به گزارش ایرنا از خبرگزاری آناتولی ترکیه، «فوزی برهوم» در واکنش به اقدام رژیم صهیونیستی به بستن گذرگاههای «کرم ابوسالم» و «ایرز» گفت: تداوم اقدامهای رژیم صهیونیستی و نقض حقوق ساکنان نوار غزه با بستن گذرگاهها، گرسنگی دادن و محاصره آنها، جنایت علیه بشریت است.
وی با ابراز تاسف عمیق و محکوم کردن سکوت و انفعال بین المللی در مقابل این اقدامهای ناقض حقوق ساکنان غزه، گفت که سکوت ساکنان این باریکه طولانی نخواهد بود.
سخنگوی حماس خاطرنشان کرد: این اقدامات بیش از ۲ میلیون فلسطینی به ویژه بیماران زن، کودک و بیماران سرطانی که نیاز به درمان مستمر در بیمارستانهای کرانه باختری و بیتالمقدس دارند را تبدیل به گروگانهایی نزد رژیم اشغالگر کرده است.
برهوم کابینه صهیونیستی را مستقیماً مسئول ادامه رنج مردم نوار غزه دانست و گفت که دیگر نمیتوان ادامه این وضعیت خطرناک را پذیرفت.
وی در پایان خواستار اقدام فوری و موثر فلسطین و کشورهای عربی و اسلامی برای شکستن محاصره نوار غزه و حمایت از مقاومت مردم این باریکه در برابر ماشین جنگی رژیم صهیونیستی شد.
پیش تر رسانهها گزارش کرده بودند، رژیم صهیونیستی کودکان و افراد مبتلا به بیماریهای صعب العلاج در نوار غزه را از ادامه درمان در خارج از آن محروم نگه داشته و در نتیجه آن، بیماران این منطقه محاصره شده توسط صهیونیستها با جان باختن تدریجی مواجه هستند.
سازمان ملل تیرماه امسال در پانزدهمین سال محاصره نوار غزه، خواستار لغو محاصره این منطقه از سوی رژیم صهیونیستی شد.
«استفان دوجاریک» سخنگوی دبیر کل سازمان ملل در یک کنفرانس خبری در مقر این سازمان گفت: ۱۵ سال از آغاز محاصره نوار غزه میگذرد. همکاران ما در بخش کمکهای بشردوستانه میگویند که به دلیل محاصره، فقر، نرخ بالای بیکاری و سایر عوامل، اکنون نزدیک به ۸۰ درصد مردم غزه به کمکهای بشردوستانه متکی هستند.
وی افزود: بیش از نیمی از ساکنان غزه در فقر زندگی میکنند و نزدیک به ۸۰ درصد از جوانان این منطقه بیکار هستند.
دوجاریک اظهار کرد: امسال، کمکهای بشردوستانه به ۵۱۰ میلیون دلار برای فراهم کردن غذا، آب و خدمات بهداشتی برای ۱.۶ میلیون نفر نیاز دارد اما تنها ۲۵ درصد از این مبلغ تامین شده است.
دوجاریک گفت آژانس امداد رسانی و کاریابی سازمان ملل برای آوارگان فلسطین (آنروا) تا پایان سپتامبر (شهریور) برای برنامه غذایی اضطراری غزه به ۷۲ میلیون دلار کمک اضافی نیاز دارد تا نیازهای غذایی ۱.۱ میلیون پناهنده فلسطینی را تا پایان سال برآورده کند.
«برنامه جهانی غذا (WFP) همچنین به ۳۵ میلیون دلار بیشتر برای جبران افزایش قیمت کالاها نیاز دارد.»
به گفته این مقام سازمان ملل متحد، برای کاهش وخامت اوضاع انسانی، به منظور لغو کامل تحریم رژیم صهیونیستی در راستای قطعنامه ۱۸۶۰ مصوب سال ۲۰۰۹ شورای امنیت، باید اقدامات بیشتری انجام شود و فقط راه حلهای سیاسی پایدار میتواند فشارها بر مردم رنج دیده غزه را کاهش دهد.
"می الکیله" وزیر بهداشت فلسطین پیشتر هشدار داده بود که تداوم محاصره رژیم صهیونیستی و عدم حمایت و کمکهای بینالمللی، موجب کمبود شدید دارو در فلسطین شده است.