شهرکرد- ایرنا-سیل ناشی از بارش باران تابستانی در چهارمحال و بختیاری به بخش عمده‌ای از زیرساخت‌های برخی از شهرستانهای این استان خسارت زده است و برآورد اولیه آن در حدود ۲ هزار میلیارد تومان پیش‌بینی شده است که پس از بررسی کامل این میزان خسارت به صورت نهایی اعلام می‌شود.

به همین منظور، مدیران دستگاه‌های اجرایی چهارمحال و بختیاری روز چهارشنبه در نشست ستاد مدیریت بحران این استان که با حضور معاون وزیر کشور و رییس سازمان مدیریت بحران برگزار شد به تشریح خسارت‌های سیلاب مانسون در این استان پرداختند.

به گزارش خبرنگار ایرنا، مدیرعامل آب منطقه‌ای چهارمحال و بختیاری در این نشست با اشاره به خسارت‌های وارد شده به این بخش بر اثر سیلاب، اظهار داشت: ۱۵ میلیارد تومان خسارت به تاسیسات این مجموعه وارد شده است.

فردوس کریمی با اشاره به افزایش اعتبارات لایروبی و بازگشایی گلوگاه‌های آبی در استان خبر داد و گفت: در سال ۱۳۹۹ اعتبار تخصیصی یک میلیارد تومان بود که این رقم در سال گذشته به ۱۱ میلیارد تومان افزایش یافته است.

وی خاطرنشان کرد: با تدابیر مدیریت بحران در استان و اقدام به موقع، آسیب‌ها و خسارت‌های وارده به تاسیسات آب منطقه ای تا حدودی کنترل شد.

آسیب سیلاب به ۱۳ باب مدرسه در استان

مدیرکل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس چهارمحال و بختیاری نیز گفت: در سیلاب اخیر ۱۲ باب مدرسه در استان آسیب دید که شامل تخریب محوطه و حصار می‌شود.

کامران رهی افزود: از مدارس آسیب‌دیده ۲ باب مدرسه در سودجان، سه باب مدرسه در کوهرنگ، پنج باب مدرسه در مناطق عشایری و سه باب مدرسه در لردگان است.

وی تصریح کرد: در مجموع سه میلیارد تومان خسارت به مدارس استان وارد شده است.

امدادرسانی به هشت هزار و ۸۴۲ حادثه دیده سیلاب در استان

مدیرعامل جمعیت هلال‌احمر چهارمحال و بختیاری نیز از امدادرسانی به هشت هزار و ۸۴۲ حادثه دیده سیلاب در استان طی سیلاب اخیر خبر داد و گفت: این تعداد جمعیت در قالب ۲ هزار و ۲۱۸ خانوار بوده است.

ایرج کیانی با بیان اینکه ۱۳ شهر و ۲۲۳ روستای استان در ۱۰ شهرستان درگیر سیلاب شدند، تصریح کرد: در این مناطق ۱۷۵ خانوار به تعداد ۷۰۰ نفر به نقاط امن هدایت شدند.

وی ادامه داد: از روز چهارشنبه تاکنون ۵۱۷ نفر در استان اسکان اضطراری داده شدند و بین خانوارهای حادثه‌دیده ۱۰۰ دستگاه چادر، پتو، موکت، یک‌هزار و ۵۱۷ بسته مواد غذایی، ۱۶ هزار بطری آب معدنی، ۱۰۰ قوطی کنسرو و ۲ هزار و ۱۴ قرص نان توزیع شده است.

مدیرعامل جمعیت هلال احمر چهارمحال و بختیاری خاطرنشان کرد: سیلاب در استان یک کشته و یک مفقودی داشت که عملیات جست‌وجو برای پیدا کردن فرد مفقود شده همچنان ادامه دارد.

تخریب ۱۰۰ کیلومتر جاده روستایی در شهرستان کوهرنگ

مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای چهارمحال و بختیاری با بیان اینکه سیلاب به راه‌های استان نیز خسارت وارد کرده است، اظهار داشت: بیشترین خسارتی که به راه‌های استان وارد شده، ۱۰۰ کیلومتر راه روستایی در شهرستان کوهرنگ است.

روح‌الله غلامی افزود: در مدت وقوع سیلاب تمام تلاش نیروهای راهداری رفع انسداد محورهای ارتباطی استان بود و تنها محور ارتباطی به استان خوزستان به مدت چهار ساعت مسدود شد.

وی، نجات ۲۰ سرنشین یک اتوبوس گرفتار در سیلاب و گل‌ولای را از مهمترین ماموریت‌های نیروهای راهداری استان عنوان کرد و گفت: این عملیات هشت ساعت به طول انجامید.

مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای چهارمحال و بختیاری با تاکید بر رعایت حریم راه‌ها در ساخت و سازها، خاطرنشان کرد: همچنین باید در حفظ و نگهداری حاشیه راه‌ها بیش از پیش تلاش کرد تا در زمان وقوع سیلاب با بحران جدی در محورهای ارتباطی مواجه نشویم.

۸۸۰ واحد مسکونی روستایی خسارت‌دیده از سیلاب نیازمند نوسازی

مدیرکل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی چهارمحال و بختیاری نیز در این نشست به خسارت‌های ناشی از سیلاب به واحدهای مسکونی اشاره کرد و گفت: ۸۸۰ واحد روستایی نیاز به بازسازی و یک‌هزار و ۴۷۷ واحد نیاز به تعمیر و مرمت دارد.

فرشید ریاحی سامانی افزود: همچنین به سبب نفوذ آب ۱۴۷ واحد تجاری دچار آسیب‌شده و ۲ هزار و ۹۱۱ مورد خسارت معیشتی نیز گزارش شده است.

وارد شدن ۵۰ میلیارد تومان خسارت به طرح های آبخیزداری استان

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری چهارمحال و بختیاری نیز از وارد شدن ۵۰ میلیارد تومان خسارت به طرح‌های آبخیزداری استان خبر داد و گفت: مرمت و ترمیم این بندهای خاکی و سازه‌های سنگی و ملانی در دستورکار قرار گرفته است.

در ادامه مدیرکل هواشناسی چهارمحال و بختیاری یک دستگاه رادار و امکانات باران‌سنجی را از مهمترین نیازهای این سازمان اعلام کرد و گفت: دستگاه رادار برای اطلاع از نحوه وقوع بارش‌ها بسیار مهم است تا با بهره‌گیری از اطلاعات این دستگاه حوادث سریع‌تر پیش‌بینی می‌شود.

مهران چراغپور افزود: امکانات باران‌سنجی نیز در استان کم است و نمی‌توان  بارش باران در تمامی نقاط استان را بخوبی اندازه‌گیری کرد.

به گزارش ایرنا، بنابر اعلام معاونت هماهنگی امور عمرانی استانداری چهارمحال و بختیاری، طی ارزیابی های اولیه، سیلاب در این استان حدود ۲ هزار میلیارد تومان خسارت بر جا گذاشته است. علاوه‌بر آن یک جوان ۲۳ ساله بر اثر سیلاب جان خود را از دست داد و یک چوپان ۷۰ ساله نیز مفقوده شده و عمایت جست و جو همچنان ادامه دارد.

سیلاب تابستانی مانسون از روز چهارشنبه هفته گذشته چهارمحال و بختیاری را تحت تاثیر خود قرار داد و منجر به وقوع سیلاب و وضعیت بحرانی در تمامی شهرستانهای این استان شد.