قصرشیرین- ایرنا- سرپرست فرمانداری و رئیس ستاد مدیریت و ساماندهی زائران اربعین در قصرشیرین گفت: اربعین حسینی یک جریان فصلی نیست و مانند رودخانه برای سال ها جاری و فرصتی برای توسعه قصرشیرین در بحث تقویت زیرساخت ها است.

به گزارش خبرنگار ایرنا، «محمد حیدری» عصر پنجشنبه در نشست ستاد اربعین با حضور معاون وزیر نیرو و مسوولان حوزه آب و برق استان کرمانشاه در محل پایانه بین المللی مرز خسروی با تسلیت ایام سوگواری سرور و سالار شهیدان امام حسین (ع)، افزود: توسعه زیرساخت های این شهرستان در حوزه آب و برق می تواند به توسعه همه جانبه استان کمک کند.

وی اظهار داشت: با ارتقای برق به ۶۰ مگا آمپر می توانیم در آینده صادرات داشته باشیم و هم برق شهرستان را تامین کنیم.

نماینده عالی دولت در قصرشیرین با بیان اینکه شهرستان به خط احتیاط انتقال آب نیاز دارد گفت: این مهم هم برای اربعین و هم مساله پدافند غیر عامل ضرورت دارد ضمن اینکه باید آب شرب و آب مورد نیاز فضای سبز را در مرز خسروی نیز تفکیک کنیم و سدی که بنیاد مستضعفان در این منطقه احداث کرده و میلیون ها متر مکعب آب دارد می تواند آب مورد نیاز فضای سبز و هم درختان خط منابع طبیعی را تامین کند.

حیدری با اشاره به اینکه روشنایی معابر به ویژه از ورودی قصرشیرین و پارکینگ ها نیز باید تقویت شود  اضافه کرد: ۵۵ هکتار زمین پارکینگ داریم که هنوز زیرساخت ندارد و نیازمند امکانات است که از نیازمندی های آن ها تامین برق و روشنایی است.

وی گفت: ما به سرویس های بهداشتی ثابت و سیار نیاز داریم و با توجه به حجم زائر که پیش بینی یک میلیون زائر را برای تردد از مرز رسمی خسروی داریم نیازمند ۲۰۰ دستگاه آبسردکن هستیم.

حیدری ادامه داد: در جمع بندی کارشناسی شده بیش از ۳۰ هزار هکتار زمین مستعد کشاورزی داریم ولی اکنون ۶۰ هکتار تحت پوشش سامانه است که در ایجاد شبکه های انتقال آب مشکل داریم و این از مسایل ضروری مردم منطقه است.

سرپرست فرمانداری قصرشیرین راه اندازی ایستگاه پمپاژ ال پی سی و ایستگاه پمپاژ بابا هادی، اصلاح کانال انتقال آب سد تنگ حمام، تکمیل ایستگاه پمپاژ روستای صید احمد، تخصیص آب فاز دوم مجتمع پرورش ماهی، سد شرف شاه سومار، کانال قدیمی لاندا که ۷۰۰ هکتار اراضی قصرشیرین تحت پوشش آن است و نگهداری آن مطلوب نیست و نیاز به مرمت دارد.

وی ادامه داد: وزارت نیرو باید گشت دائم برای کانال های آبرسانی داشته باشد و تخصیص ۸۵ لیتر از سامانه گرمسیری برای تعدادی از روستاهای مسیر سرپل ذهاب و همچنین اصلاح شبکه آبرسانی روستاها به دلیل فرسودگی لوله ها برای تثبیت جمعیت و ایجاد یک خط مستقل انشعاب آب از سراب گرم به سومار از دیگر نیازهای این شهرستان است.

                                                                          

به گزارش ایرنا؛ قصرشیرین در غرب کرمانشاه بیش از ۲۷ هزار نفر جمعیت و بیش از ۱۸۶ کیلومتر مرز با عراق دارد که دارای ۲ مرز رسمی خسروی و پرویزخان است.

در این شهرستان ۱۴ واحد اقامتی شامل هتل و مهمانپذیر درجه یک تا درجه سه با ۳۲۲ اتاق و یک هزار و ۲۰۰ تخت از اوایل دهه ۸۰ ساخته شده تا زائران عتبات عالیات در مسیر تردد خود به عراق، یک شب را در این منطقه مرزی اقامت داشته باشند، این مهم با هدف رونق بخشیدن به شهر و بهره مندی مردم قصرشیرین از مزایای تردد زوار صورت می گرفت.

خسروی یکی از مرزهای مهم و با موقعیت راهبردی کشورمان است که این مرز بین المللی قدیمی‌ترین مرز رسمی کشورمان با عراق برای تردد زائران عتبات عالیات است که در گذشته جزئی از راه ابریشم بوده است.

مرز رسمی خسروی  - منذریه مسیر اصلی جاده کشورمان به سوی بغداد پایتخت کشور عراق است که این جاده در ادامه به کشور سوریه متصل شده و در نهایت به بندر حلب در ساحل دریای مدیترانه متصل می‌شود.

مرز خسروی نزدیکترین نقطه ایران به کربلاست؛ این مرز تا بغداد پایتخت عراق ۱۹۰، کاظمین ۲۰۳، کربلا ۳۰۰، سامرا ۳۲۶ و نجف ۳۸۰ کیلومتر فاصله دارد. خسروی در ۲۰ کیلومتری شهر قصرشیرین در غرب کرمانشاه قرار دارد.

زائرانی که مرز خسروی را برای ورود به عراق انتخاب می کنند پس از عبور از شهرهای دیالی و بغداد به کاظمین سپس کربلا و نجف می رسند.

زائرانی که از خسروی عازم عراق می شوند پیش از زیارت امام حسین(ع)، به امامان مدفون در کاظمین و سامرا عرض ادب می کنند و همین موضوع خسروی را به «مسیر ولایت» ملقب کرده است.