به گزارش ایرنا از رسانه های عراقی، العامری بامداد پنجشنبه با انتشار بیانیهای نوشت که از برگزاری انتخابات پیش از موعد که مقتدا صدر به آن فراخواند حمایت میکند «به ویژه که انتخابات اخیر شاهد شبههها و اعتراضات بسیار بود.»
وی افزود که لازمه اجرای این انتخابات گفتوگوی ملی فراگیر برای تعیین زمان اجرا، سازوکارها و لوازم آن و تامین فضای مناسب برای برگزاری انتخابات آزاد و شفاف است که اعتماد شهروندان به روند سیاسی کشور را بازگرداند.
مقتدا صدر چهارشنبه شب در یک سخنرانی تلویزیونی خواستار انحلال مجلس کنونی و برگزاری انتخابات پیش از موعد شد.
پیش تر «حیدر العبادی»، رئیس ائتلاف نصر نیز از این فراخوان حمایت کرده بود.
«ایاد علاوی»، نخست وزیر پیشین و رییس حزب ائتلاف ملی عراق هم چهارشنبه شب راه برون رفت از بحران کنونی کشورش را برگزاری زودهنگام انتخابات دانست و گفت که نفوذ خارجی، فساد و حذف چهره ها از جمله مهمترین دلایل شکست روند سیاسی در عراق است.
علاوی که با شبکه الجزیره قطر سخن میگفت، تصریح کرد که اختلافات شخصی میان رهبران سیاسی عراقی وجود دارد که هیچ ارتباطی به منافع عالی عراق ندارد.
وی با بیان اینکه باید از طریق گفت وگوی سازنده در صدد حل مشکلات عراق به صورت ریشهای بود، افزود: نیروهای سیاسی عراق قانون اساسی را زیرپا گذاشتهاند و به زمان بندی آن پایبند نیستند.
مقتدا صدر در سخنان شب گذشته خود اعلام کرد که گفت وگو بی فایده است و باید انتخابات زودهنگام برگزار شود.
صدر افزود که شایعات آنها را که می گویند من به دنبال گفت وگو نیستم، نشر ندهید، اما گفت وگو با آنان را تجربه کردیم و تنها چیزی که برای ما و برای وطن از این گفت وگو مانده جز ویرانی، فساد و تبعیت نبوده، به همین دلیل، گفتوگو با آنها فایدهای ندارد، به ویژه پس از آن که ملت حرف خود را زد.
طرفداران جریان صدر سه شنبه شنبه گذشته برای دومین بار ظرف چهار روز به منطقه سبز در مرکز بغداد وارد شدند و در نهایت جریان صدر، در ساختمان پارلمان تحصن نامحدود اعلام کرد.
چارچوب هماهنگی شیعی در سوم مرداد ماه بیانیه ای منتشر کرد و در آن «محمد شیاع السودانی» را با اجماع اعضای خود به عنوان نامزد نخست وزیری عراق معرفی کرد.
جریان صدر به این به معرفی اعتراض کرد.
تحصن صدریها باعث شد تا سایر جریان های سیاسی و مسئولان این کشور طی روزهای اخیر موضعگیری کردند و با توجه به حساسیت شرایط عراق خواهان خویشتنداری و حل و فصل اختلافات از طریق گفت وگو شدند و بر لزوم حفاظت از نهادهای قانونی این کشور تاکید داشتند و از مقتدا صدر خواستند تا با چارچوب هماهنگی وارد گفت و گو شود.
انتخابات زودهنگام پارلمانی عراق در دهم اکتبر ۲۰۲۱ (۱۸ مهرماه ۱۴۰۰) برگزار شد که جریان های سیاسی این کشور به دلیل اختلاف های سیاسی تاکنون و با وجود گذشت ۱۰ ماه از برگزاری این رویداد نتوانسته اند دولت جدید تشکیل دهند.