به گزارش روز چهارشنبه ایرنا از مرکز کار ایران، در این پنل که با حضور متخصصان حوزههای آب و انرژی از مجموعههای مختلف وزارت نیرو و اساتید برجسته دانشگاه در حوزه بلاکچین و کاربرد آن در مدیریت هوشمند برگزار شد، فرصتها و چالشهای پیش روی شهر هوشمند و مدیریت هوشمند انرژی، با ظهور فناوریهای بلاکچین، رمزارزها و رمز ارزشها و متاورس، مورد بحث و بررسی قرار گرفت.
در ابتدای نشست، محمدرضا جبارپور، عضو هیات علمی پژوهشگاه نیرو، ضمن اشارهای مختصر به تاریخچه متاورس اشاره کرد که در سالهای اخیر، توجه به انرژیهای تجدیدپذیر و تولید پراکنده به دلیل افزایش تقاضای انرژی و آلودگیهای زیست محیطی، افزایش یافته است. به همین علت در ساختار جدید شبکه قدرت، مصرف کنندگان می توانند نقش تولیدکننده هم داشته باشند.
وی افزود: با توجه به این که تعداد تولید/مصرف کنندگان در این ساختار بسیار بیشتر از شبکههای قدرت سنتی است، نیاز به بستری امن، شفاف، سریع و مقیاسپذیر برای تبادلات انرژی به شدت احساس میشود که فناوری بلاکچین با توجه به خصوصیات منحصر بفردش میتواند چنین بستری را فراهم کند.
در ادامه، سعید سمیعی مجری نمایشگاه و کنفرانس متاراد، اقتصاد دیجیتال و فناوریهای مالی مبتنی بر بلاکچین را از مهمترین تحولات فناورانه نوظهور در دنیا دانست که با توجه به سرعت رشد کمی و کیفی قابل توجه آن نسبت به سایر فناوریهای دیگر، یکی از اصلیترین بخشهای اشتغالزایی در کشور در آیندهای نزدیک را همین حوزه برشمرد.
وی بر لزوم آگاهی بخشی در سطح عموم مردم به سبب آشنایی با فرصتها و آسیبهای این حوزههای نوظهور را ضروری دانسته و شان حضور معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه در این موضوع، از این مدخل مورد اشاره قرار داد.
الهام فراهانی از دبیرخانه متاراد، ضمن ارایه توضیحات جامعی از متاورس، از روند فزاینده رشد این فناوری را در سالهای آتی و انواع دارایی دیجیتال گزارش کاملی را ارایه کرد.
در ادامه، عبدالصاحب ارجمند مدیرکل دفتر راهبری و نظارت بر انتقال و توزیع برق، تحول در حوزه اقتصاد دیجیتال را یکی از محورهای مهم مدنظر در تدوین برنامههای میان مدت و بلندمدت صنعت برق کشور برشمرد و بهره برداری از فناوری بلاکچین را در حوزه هوشمندسازی مدیریت انرژی و حل مسایل صنعت برق کشور، ناگزیر دانست.
محمدمهدی عباسی پژوهشگر پژوهشگاه نیرو، هوشمندی یک شهر را حاصل همگرایی فناوریهایی مانند اینترنت اشیا، متاورس و هوشمصنوعی دانست که هر چه زمان میگذرد میزان و درصد همگرایی این فنارویها افزایش مییابد.
وی پایداری و بهره برداری مطمئن از شبکه انرژی را یکی از بخشهای کلیدی شهرهای هوشمند برشمرد که دستیابی به آن نیازمند سرمایهگذاری روی مدیریت کارآمد و سازگار با محیطزیست است. وی افزود توسعه جوامع هوشمند، افزایش شدید تقاضا برای منابع انرژی را به همراه داشته که این تقاضا، گاهی آنقدر بالا است که از منابع محلی در دسترس فراتر میرود.
در پایان نشست، تمامی اعضای پنل ضمن اعلام حمایت از برگزاری رویدادهای علمی پیرامون نقش و کاربرد فناوریهای نوظهور در حل مسائل صنعت برق، بر ادامه برگزاری نشستهای تخصصی جهت ایجاد همگرایی بین برنامهریزان و سیاستگذاران صنعت برق کشور، تاکید کردند.