«آرزو مهرابی» روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با بیان اینکه انتخاب رشته کنکور سراسری امروز به عنوان یک چالش مهم برای تمام داوطلبان محسوب میشود، افزود: آشنایی با مراحل انتخاب رشته سراسری و آزاد میتواند در کسب موفقیت نهایی و قبولی در رشته محل دلخواه به داوطلب کمک نماید.
وی تاکید کرد: برای رسیدن به قبولی باید انتخاب رشته درست و اصولی و باتوجه به معیارها و ملاکهای مهم توسط داوطلب انجام شود.
وی با اعلام اینکه انتخاب رشته براساس فاکتورهایی از قبیل شهریه دانشگاه و مکان دانشگاه و علاقه است، گفت: با ادغام کنکور سراسری و دانشگاه آزاد تنها مراحل ثبت نام برگزاری آزمون و اعلام نتایج اولیه با هم ادغام شدهاند و همچنان مرحله انتخاب رشته و اعلام نتایج نهایی این به صورت مجزا و به ترتیب توسط سایت های سنجش و دانشگاه آزاد انجام خواهد شد.
وی با طرح این سوالات که نحوه چینش فرم انتخاب رشته باید به چه صورتی انجام گیرد؟، انتخاب ها باید در چه دسته ای خوشبینانه، منطقی و بدبینانه باشد؟ و نقشه تحلیل کارنامه کنکور در انتخاب رشته چیست؟ گفت: تحلیل کارنامه کنکور قبل از انتخاب رشته باعث میشود تا داوطلب رشته خود را به صورت دقیق و باتوجه به رشتههای زیرگروه رشته مورد علاقه خود انجام دهد.
مهرابی به استرس داوطلبان کنکور در هنگام انتخاب رشته اشاره کرد و افزود: مگر میشود در دنیای پراز رقابت امروز بدون استرس زندگی کرد؟ همه ما در زندگی با این مشکل مواجه شدیم و شاید در بعضی از افراد آنقدر عادی به نظر میرسد که برای مرتفع کردن دنبال راه حلی نبوده و منتظر گذر زمان می مانند.
وی اضافه کرد: دانش آموزی که در مدرسه برای رقابت های بزرگتر زندگی آماده میشود استرس و راههای مقابله با آن یکی از مهمترین مواردی است که باید آموزش داده شود.
این روانشناس و مشاور گفت: با مشاوره صحیح و کارشناسی شده مهارت کنترل استرس باید در دانش آموز تقویت شده و برای مراحل سخت تر از زندگی آماده شود.
وی تکنیک های مدیریت استرس داوطلب کنکور را پرهیز از واکنش بیش از حد، ترسیم اهداف واقع گرایانه، غلبه بر ترس و دلهره خود را ضعیف و ناتوان تصور نکردن عنوان کرد و افزود: در بسیاری از موارد نداشتن اعتماد به نفس به تجربیات تحصیلی ناموفق سالهای گذشته بر میگردد که باعث ایجاد نوعی حس سرخوردگی و یاس در داوطلب در زمان کنکور و انتخاب رشته می شود.
مهرابی، برای غلبه براسترس و یاس و سرخوردگی خطاب به داوطلبان گفت: همواره به خود فضای کاری و آینده شغلی خود را یادآوری کنید، در مورد اتفاقات آینده از جملات مثبت استفاده کنید، نقاط قوت خود را بشناسید، فعالیتهای ماهانه خود را یادداشت کنید، خودتان تشویق کننده خودتان باشید و به توانایی خودتان اطمینان داشته باشید در حدی که بدانید اگر در کنکور موفق نشوید با استفاده از مهارتهای خود می توانید در آینده به موفقیت برسید.
به گزارش ایرنا، براساس اعلام سازمان سنجش ۴۸ هزار و ۳۴ داوطلب در پنجاه و دومین دوره برگزاری کنکور سراسری در استان کرمانشاه با هم رقابت کردند که نسبت به سال قبل چهار هزار و ۶۶ نفر بیشتر است.
براساس این گزارش، ۶۱ درصد از داوطلبان کنکور امسال زن و ۳۹ درصد را مرد تشکیل میدهند.