به گزارش خبرنگار ایرنا، حجت الاسلام والمسلمین علیرضا پناهیان، از اساتید حوزه و دانشگاه در این مراسم بیان داشت: حضرت امام خمینی (ره) با همراهی جوانان دبیرستانی انقلاب کردند؛ وقتی دبیرستانیها فهمیدند و به میدان آمدند انقلاب و دفاع مقدس پیروز شد. گرچه اقشار دیگری بودند اما بنمایه بسیج را همین دبیرستانیها تشکیل دادند.
وی افزود: حضرت امام (ره) مقابل جریانهای تروریستی سهمگین ایستادند و بسیج محلات تشکیل شد و ما در این بسیج اسلحه به دست گرفته و امنیت شهر را در کوچه پسکوچههای محل حفظ میکردیم. اکنون نیز اگر بخواهد در پیشرفت کشور، توسعه علم یا هر امر دیگری اتفاقی رخ دهد، با شما دبیرستانیهاست.
حجت الاسلام پناهیان خاطرنشان کرد: امام خمینی (ره) به دبیرستانیها اعتماد کردند و آنها نیز در مکتب امام متوجه اهمیت خود شدند. یک دبیرستانی یک انسان مکلف و مسئول است و نمیتواند مثل یک کودک بگوید مدرسه نیاورد، پدرم نگفت یا مادرم انجام نداد؛ امام به ایشان یاد داد انسانهای کاملی هستند و باید روی پای خود بایستند.
وی خطاب به مسئولان آموزش و پرورش ابراز داشت: نام دبیرستانیها باید عوض شود؛ در دوران ابتدایی هم به آنها دانش آموز گفته میشد و دبیرستان هم چنین نام دارد لذا تصور میکنند هنوز هویت دانش آموزی را دارند. شاید باید به او دانشجو گفت و به دانشجویان دانشپژوه گفت. این اسامی دست خود ماست و کار سادهای است که همت بزرگ میخواهد.
حجت الاسلام پناهیان اظهار داشت: استقلال دبیرستانی باید به رسمیت شناخته شود؛ اهل بیت در مورد جوانها میفرمودند باید در کنار بزرگترها باشند و مشورت دهند و به زندگی جدی وارد شوند. آنها تفاوت دارند با دبستانیهایی که فقط باید ادب یاد بگیرند.
وی افزود از شما میخواهم در وصیتنامه دبیرستانیهایی که امام راحل آنها را به اوج رساند، تامل کنید. متاسفانه پس از آن کمی به دبیرستانیها بیتوجهی شد و نظام آموزش و پرورش تحول لازم را پیدا نکرد.
وی بیان داشت: حضرت قاسم (ع) در ۱۳ سالگی الگویی برای تمام جوان های شهید شد؛ قطعاً کسی که امام زمان خود را نبیند و به شهادت برسد، ایمان والایی دارد.
حجت الاسلام پناهیان خطاب به نوجوانان حاضر اظهار داشت: امروز یک وصیتنامه بنویسید. مرد باشید و به تاسی از این شهدای بزرگ که بسیاری از ایشان نوجوان بودند یا از سن شما شهادت طلبی را شروع کردند. به عشق آنها وصیتنامه را نگه دارید و حین ازدواج به همسر خود بگویید چنین زندگیای میخواهید؛ اگر فردا مدیر شدید این وصیتنامه را زیر شیشه میزتان قرار دهید تا حال و هوای قشنگ این روز را فراموش نکنید.
وی ادامه داد: یک وصیت نامه شهادت بنویسید؛ نترسید! کسی تقاضا کند به شهادت برسد به سرعت شهید نمیشود، چراکه امام علی (ع) مستجاب الدعوه بود و ۵۰ سال برای شهادت گریه کرد.
حجت الاسلام پناهیان تاکید کرد: قاسم سلیمانی شدن از شما بعید نیست؛ بچههای دبیرستانی مستقل باشید و خودتان مطالعه داشته باشید. و درباره اینکه شهادتطلب بشوید یا خیر، حرف کسی را گوش نکنید و خودتان تصمیم بگیرید.
وی یادآور شد: جشن تکلیف یعنی جشن استقلال، بچهها وقتی به شهادت فکر میکنید، فکرتان باز میشود و آسمانی و جهانی میشوید.
نوه "نلسون ماندلا" رهبر فقید ضد آپارتاید آفریقای جنوبی به امام خمینی ادای احترام کرد
به گزارش ایرنا، "زوولیولیله ماندلا"، نوه "نلسون ماندلا" رهبر فقید ضد آپارتاید آفریقای جنوبی که یکی از نمایندگان پارلمان این کشور نیز هست، با حضور در حرم بنیانگذار جمهوری اسلامی نسبت به مقام شامخ حضرت امام خمینی (س) ادای احترام کرد.
مدیرکل قرآن، عترت و نماز وزارت آموزش و پرورش با اشاره به برگزاری این مراسم در هفته امر به معروف و نهی از منکر اعلام کرده بود: تهاجم فرهنگی روز به روز ابعاد تازهتری پیدا میکند و دشمن هر روز با استفاده از انواع دستاوردهای نوین مانند ماهواره، اینترنت، مجلات مبتذل، رمان های منحرف کننده، شبکههای اجتماعی و ... ایمان جوانان و نوجوانان را که از مهمترین سرمایه های جامعه اسلامی ما هستند، مورد هدف قرار داده است.
میکائیل باقری ادامه داد: در همین راستا و با عنایت به توصیههای مقام معظم رهبری (مدظله العالی) خطاب به جوانان و نوجوانان در بیانیه گام دوم انقلاب مبنی برلزوم برجسته کردن ارزشهای معنوی از قبیل: اخلاص، ایثار، گذشت، شجاعت و دیگر خلقیّات نیکو و نیز در راستای اجرای فعالیت ۳-۸ ذیل برنامه شماره ۱ از برنامههای معاونت پرورشی و فرهنگی از زیرنظام برنامه درسی، سوگواره سراسری "احلی من العسل" با رعایت تمامی دستورالعملهای بهداشتی ستاد مقابله با کرونا برگزار شد.
به گفته وی، تجمع مرکزی دانش آموزان شهر تهران در حرم مطهر حضرت امام و دانش آموزان شهرستانهای استان تهران در امامزاده جعفر (ع) شهرستان پیشوا برگزار شد.
در نفس المهموم شیخ عباس قمی آمده است: در شب عاشورا، آنگاه که امام حسین علیه السلام خطبه خواند و به یاران خود فرمود: "فردا من و شما همه کشته خواهیم شد"؛ حضرت قاسم پنداشت این افتخار از آنِ مردان و بزرگسالان است و شامل نوجوانان نمیشود. از اینرو پرسید: "آیا من هم فردا کشته خواهم شد؟" امام (ع) با مهربانی پرسید: "فرزندم، مرگ در نزد تو چگونه است؟" حضرت قاسم عرض کرد: "احلی من العسل" (شیرینتر از عسل).
حضرت سیدالشهدا (ع) فرمود: آری به خدا سوگند، عمو به فدایت، تو از آنان هستی که پس از گرفتار شدن به بلایی سخت کشته خواهی شد.