تهران - ایرنا - شهردار تهران گفت: اولین وظیفه‌ای که دنبال می‌کنیم این است که یگان حفاظت در همه مجموعه‌های شهرداری ایجاد شود و وظیفه صیانت را به دست بگیرد و باید به توسعه یگان کمک کنیم.

به گزارش خبرنگار ایرنا، علیرضا زاکانی عصر چهارشنبه در مراسم رونمایی و اهدای کارت ضابطین ویژه قضایی پرسنل انتظامی شاغل در یگان حفاظت شهرداری تهران تصریح کرد: اهمیت فراجا و بزرگی کار آن برای همه معلوم است و زحمات همه زحمتکشان فراجا را گرامی می داریم؛ امروز در حال یک تغییر و رشد هستیم و در شهرداری توجه ما معطوف به این است که شهرداری از یک نهاد خدماتی صرف به یک نهاد خدمتگزار اجتماعی تبدیل شود و با میدان داری و تلاش در عرصه خدمتگزاری ماموریت های بزرگ را در مسیر تغییر و تحول روحی و کالبدی تهران دنبال کند.

وی افزود: برای این کار مدیریت شهری در حال برعهده گرفتن مسئولیت های بزرگ است و خود را در میدان حاضر و پاسخگو می داند. وقتی چنین نگاهی در مجموعه مدیریت شهری حاکم می شود و بنا است خود این نهاد نیز تغییر کند و به عنوان تکیه گاه مردم قرار بگیرد، نیازمند این است که از انفعال خارج و به صورت هدفمند در همه عرصه ها حاضر شود.

شهردار تهران بیان کرد: شهرداری با این امکانات و نیروی انسانی و با این مسئولیت بزرگ وقتی می خواهد خود را از انفعال خارج کند، باید یک ماموریت های ویژه ای را به اجزا و عناصر خود به صورت تخصصی واگذار کند تا بار شهر را بر دوش بکشند. یکی از این مجموعه ها یگان حفاظت شهرداری است که پایه اولیه صیانت از همه مجموعه های ما بر عهده یگان حفاظت است. 

زاکانی ادامه داد: مسئولیت اجتماعی و مسئولیت های جدی خود را فراتر از ماموریت های ذاتی خود دنبال می کنیم که در آن ماموریت ها نیازمند این هستیم که یگان یک نقش ویژه ای ایفا کند و با ضابطه مند شدن این نیروها، بسیاری از خلأها در کار پر می شود. 

استفاده از بانوان در یگان حفاظت 
وی با بیان اینکه یگان نیازمند به رشد و کمک و نگاه جدی است، گفت: مثلا استفاده از بانوان در بحث یگان حفاظت ضرورت انکار ناپذیری است که باید این بخش را تقویت کنیم. این کار باید در مجموعه ها و بخش های مختلف با در نظر گرفتن شرایط آن نقطه انجام شود مثلا اقتضائات مترو و پارک شاید با هم تا حدودی متفاوت باشند، همچنین این اقدامات می تواند الگویی برای سایر شهرها باشد.

معرفی هزار ضابط قضایی تا پایان سال 
همچنین فرمانده یگان حفاظت شهرداری تهران در این مراسم اظهار کرد: یگان حفاظت شهرداری در سال ۱۳۹۰ با تدبیر شهردار وقت آغاز به کار کرد و از سال ۹۳ ماموریت های یگان اجرایی شد؛ وظایف یگان حفاظت از اماکن، تاسیسات، اموال منقول و غیر منقول شهرداری،   تهیه و اجرای طرح های مورد نیاز و تامین نظم و امنیت در شهرداری است. به طوری که نیروهای یگان در ۱۳ سازمان و شرکت و ۲۲ منطقه مستقر و مشغول هستند.

سرهنگ سیدهادی موسوی با پرداختن به اقدامات و عملکرد شاخص این یگان در ۴ ماهه اول سال ۱۴۰۱ افزود: توانستیم بحث کارت ضابطین را برای عوامل انتظامی پیگیری کنیم و تا پایان سال ۱۴۰۱ تعداد یک هزار نفر را به عنوان ضابط قضایی معرفی می کنیم. 

وی ادامه داد: در برگزاری نمایشگاه شهرهای خواهرخوانده و توانمندی‌های مدیریت شهری،  برای پوشش انتظامی از یگان حفاظت استفاده کردیم و مسئولیت حفاظت از ۱۵ بوستان بزرگ تهران از جمله سرخه حصار ، لویزان و چیتگر را بر عهده داریم؛ همچنین اولین طرح عملیاتی برای پاکسازی مواد فروشان و اراذل و اوباش را در پارک لویزان انجام دادیم .

فرمانده یگان حفاظت شهرداری تهران گفت: بخش اعظمی از مشکلات یگان حفاظت به دلیل نداشتن کارت ضابطیت بود که با این اقدام و صدور کارت این مشکلات حل خواهد شد و در آینده شاهد اقدامات بهتر و بیشتری از مجموعه یگان خواهیم بود؛ همچنین در چهار ماهه نخست سال جاری ، ۷۴۲۸ مورد جمع آوری و ساماندهی متکدیان، ۴۰۳ مورد ساماندهی و جمع آوری دستفروشان و  ۳۱۵۵ مورد کشف مشروبات الکی داشتیم. 

همکاری بین فراجا، دستگاه  قضایی و شهرداری منجر به خدمت بهتر به مردم می شود

سردار رضا بنی اسدی فر جانشین پلیس پیشگیری فراجا نیز در این مراسم گفت: امیدواریم با هم پوشانی که بین فراجا، دستگاه  قضایی و شهرداری به وجود می آید، شرایط مطلوب‌تری در جهت خدمت به مردم فراهم کنیم و هر چقدر این تعامل و هماهنگی و هم پوشانی بین این مجموعه ها پررنگ تر باشد، منافع آن در سبد عمومی مردم قرار خواهد گرفت.

وی با اشاره به ضرورت راه اندازی یگان های حفاظت در مجموعه ها عنوان کرد: نرم تعداد عوامل نیروهای انتظامی موجود در کشور با نرم جهانی فاصله دارد و بر همین اساس و طبق دستور مقام معظم رهبری، مبنی بر راه اندازی یگان های حفاظتی در مجموعه های اجرایی این کار انجام شد که کمک قابل توجهی به نظم می کند و در واقع ضرورت خود ایستایی دستگاه ها امری اجتناب ناپذیر است. روز به روز باید آسیب شناسی این حوزه انجام و در جهت برون رفت از این مشکلات برنامه ریزی شود؛ بنابراین صدور کارت ضابطیت اقدام مبارکی است اما کافی نیست و باید آموزش این افراد  به صورت مستمر دنبال شود.