تاریخ انتشار: ۱۲ مرداد ۱۴۰۱ - ۲۰:۲۵

تهران - ایرنا - میخائیل اولیانوف سفیر و نماینده روسیه نزد سازمان‌های بین‌المللی مستقر در وین و رئیس هیات این کشور در مذاکرات رفع تحریم‌ها روز چهارشنبه در توئیتی نوشت:نمایندگان روسیه آماده مذاکرات سازنده به منظور نهایی کردن توافقنامه ازسرگیری پایبندی همه طرف ها به برجام هستند.

به گزارش ایرنا ، اولیانوف در پیامی در توئیتر نوشت که به نظر  می رسد که مذاکرات وین برای از سرگیری اجرای برنامه جامع اقدام مشترک "برجام"، به زودی و دوباره آغاز شود.

وی در این پیام در شبکه اجتماعی توئیتر افزوده که هیئت های نمایندگی کشورهای مذاکره کننده قصد دارند پس از وقفه پنج ماهه به وین بازگردند.

به نوشته اولیانوف؛ نمایندگان روسیه آماده مذاکرات سازنده به منظور نهایی کردن توافقنامه ازسرگیری پایبندی همه طرف ها به برجام هستند.

نماینده روسیه به شبکه اسپوتنیک هم گفت که احتمال دارد نشست کمیسیون مشترک برجام چهارم اوت (۱۳ مرداد) در وین برگزار و روند مذاکرات هسته ای از سر گرفته شود.
 انریکه مورا معاون مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا روز چهارشنبه در پیامی توئیتری نوشت که برای انجام مذاکرات برجامی راهی وین است.

مورا در این پیام نوشت: در راه وین برای رایزنی درباره اجرا شدن کامل برجام بر پایه متن ارائه شده توسط هماهنگ‌کننده مذاکرات در ۲۰ ژوئیه هستم.  

این توئیت مورا در حالی منتشر شده است که حسین امیرعبداللهیان وزیر خارجه کشورمان اخیرا گفت: جوسپ بورل از مجموعه دیدگاه‌های طرف‌های مختلف مذاکرات پیش‌نویسی تهیه کرده و به عنوان پیشنهاد هماهنگ‌کننده اتحادیه اروپا به همه طرف‌ها ارائه داده و در پایتخت‌ها در حال بررسی این پیشنهاد هستیم.

 امیرعبداللهیان در خصوص آخرین وضعیت مذاکرات برجام، اظهار داشت: در چهار ماه گذشته تبادل پیام‌هایی را از طریق نماینده اتحادیه اروپا با طرف آمریکایی در موضوع لغو تحریم ها داشته‌ایم و اکنون به نقطه‌ای رسیده‌ایم که بورل از مجموعه دیدگاه‌های طرف‌های مختلف مذاکرات، پیش نویسی تهیه کرده و به عنوان پیشنهاد هماهنگ کننده اتحادیه اروپا به همه طرف‌ها ارائه داده و در پایتخت‌ها در حال بررسی این پیشنهاد هستیم.

وزیر خارجه جمهوری اسلامی ایران بیان کرد: چارچوب مذاکرات، خطوط قرمز و هدفی که در مذاکرات دنبال می کنیم، روشن است و پس از اینکه دیدگاه‌ها مورد بررسی کارشناسی قرار گرفت، آمادگی خود را اعلام کرده‌ایم تا در زمان تعیین شده، هیات‌های ایران، ۱+۴ و آمریکا به طور غیرمستقیم در وین بتوانند راجع به جزئیات بیشتر،  گفت‌وگوهای خود را برای پیگیری نتایج هرگونه توافقی دنبال کنند.

پنج عضو دائم شورای امنیت سازمان ملل و آلمان در سال ۲۰۱۵ به توافقی با ایران در زمینه هسته ای دست یافتند، اما ایالات متحده در سال ۲۰۱۸ تحت ریاست جمهوری دونالد ترامپ به طور یکجانبه از این توافق خارج و تحریم های ضد ایرانی از سر گرفته شد.

در حالیکه واشنگتن بارها مدعی تمایل به احیای برجام بوده اما زیاده‌خواهی‌های مغایر با چارچوب اصلی برجام داشته و جمهوری اسلامی ایران به طور قاطع در برابر این زیاده‌خواهی‌های واشنگتن ایستاده است.

جو بایدن رئیس جمهوری آمریکا نیز چند روز پیش مدعی شده بود که واشنگتن و متحدانش طرحی را برای بازگشت به برجام به منظور بازداشتن ایران از دستیابی به سلاح هسته ای آماده کرده اند.

رابرت مالی نماینده ویژه آمریکا در امور ایران در آستانه دور جدید مذاکرات رفع تحریم ها در وین با تکرار ادعای آماده بودن واشنگتن برای رسیدن به توافق، در صدد فضاسازی برای فشار بر ایران در این دور از مذاکرات برآمده و روز چهارشنبه به وقت محلی قبل از عزیمت به وین در حساب کاربری خود در توئیتر نوشت: در حال آمادگی برای سفر به وین بر اساس متن جوسپ بورل (مسوول سیاست خارجی اتحادیه اروپا)  هستم.

مذاکره کننده آمریکا ادعا کرد انتظارات ما محدود است، اما آمریکا از تلاش های اتحادیه اروپا استقبال می کند و آماده است تا با حسن نیت جهت رسیدن به توافق تلاش کند.

رابرت مالی در تداوم فرافکنی های آمریکا ادامه داد: به زودی مشخص خواهد شد که ایران به صورت مشابه آماده رسیدن به توافق است یا خیر.

تارنمای آکسیوس روز چهارشنبه به وقت محلی به نقل از یک مقام آمریکایی که نامش را بیان نکرده است، اعلام کرد: آمریکا و ایران روز پنجشنبه در وین مذاکرات غیرمستقیم درباره احیای برجام  را از سر خواهند گرفت.

 آکسیوس مدعی شد که مقامات آمریکایی نگران هستند که به دلیل اقدامات ایران برای پیشبرد برنامه هسته ای خود و محدود کردن فعالیت بازرسان آژانس بین المللی انرژی اتمی، توافق هسته ای به آستانه از دست دادن تاثیر خود رسیده باشد.

 جوسپ بورل مسوول سیاست خارجی اتحادیه اروپا مدعیست که برای نجات توافق هسته‌ای، پیش‌نویس جدیدی را ارائه کرده که از دیدگاه او بهترین نوع پیشنهاد است.

دولت بایدن که مدعی رویکرد دیپلماسی در قبال ایران و تلاش برای بازگشت به برجام است، تاکنون گامی در جهت نشان دادن حسن نیت خود برنداشته بلکه در راستای سیاست فشار حداکثری شکست خورده دولت دونالد ترامپ حرکت کرده است.

مقامات و رسانه های آمریکایی و غربی در ادامه بازی مقصر نمایی اصرار دارند که ایران را عامل تعلل در رسیدن به توافق نهایی و شکست احتمالی مذاکرات نشان دهند. این درحالیست که جمهوری اسلامی ایران خواسته هایش را با رویکردی واقع‌گرایانه منطبق با ملزومات توافق سال ۹۴ و در تناسب با تجربیات بدست آمده از عملکرد طرف‌های غربی تنظیم کرده است.

تحلیلگران و کارشناسان مسایل بین المللی  می‌گویند عواملی مانند فشارهای رژیم صهیونیستی، اختلافات با کنگره، قرار داشتن در آستانه انتخابات میاندوره ای کنگره (که در ماه نوامبر برگزار خواهد شد) وو مشکلات داخلی در آمریکا در زمره دلایل بی رغبتی دولت بایدن برای بازگشت به برجام در ماه های گذشته به رغم شعار رویکرد دیپلماسی در قبال ایران، بوده  و این دور از مذاکرات پس از وقفه پنج ماهه آزمون دیگری برای دولت بایدن است تا حسن نیت خود را نشان دهد.

 
 
 

برچسب‌ها