به گزارش روز چهارشنبه ایرنا از روزنامه گاردین، موسسه خیریه «ورلد ویژن» گزارش داد که اخبار کذب و اغراق آمیز در مورد ارائه کمک به پناهجویان در مقایسه با مردم محلی و ارتباط پناهجویان با افراط گرایی سیاسی و جرایم خشونت بار می تواند دلیلی بر گسست روابط آنها با جوامع محلی باشد.
این سازمان بشردوستانه در گزارش خود تاکید کرد که پیام هایی در مخالفت با پناهجویان در رسانه های اجتماعی و رسانه های ویژه در کشورهای همسایه در حال انتشار است.
از زمان تهاجم روسیه به اوکراین، تقریبا ۸.۸ میلیون نفر که بیشترشان زنان، کودکان و افراد سالمند هستند، اوکراین را ترک و بسیاری به سوی کشورهای هم مرز همچون رومانی، مولداوی و لهستان نقل مکان کرده اند.
در این گزارش قید شد که پیام هایی که می تواند به تنش های ضد مهاجرتی دامن زند، در رومانی، مولداوی، لهستان و سراسر اروپای مرکزی و شرقی در حال پخش شدن است و در حالی که این مساله هنوز موضوع مهمی نیست، تنش ها در برخی کشورهای میزبان مهاران شروع به شدت یافتن گرفته است.
براساس این گزارش، کودکان ممکن است با سواستفاده لسانی و فیزیکی در میان جوامع پناهجو و میزبان و همچنین قاچاق انسان و مواردی دیگر مواجه باشند. جامعه بین المللی باید همین حالا اقدام کند تا از وخامت اوضاع و تبدیل شدن آن به وضعیتی خطرناک همچون اوضاع لبنان و بنگلادش جلوگیری شود.
چارلز لولی مولف این گزارش و مشاور ارشد ورلد ویژن گفت که انتشار اطلاعات نادرست می تواند نگرش ها را تغییر دهد، اگر به گزارش های غلط امکان ادامه پخش داده شود.
وی افزود: هرچند کارزار انتشار اخبار کذب تاکنون موفقیت آمیز نبود که و دلیل آن قدرت همبستگی با پناهجویان در میان جوامع میزبان است، اما اگر کنترل نشود، خشم نسبت به پناهجویان می تواند شدت یابد.
در کشورهایی چون لبنان که تعداد قابل توجهی پناهجوی سوری دارد و بنگلادش که اکثر پناهجویان روهینگیایی از میانمار را اسکان داده است، اطلاعات نادرست تا حدی زیادی کنترل نشده و به تشدید تنش دامن زده است.
اما دروغ هایی که در مورد پناهجویان اوکراینی منتشر می شود شامل اغراق در حمایت مالی از آنها و اطلاعات نادرست در مورد فعالیت های غیرقانونی و ضد اجتماعی است.
لولی همچنین گفت که گزارش های بی پایه و اساسی درمورد بیرون انداختن کودکان محلی از بیمارستان ها و جایگزین کردنشان با کودکان اوکراینی منتشر شده است.
براساس این گزارش، مولداوی به طور خاص این فشار را از زمان شروع جنگ در همسایه اش اوکراین احساس کرده است. این کشور که فقیرترین کشور در اروپاست، حدود ۱۰۰ هزار پناهجو را اسکان داده که بیشترین سرانه در اروپاست.
این رقم برابر با ۵ درصد جمعیت مولداوی است، کشوری که تورم آن ۲۷ درصد است و اتکای تقریبا تمام و کمالش به روسیه و بلاروس برای تامین گاز، به بحران سوخت در این کشور منجر شده است.
در این گزارش همچنین توصیه هایی به منظور اطمینان از اینکه پناهجویان اوکراینی به سرنوشت مشابه پناهجویان دیگری همچون سوری ها مبتلا نمی شوند، ذکر شده است.
از جمله این توصیه ها این است که زیرساخت های محلی باید برای همه جوامع بهبود یابد و کمپین های ترویج همزیستی و آموزش برای پناهجویان و فرصت هایی برای جوامع میزبان و پناهجویان اوکراینی باید رواج داده شود.