دکتر شایسته شمی پور روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا بیان کرد: تغذیه با شیر مادر یکی از نمونههای اصلی ارتباطات عمیق بین سلامت انسان و اکوسیستم طبیعت است.
وی افزود: از نظر علمی بهترین شیر برای هر نوزاد شیر مادر خودش است. شیر مادرانی که نوزاد نارس دارند غنی تر و پر انرژی تر از شیرمادرانی است که نوزاد رسیده دارند.
وی افزود: روزهای اول برای تغذیه نوزاد بسیار کلیدی بوده و بیشتر موارد مادران نوزادان نارس و نوزادان بیمار به لحاظ شرایط بحرانی و مشکلات متعددی که خود مادران دارند ممکن است تا روزها امکان تغذیه نوزادان را با شیر خود نداشته باشند.
شمی پور گفت: متاسفانه مصرف شیر خشک نوزادان را با بروز عوارض متعدد و افزایش مرگ و میر روبه رو میکند، لذا امروزه برای بسیاری از نوزادان نارس که هنوز شیر مادر خودشان آماده نیست از شیر مادر اهدایی پاستوریزه شده استفاده میکنند که آماده سازی و پاستوریزاسیون شیر مادر در بانک شیر انجام میشود.
وی با اشاره به اینکه اهدای شیر میتواند امیدی تازه بر کالبد نوزادان نارس و مادر شیرده باشد، افزود: امسال که هفته جهانی حمایت از شیر مادر مصادف با ایام سوگواری امام حسین (ع) و یاران با وفایش بوده، فرصت مناسبی است که مادران دارای فرزند شیرخوار زیر یکسال با مراجعه به نزدیکترین پایگاه و مرکز بهداشت محل سکونت در این امر خداپسندانه شرکت کرده و با اهدای شیر خود در حفظ و سلامت نوزادان نارسی که در بخش های NICU بستری هستند، مشارکت کنند.
اول آگوست روز جهانی شیر مادر است و دهم(اول اگوست) تا ۱۶ مرداد به نام هفته ملی شیر مادر نام گذاری شده است.
"قدمی به جلو برای تغذیه شیرخوار با شیرمادر؛ آموزش و حمایت" شعار امسال هفته ملی شیر مادر است.