به گزارش ایرنا، محمد راستین روز جمعه به رسانهها افزود: اجرای طرحهای آبخیزداری در حوزههای بالادست هشت منطقه سیلخیز استان سمنان باعث شد در بارندگیهای هفته گذشته ۵۰ درصد سیلابهای در بندهای خاکی کنترل و ذخیره شود.
وی بیان کرد: از حدود ۵ میلیون متر مکعب سیلاب حاصل از بارندگیهای رگباری اخیر ، حدود ۲ و نیم میلیون متر مکعب بصورت مرحلهای در بندهای خاکی کوهپایهای البرز جنوبی در گستره استان سمنان مهار و ذخیره سازی شد.
معاون آبخیزداری اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان سمنان ابراز داشت: از حدود یک دهه گذشته با وجود قرار گرفتن استان در منطقه خشک و کویری، موضوع سیلاب ارتفاعات البرز بهعنوان یک تهدید بهصورت جدی در دستور کار قرار گرفت و بهعلت شیب ۴۷ درصدی مسیر سیلاب و شیب ۶ درجهای رودخانههای فصلی منطقه و همچنین ارتفاع زیاد نسبت به سطح دریا، قدرت تخریب سیلاب در استان سمنان ۴ برابر مناطق دشتی بود.
وی اجرای طرحهای آبخیزداری را هزینه بر و زمان بر توصیف کرد و گفت: از ۵ و نیم میلیون هکتار حوزه آبخیز استان سمنان حدود ٢ میلیون هکتار در تهدید سیلاب است در حالی که با بودجههای اختصاص یافته سالهای اخیر فقط برای ۴۰۰ هزار هکتار آن مطالعه تخصصی طرح جامع آبخیزداری اجرا شده است.
راستین، به سرریز سیلاب از برخی بندهای خاکی استان و بروز خسارت در مناطق مسکونی و کشاورزی پایین دست نیز اشاره کرد و گفت: بهدلیل لایروبی نشدن بندهای مذکور کار کنترل و نفوذ دادن سیل در این مناطق به خوبی انجام نشده است و اجرای این پروژهها نیز به اختصاص بودجه نیاز دارد که از هزینههای هنگفت پس از سیل جلوگیری شود.
بارندگیهای اخیر در ارتفاعات استان و شهرستانهای آرادان و گرمسار در غرب استان بیشتر و با خساراتی همراه بود.