد برای تمامی فعالان و دست اندرکاران این حوزه و انجام طرح های پژوهشی در این راستا، تصریح کرد: یکی دیگر از مسائل قابل توجه، گنجاندن فقه و احکام جمعیت در درس معارف اسلامی دانشجویان است که این امر در حال پیگیری است.
خواهران مبلغه در مجالس بانوان مسأله فرزندآوری را فرهنگسازی می کنند
مدیرکل دفتر زنان و خانواده استانداری قم نیز در این جلسه با بیان اینکه در استان قم ۱۱ تشکل فعال در حوزه زنان و خانواده فعالیت می کنند که در سطح کشور کم نظیر است، گفت: مهمترین وظیفه ستاد حمایت از خانواده و جوانی جمعیت، نظارت بر حسن اجرای قانون مربوطه است.
زینب عبداللهی با بیان اینکه باید راهبردها و راهکارهای مناسب بر اساس اولویت ها، ضرورت ها و شرایط برای رسیدن به اهداف تعیین و به دستگاههای اجرایی ابلاغ شود، خاطرنشان کرد: هیأت اندیشه ورزی ذیل این ستاد تشکیل شده و به دنبال دستیابی به راهبردهای مورد نیاز است.
وی با اشاره به برگزاری همایش «ایران جوان» با حضور فعالان عرصه جمعیت در استان قم، تصریح کرد: در این همایش از تمامی فعالان و علاقه مندان برای حضور هرچه بیشتر و پررنگ تر در این عرصه خطیر و حساس دعوت بعمل آمده تا گفتمان سازی در سطح جامعه انجام شود.
وی در پایان با اشاره به برگزاری دوره های آموزشی ویژه خواهران طلبه، نقش مهم آنها در پیشبرد اهداف فرهنگی ستاد را مورد توجه قرار داد و گفت: در ایام ماه محرم، خواهران مبلغه با حضور در مجالس بانوان، نسبت به آگاهی بخشی و فرهنگسازی در رابطه با مسأله فرزندآوری اقدام می کنند.
دومین جلسه ستاد حمایت از خانواده و جوانی جمعیت استان قم با حضور سید محمدتقی شاهچراغی استاندار قم و جمعی از مدیران و کارشناسان دستگاههای اجرایی ذیربط و فعالان این حوزه در سالن جلسات امام جواد(ع) استانداری قم برگزار شد.