اراک - ایرنا - معاون حفاظت فیزیکی دفتر مرکزی شرکت توانیر گفت: سامانه‌های ویژه‌ای در صنعت برق کشور در حوزه پیشگیری از سرقت طراحی شده است.

به گزارش خبرنگار ایرنا، «  روح‌الله زمانی صفت» روز پنجشنبه در نشست هم اندیشی پیشگیری از سرقت تجهیزات شبکه برق استان مرکزی در اراک افزود: 
علت افزایش سرقت در صنعت برق بدلیل این است که بیشتر تجهیزات برقی هوایی هستند

وی عنوان کرد: در استان هایی که نصب تجهیزات ضد سرقتی صورت گرفته، آمار سرقت نیز کاهش یافته است.

معاون حفاظت فیزیکی دفتر مرکزی شرکت توانیر ادامه داد: اطلاع رسانی به مشترکین حائز اهمیت است و  در حوزه‌هایی که مردم وارد عمل شده‌اند نیز کاهش وقوع جرم مشهود است.

زمانی صفت عنوان کرد: شرکت‌های توزیع پیشانی خدمت در صنعت برق هستند و پاسخگویی مشترکین در این حوزه انجام می‌شود.

وی با بیان اینکه قیمت پایین تعرفه‌های برق و افزایش هزینه سرمایه گذاری در ایجاد نیروگاه‌های مقیاس کوچک باعث کاهش سرمایه گذاری در این حوزه شده است،افزود: مدیریت مصرف بیش از هر زمانی ضروری است. 

معاون حفاظت فیزیکی دفتر مرکزی شرکت توانیر افزود: احساس تکلیف،همدلی و خدمت صادقانه همکاران در راستای حفظ و حراست از اموال عمومی بیت المال تحسین برانگیز است. 

زمانی صفت عنوان کرد: نرخ پایین تعرفه برق باعث افزایش ماینرها شده و در سال‌های اخیر در این حوزه برق‌های غیرمجاز افزایش یافته و کشف این موارد کمبود تولید برق را جبران می کند.

وی گفت: تمامی مراکز مجاز استخراج رمز ارز،در ایام پیک اجازه استفاده از ماینر را ندارند و از ابتدای شهریور تمام ماینرهایی که در کشور وارد می‌شود برای استخراج باید از سیستم انرژی‌های تجدیدپذیر استفاده کنند و در سامانه صنعت ثبت شده باشد. 

مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق استان مرکزی هم در این نشست گفت: پدیده سرقت لوازم و تجهیزات از شبکه‌های توزیع نیروی برق امروزه به یکی از مشکلات اساسی تبدیل شده است.

« محمود محمودی» افزود: این جرم نه تنها به شرکت‌های توزیع نیروی برق به طور مستقیم آسیب‌های جدی می‌رساند بلکه به مشترکین کشاورزی، صنعتی، تجاری و به طور کلی افراد جامعه نیز زیان‌های عمده وارد می‌سازد.

وی اظهار داشت: یکی از اقدامات شرکت توزیع برق استان در راستای مقابله با سرقت سیم‌های مسی شبکه برق تبدیل بیش از نیمی از شبکه سیمی فشار ضعیف در استان به کابل خودنگهدار بوده است که باعث ارتقای تامین برق پایدار و موجبات رضایتمندی مشترکان را فراهم آورده است.

مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق استان مرکزی ادامه داد:  تمهیدات لازم کاهش فرصت‌های ارتکاب جرم برای سارقین اندیشیده شده است و بازدید و کنترل مراکز خرید و فروش ضایعات، اجرای گشت‌های تلفیقی با نیروی پلیس، نصب دستگاه اعلان سرقت برای انبارها و پست های زمینی از جمله اقدامات پیشگیری از سرقت بوده است.

محمودی افزود: شهروندان در صورت مشاهده افراد مشکوک در حال صعود و یا فرود از تیرهای برق، مراتب را سریع به سامانه ۱۲۱ مرکز اتفاقات شرکت توزیع و یا سامانه پیامکی ۱۰۰۰۱۰۰۰۱۲۱ اطلاع دهند. 

« میثم حیدری» معاون دادستان و سرپرست مجتمع انقلاب دادسرای شهرستان اراک هم در ادامه ضمن تقدیر از اقدامات انجام شده صنعت برق برای ایام گذر از پیک مصرف برق در سال جاری گفت: یکی از وظایف نیروهای انتظامی و نظامی پیشگیری از سرقت تجهیزات شبکه برق است زیرا  وقوع هر سرقت باعث ایجاد لطمه و خسارات سنگین به صنعت برق می شود، در جرایم سارق لحاظ می شود.

فرماندهی انتظامی شهرستان اراک هم در ادامه این نشست گفت: پیشگیری عامل مهمی برای جلوگیری از خسارات احتمالی است و همکاری و تعامل خوب شرکت توزیع برق و نیروی انتظامی در کاهش وقوع سرقت و خسارات وارده بسیار تاثیر گذار بوده است.

سرهنگ « علیرضا معریان» افزود: خود حفاظتی باید برای مشترکین به ویژه مشترکین کشاورزی نهادینه شود.

رییس پلیس آگاهی فرماندهی انتظامی استان مرکزی نیز ضرورت داشتن کارت شناسایی برای مامورین برق را ضروری دانست.

سرهنگ «کامیار چهری» افزود: اقدامات جهادی، ارزشمند و اثربخشی در راستای مبارزه با جرایم و پیشگیری و جلوگیری و صیانت از تجهیزات صنعت برق در استان انجام شده است.

مدیرکل امنیتی و انتظامی استان مرکزی گفت نیز در این نشست گفت: همراهی و تعامل مناسب شرکت توزیع برق استان و دستگاه‌های امنیتی و انتظامی قابل تقدیر است. 

«حسن رحیمی تبار» افزود: در سال‌های اخیر با رشد دستگاه‌های رمز ارز غیر مجاز، اقدامات گسترده ای در جمع آوری ماینرهای غیرمجاز به عمل آمده است.

در انتهای این نشست از اقدامات انجام شده دفتر حراست در راستای برخورد و مبارزه با سرقت تجهیزات شبکه‌های توزیع نیز تقدیر به عمل آمد.

بیش از ۷۷۷ هزار مشترک برق در استان مرکزی وجود دارد.