نادر تقی زاده روز پنجشنبه در مصاحبه با خبرنگار ایرنا گفت: هم اکنون ۱۳۳ پروژه سامانه نوین آبیاری برای تحت پوشش قرار دادن یک هزار و ۴۰۰ هکتار از اراضی کشاورزی استان اردبیل در دست اجراست که با بهرهبرداری از این پروژهها، علاوه بر افزایش محصول در واحد سطح، شاهد رونق تولید، اشتغال و مهاجرت معکوس به روستاها خواهیم بود.
وی در ادامه ظرفیت فعال سردخانههای استان اردبیل را ۱۵۳ هزار تن اعلام کرد و افزود: ۱۴۰ هزار تن ظرفیت سردخانهای نیز جهت جلوگیری از خروج محصولات کشاورزی استان در دست اجراست.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل بیان کرد: جلوگیری از خام فروشی محصولات کشاورزی و گسترش صنایع تبدیلی و تکمیلی سیاست سازمان جهاد کشاورزی استان است تا ضمن جلوگیری از هدررفت انواع محصولات کشاورزی، زمینه اشتغال و کارآفرینی هم در منطقه فراهم شود.
وی توسعه تولید محصولات در مجتمعهای گلخانهای را از اولویت های کاری سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل ذکر کرد و ادامه داد: تولیدات گلخانهای استان به ۱۹ هزار تن رسیده و یکهزار هکتار گلخانه نیز در حال احداث است که با بهرهبرداری از آنها، علاوه بر مدیریت مصرف آب، بستر مناسبی را برای بهرهوری از خاک کشاورزی فراهم می شود.
تقی زاده با تاکید بر ضرورت اصلاح الگوی کشت با توجه به کمبود آب اظهار کرد: با توجه به محدودیت منابع آب و مدیریت موضوع در راستای ظرفیت و توان اکولوژیکی هر منطقه و با در نظر گرفتن اقتصاد بهرهبرداری، لازم است که الگوی کشت و ترکیب کشت به منظور توازن و تکمیل اکوسیستم مناطق اجرایی شود.
وی تاکید کرد: در منطقه مغان با توجه به اجرای شبکههای نوین آبیاری، تحقق این هدف در دستور کار قرار گرفته و محدودیت آب ضرورت اجرای الگوی کشت را دو چندان کرده است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل همچنین اضافه کرد: برنامه جامع تحول بخش کشاورزی استان با رویکرد مدیریت جهادی، مدیریت کمآبی، سرمایه گذاری، ایجاد اشتغال مولد و پایدار و افزایش بهرهوری در حال تدوین است.
به گزارش ایرنا، استان اردبیل کمتر از یک درصد مساحت ایران را دارد ولی با تولید سالانه ۴.۵ میلیون تن انواع محصول کشاورزی، چهار درصد تولیدات کشاورزی کشور را به خود اختصاص داده است.
۷۵۰ هزار هکتار از اراضی استان اردبیل کشت میشود که ۲۷۰ هزار هکتار آن اراضی آبی و ۴۸۰ هزار هکتار نیز جزو اراضی دیم است.
این استان با تولید بیش از ۴۰۰ هزار تن گندم، ۷۵۰ هزار تن سیب زمینی و ۴۵۰ هزار تن انواع محصولات باغی، سهم عمدهای در تامین نیاز به محصولات کشاورزی کشور را دارد.
محصول گندم با ۲۷۵ هزار هکتار، بیشترین سهم اراضی کشت محصول کشاورزی در استان اردبیل را دارد.
بر اساس آخرین آمار موجود، حدود ۱۲۰ هزار بهرهبردار حوزه کشاورزی در بخشهای مختلف دام و طیور، زراعت، باغبانی، زنبورداری، شیلات و صنایع وابسته این حوزهها، در سطح استان اردبیل مشغول به فعالیت هستند.
استان اردبیل رتبه اول کشوری در تولید عدس، سویا، ذرت بذری، رتبه دوم کشوری در تولید سیب زمینی، هلو، شلیل، رتبه سوم کشوری در تولید کلزا، عسل و گاومیش را دارد.