یاسوج- ایرنا- رئیس دانشگاه علوم پزشکی یاسوج گفت: موافقت اصولی وزارت بهداشت با راه اندازی مرکز رادیوتراپی درمرکز استان صادر شده است.

به گزارش ایرنا محمد غلام نژاد روز پنجشنبه در این باره افزود: راه اندازی این مرکز دغدغه مهمی بود که با طرح موضوع و توجیه آن در وزارت بهداشت،تخصیص «دستگاه شتاب دهنده» برای این مرکز در صدر اولویتهای وزارت بهداشت از محل هیات امنای صرفه جویی ارزی در معالجه بیماران، قرار گرفت.

وی تاکید کرد: رادیوتراپی یکی از نیازهای مغفول مانده مردم استان بوده است.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی یاسوج موافقت اصولی با راه اندازی مرکز رادیوتراپی در مرکز استان را برای تامین بخشی از درمان بیماران مبتلا به سرطان اقدامی بزرگ و مفید در جهت توسعه بخش درمان و سلامت مردم استان دانست.

غلام نژاد ادامه داد: این نگاه وزارت بهداشت به مناطق کم برخوردار و تحقق شعار عدالت در سلامت تحسین برانگیز است.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی یاسوج ابراز داشت: با پیگیری های صورت گرفته،این مهم درجهت تکمیل درمان بیماران مبتلا به سرطان و جلوگیری از ارجاع و آواره شدن (به دلیل تعدد جلسات اشعه درمانی)در استانهای مجاور ،اقدامی بزرگ برای مردم استان محسوب می شود.

وی از همه مسئولین استانی ،خیرین و رسانه ها و سازمانهای مردم نهاد برای کمک به توسعه زیرساخت ها در استان خواست که کنار مردم قرار بگیرند و مجموعه سلامت را یاری کنند.

غلام نژاد تصریح کرد: دستگاه شتاب دهنده این مرکز وتامین زیر ساخت فیزیکی آن بسیار پرهزینه ولی مورد نیاز و حق مردم استان می باشد واستان کهگیلویه وبویراحمد شاید تنها مرکز استان بدن مرکز رادیوتراپی می باشد و برخی استانهای کشور در شهرستانها نیز چنین مراکزی وجود دارد.

نبود مرکز رادیوتراپی(پرتودرمانی) در کهگیلویه و بویراحمد موجب شده بیماران سرطانی علاوه بر تحمل درد، برای ادامه معالجات خود در سال چندین بار رنج سفر به استان های همجوار را تحمل کنند.

طبق مطالعات انجام شده توسط سازمان بهداشت جهانی، سرطان یکی از اصلی ترین علل مرگ و میر و ناتوانی در جهان است که با روند رو به رشدی مردم کشورهای در حال توسعه و پیشرفته را در معرض خطر قرار داده است. 

مطالعات نشان می دهد بیماری سرطان سومین عامل مرگ و میر در ایران بوده، تخمین زده می شود سالیانه بیش از ۷۰ هزار مورد جدید سرطان در کشور اتفاق افتد.

بر اساس آخرین آمار بیش از ۶ هزار بیمار سرطانی در این استان وجود دارد و آنان سالانه هزینه های زیادی برای درمان بیماری خود متحمل می شوند.

بیماران سرطانی در کهگیلویه و بویراحمد  همچنین از نبود مرکز پرتودرمانی رنج می برند و سال هاست چشم انتظار یک مرکز پرتودرمانی هستند.