اراک - ایرنا - رییس شورای کلانشهر اراک گفت: عملکرد یکساله شورای ششم کلانشهر اراک نمره قابل قبولی گرفت. 

به گزارش خبرنگار ایرنا؛ سیدوحید میرنظامی روز چهارشنبه در نشست خبری با اصحاب رسانه افزود: در یک سال گذشته ۲۷۰ مصوبه در صحن رسمی شورای کلانشهر اراک مصوب که عمده آن عملیاتی شد و در ابن بازه زمانی، تعامل و هم افزایی مناسبی بین اعضا مشهود بود هرچند که فرهنگ کار تیمی و شورایی، اقتضائات خاص خود را دارد و اجماع نظر میان ۲ فرد نیز دشوار است.

وی درباره دو دستگی ایجاد شده در انتخابات شورا بیان کرد: در پیشبرد اهداف و اقدامات مد نظر پارلمان شهری، باید از ظرفیت همه اعضا بهره گیری شود چرا که اعضای شورا در یک جبهه قرار دارند و دیدگاه مشترکی دارند و رعایت عدالت و انصاف در اولویت اقدامات مدیریت شهری است.

رئیس شورای اسلامی کلانشهر اراک اظهار داشت: برگزار نشدن یک نشست ۱۱ نفره و تعامل و هم افزایی منجر به عدم توافق یکسان شد و این مهم مد نظر ویژه قرار گیرد که قریب به ۶۰ هزار رای متعلق به ۵ عضو شورا است و انتظار می رود هیات رییسه مصلحت شهر را در نظر گیرد و از ظرفیت این  پنج نفر متناسب با حفظ جایگاهشان بهره گیری کند.

میرنظامی خاطرنشان کرد: هیچ تیم فوتبالی با ۶ نفر پیروز نمی شود، مشروط بر اینکه از ظرفیت تمام اعضای پارلمان شهری بهره گیری شود تا پس از پایان عمر چهارساله شورا بتوان به واسطه یک فعالیت گروهی و شورایی عملکرد قابل قبولی از خود برجای گذاشت و رضایت بخشی مردم را نیز کسب کرد.

سخنگوی شورای اسلامی کلانشهر اراک نیز بیان داشت: در طول یک سال گذشته تمام مصوبات با رأی اکثریت شورا اجرایی شده که این تعامل،  توافق و اتحاد در عمل مشهود است.

"عباس خسروانی" رویکرد اصلی شورای ششم اسلامی کلانشهر اراک را شفاف سازی عنوان کرد و گفت: اکنون میزان مطالبات شهرداری از دستگاههای اجرایی بیش از ۱۰۳ میلیارد تومان است که می طلبد نسبت به پرداخت این میزان بدهی که مطالبه به حق شهروندان است، اقدامات لازم را انجام دهد.

وی افزود: املاک شهرداری به تاراج رفته و بسیاری از املاک به عنوان هبه به اشخاص واگذار شده که این افراد اکنون ادعای مالکیت می‌کنند و ما هنوز نتوانسته‌ایم با وجود پیگیری‌های فراوان این املاک را که متعلق به مردم است از آنها پس بگیریم و انتظار می رود رسانه ها این مهم را با جدیت پیگیری کنند.

رئیس مرکز پژوهشهای شورای اسلامی کلانشهر اراک عنوان کرد: درخصوص شفاف سازی هزینه های شهرداری دو راه اجرای طرح حسابرسی و تفریغ بودجه باید مدنظر باشد.

خسروانی گفت: مرکز پژوهش‌های شورا ۱۶ سؤال پژوهشی را از  خدمات شهردار مطرح و ۱۸ طرح پژوهشی به کمیسیونها ارسال کرده که طرح شهر دوستدار کودک، شهر شفافیت شهرداری و شورا، طرح الزام شهرداری به هزینه کرد عوارض آلایندگی در راستای رفع آلایندگی از جمله این طرح‌ها است.

رییس کمیسیون فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شورای اسلامی کلانشهر اراک گفت: شورای شهر، شورای شهرداری نیست و تامین منافع شهروندان مدنظر ویژه است و در این کمیسیون تلاش شد جامعه محور بودن شهرداری را تبیین و مدیریت شهری با رویکرد کالبدی و عمرانی تعریف شود، همچنین مباحث فرهنگی و اجتماعی شهر نیز تقویت شود.

"پیمان عین القضاتی" تقویت نگرش محله محور و مسجد بنیانی از دیگر رویکردهای کمیسیون فرهنگی اجتماعی و ورزشی شورای اسلامی کلانشهر اراک عنوان کرد و گفت: ساماندهی نیازمندی های محله از سوی کارگروه محلات هدفگذاری و در این راستا ۱۹ مسجد شناسایی و اپلیکیشن محله من از سوی فاوا شهرداری طراحی که امسال از این طرح رونمایی می شود و این اپلیکیشن ۳۶۰ خدمت را در محلات رصد می کند.

وی ادامه داد:  توسعه نامتوازن کلانشهر اراک سبب شده عدالت شهری مغفول بماند که در این راستا باید بودجه محله محوری مدنظر قرار گیرد.

رییس کمیسیون فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شورای اسلامی کلانشهر اراک اظهار داشت: از شهرداری درخواست شد که برنامه های کالبدی خود را در حوزه های فرهنگی و اجتماعی ارائه کند که در حوزه فرهنگی، بلک باکس در حال ساخت است که اعتبارات مناسبی برای آن پیش بینی و امید است به عنوان یکی از مراکز مهم فرهنگی تا پایان سال جاری بهره برداری شود.

عین القضاتی ادامه داد: ساختمان چند منظوره کوی امام علی(ع) با پیشرفت فیزیکی ۶۵ درصد، همچنین ایجاد ساختمان چندمنظوره در محله قنات ناصری نیز در دستور کار است و در آینده ای نزدیک فعالیت عمرانی آن کلید می خورد.

وی بیان کرد: زمین های چمن مصنوعی کرهرود، کوی امام علی(ع) و شهرک هجرت ایجاد و زمین چمن شهرک ولیعصر(عج)، زورخانه اراک، نخستین پارک شطرنج اراک نیز در کوی صنعتی آماده سازی شده است؛ همچنین ایجاد زمین فوتبال، بسکتبال و والیبال در کوی گردو نیز در دستور کار قرار دارد.

رییس کمیسیون فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شورای اسلامی کلانشهر اراک با اشاره به اینکه در راستای توسعه ورزش های همگانی شمار ایستگاهها از  ۳۲ به ۴۲ ایستگاه افزایش یافته و در حوزه اجتماعی نیز مرکز مهر والدین در اختیار سازمان های مردم نهاد قرار گرفت.

عین القضاتی ضمن تاکید بر اینکه در کلانشهر اراک باید مباحث هویتی تقویت شود، گفت: باید چهار عنصر کالبدی عمرانی از جمله بازار اراک، خانه های تاریخی، حفظ باغات و قنوات و دره گردو نیز مورد توجه قرار گیرد و فعالیت و طرح های قرآنی نیز مورد حمایت اعضای پارلمان شهری است.

وی خاطرنشان کرد: نوع نگرش در شورا کادرسازی است و باید از ظرفیت اعضا در تمام کمیسیونهای تخصصی بهره گیری کرد و این مهم مد نظر ویژه باشد که ۱۱ عضو شورا در مباحث استراتژیک و راهبردی هیچ اختلاف نظری ندارند و مباحث مربوط به مدیریت شهری و ایجاد رفاه شهروندان در اولویت اقدامات است.

رئیس کمیسیون خدمات شهری، سلامت و محیط زیست شورای اسلامی کلانشهر اراک گفت: در این کمیسیون ۴۲ نشست برگزار، ۱۶ کار گروه و یک هزار و ۶۳۵ نامه ورودی داشتیم.

" حسن قربانی" افزود: در حوزه سیما و منظر شهری و فضای سبز ۸۴ پارک محله ای کوچک و بزرگ موجود است و مهمترین اقدام در این حوزه اخذ حقابه پساب فاضلاب بود که انجام شد، همچنین بحث پلاک کوبی درختان، روشنایی پارکها، استانداردسازی وسایل بازی و تامین امنیت پارکها، ایجاد پارک های تخصصی، اجرای طرح مبلمان شهری از جمله اقدامات انجام شده در این حوزه است.

وی تاکید کرد: بحث تفکیک پسماند از مبدا مهمترین اقدامی بوده که در این دوره انجام شده که مقرر شد ۲۲۰ هزار خانوار به این سیستم متصل شوند، همچنین ساماندهی قبور شهدا و بازسازی حجره های قدیمی، اجرای طرح بهره گیری از پساب تصفیه خانه، افزایش ۸ به ۵۰ سردخانه در آرامستان ساماندهی وانت بارهای شهری، اجرای طرح سختی کار برای کارگران شهرداری به ویژه پاکبانان، پیگیری مستمر برای خرید نردبان آتشنشانی، ساماندهی بازارچه میوه و تره بار و ایجاد کشتارگاه صنعتی از دیگر اقدامات انجام شده از سوی شورای ششم اسلامی است.

رئیس کمیسیون خدمات شهری شورای اسلامی کلانشهر اراک اظهار داشت: شمار متکدیان شهر ۳۶۰ نفر است که از این تعداد ۳۵ زن و مابقی مرد هستند که ۹۸ متکدی حرفه ای و مدیریت این قشر دشوار است و با اقدامات قضایی، همچنان اقدام به تکدی گری می کنند.

قربانی گفت: ۲ گرمخانه برای متکدیان زن و مرد در نظر گرفته شده است که آنگونه که باید مورد استقبال واقع نشده چرا که این قشر حاضر به رعایت مسائل بهداشتی نیستند.

وی ادامه داد: از ۳۷۱ مصوبه این کمیسیون ۹۸ مصوبه مربوط به ایجاد فضای سبز و افزایش نشاط اجتماعی شهروندان است که در این راستا اقدامات قابل توجهی در راستای جذب سرمایه گذار برای توسعه و تقویت منطقه گردشگری گردو، پارک شهید باهنر و کوی مستوفی صورت گرفته است.

خزانه دار و عضو شورای اسلامی کلانشهر اراک نیز در ادامه این نشست گفت: درخصوص نقد و بررسی عملکرد شورا و شهرداری، مردم بهترین قاضی هستند و مهمترین رویکرد شورای اسلام کلانشهر اراک نیز افزایش رضایتمندی شهروندان است که مدنظر ویژه است.

"محمد عسگری" با اشاره به مشکلات موجود شهر گفت:  اراک در طرح جامع و تفضیلی، بازار، آرامستان ، شهرک خودرو، دره گردو، تک هسته ای بودن مرکز شهر، وضعیت اراضی ولی آباد و صالح آباد با مشکل مواجه است و از ظرفیت دانشگاهیان و  سمن ها آنگونه که باید در پیشبرد امور شهری بهره گیری نشد، همچنین در سفر ریاست جمهوری به استان و اراک، مطالبات به حق مردم در حوزه شهری به سمع و نظر هیات دولت رسانده نشد.

وی تصریح کرد: درخصوص ساماندهی وضعیت متکدیان، ۱۲ دستگاه مسئولیت دارند اما تنها شهرداری و نیروی انتظامی همواره پای کار بوده اند و تا زمانی که در این راستا تعامل و همکاری تمام دستگاه های اجرایی ذیربط نباشد راه به جایی نخواهیم برد.

خزانه دار شورای اسلامی کلانشهر اراک بیان داشت: در خصوص رویه انتخابات هیات رییسه و کمیسیون های شورا برای سال دوم شورای شهر اراک، دو دستگی وجود داشت و نمی توان آن را انکار کرد، اختلافاتی وجود دارد اما امید است این شکاف ایجاد شده از بین برود.

عسگری درخصوص بکارگیری نیروهای حجمی در شهرداری نیز گفت: با توجه به اینکه دولت مجوز استخدام در شهرداری را صادر نمی کند، بنابراین باید بخشی از این نیاز، از طریق بکارگیری نیروهای حجمی جبران شود، اکنون آمار مشخصی از نیروهای وارد شده به شهرداری وجود ندارد هر چند در این دوره، تلاش شد که مانع ورود نیروی انسانی با رانت شویم.