تهران - ایرنا - مدیر کل صنایع غذا و داروی وزارت صمت گفت: بیش از ۷۰ درصد از مواد اولیه دارویی در کشور تولید می شود و همین میزان خودکفایی کمک بسیار ارزنده‌ای به صنعت داروسازی ایران کرده است.

به گزارش روز چهارشنبه سندیکای تولید کنندگان دارویی کشور، علیرضا شه‌پرست در جلسه شورای سیاستگذاری چهارمین نمایشگاه بین المللی فارمکس ۲۰۲۲ افزود: خودکفایی باعث شده در صنعت داروسازی مردم در مورد تامین داروهای خود علی رغم تحریم‌ها و شرایط نامساعد اقتصادی دچار زحمت نشوند و تمام قد از صنعت دارو حمایت خواهیم کرد تا این مرز خودکفایی یک درصد هم کم نشود. 

وی اظهار داشت: وزارت صمت اعتقاد دارد صنعت داروسازی در ایران صنعت استراتژیک و حیاتی است و به خصوص تولید مواد اولیه دارویی مزیت رقابتی در قیاس با صنایع دیگر دارد.

شه‌پرست ادامه داد: خوشبختانه نمایشگاه فارمکس به عنوان بزرگترین رویداد صنعت داروسازی کشور که شهریورماه برگزار می شود، می‌تواند باعث هم افزایی صنایع فعال در صنعت داروسازی ایران شود و بیش از اینکه صرفا یک گردهمایی صرف میان فعالان صنعت باشد، فرصتی برای بازگشایی مسیرهای صادراتی خواهد بود. ما باید نگاه صادراتی را در این صنعت فعال کنیم و حضور در بازارهای بین‌المللی را جزو اهداف خود قرار دهیم. هر چند تحریم‌های اقتصادی در سال‌های اخیر باعث ایجاد موانع بسیار زیادی در مسیر توسعه صادرات شده است اما اگر نگاهمان و تمام تلاش‌ها و حمایت‌ها در این جهت باشد مسلما خواهیم توانست بخشی از موانع را مرتفع کنیم.

به گفته مدیر دفتر صنایع غذا و داروی وزارت صمت، کارگاه‌های آموزشی نقش موثری در افزایش توانمندی‌های صنعتگران و دانشجویان و پژوهشگران خواهد داشت و با توجه به موضوع کارگاه‌ها این خوشبینی وجود دارد که متناسب با نیازهای صنعت این رویدادهای آموزشی برگزار شده‌اند و تمامی سلایق و جوانب این حوزه را پوشش می‌دهد.  

شه‌پرست خاطرنشان کرد: نباید به نمایشگاه فارمکس صرفا به عنوان فرصتی برای ارائه توانمندی‌های نگاه کرد بلکه باید تمامی برنامه‌ریزی‌ها برای اجرای هر چه بهتر این رویداد دارویی در جهت جریان‌سازی در صنعت باشد، این رویدا در حقیقت غرب آسیاست.

وی تصریح کرد: در وزارت صمت هر چه در توان داریم برای حمایت و رفع موانع تولید مواد اولیه دارویی در داخل کشور انجام خواهیم داد و امیدواریم تمامی مدیران و دانشمندان این حوزه با توان هرچه بیشتر به مسیر خود ادامه دهند.