به گزارش ایرنا از المسیره، «جلال الرویشان» گفت: آزادسازی خاک مان، حفاظت از مردم و استقلال در تصمیم گیری سیاسی اصولی هستند که بدون آنها نمیتوان به صلح دست یافت.
وی افزود: هدف از پایداری، مقاومت و مقابله با سر سپردگی روشن است و پذیرش آتش بس در همین چارچوب قرار میگیرد.
معاون نخست وزیر یمن اضافه کرد، درک میکنیم که وضعیت نه جنگ و نه صلح مردم را خسته کرده و برای مقابله با برنامههای ائتلاف متجاوز در این خصوص آماده میشویم.
الرویشان همچنین گفت: در پشت پرده تلاش آمریکا برای آتش بس، برنامههای راهبردی در منطقه از جمله قطع راه در برابر شرق و حفاظت از امنیت رژیم صهیونیستی است.
وی افزود: تجربه چهار ماه گذشته آتش بس دلگرم کننده نبود و در خصوص پرونده اقتصادی به سازوکاری نرسیدیم و به همین دلیل از تمدید آتش بس به مدت ۶ ماه خودداری شد.
معاون نخست وزیر دولت نجات ملی یمن در امور دفاعی و امنیتی در پایان گفت: رفتار ائتلاف متجاوز را در قبال تعهدات خود در این دو ماه رصد خواهیم کرد و با توجه به این موضوع تصمیم گیران، گزینههای بعدی خود را مشخص خواهند کرد.
«هانس گروندبرگ» نماینده ویژه سازمان ملل متحد در امور یمن سهشنبه شب از توافق طرفهای یمنی برای تمدید ۲ ماهه آتش بس خبر داد.
وی گفته بود: تمدید آتش بس یمن در بر گیرنده تعهد طرفها برای مذاکره برای دستیابی به یک توافق گستردهتر است.
آتش بس یمن که بارها از سوی ائتلاف متجاوز سعودی نقض شده است به دنبال رایزنیهای سازمان ملل متحد پیش از این یک بار تمدید شده بود. تمدید ۲ ماهه این آتش بس ۱۱ مرداد ماه به پایان رسید که مجددا تمدید شد.
پیشتر «مهدی المشاط» رئیس شورای عالی سیاسی یمن گفته بود که آتشبس یمن با نقض مکرر آن توسط ائتلاف سعودی تقریبا از بین رفته است.
عربستان سعودی از ششم فروردین ۹۴ در قالب ائتلافی از چند کشور عربی از جمله امارات و با کمک و چراغ سبز آمریکا و حمایت رژیم صهیونیستی، حملات گستردهای را علیه یمن - فقیرترین کشور عربی - آغاز کرد.
برخلاف انتظار سعودیها، حملات آنها به سپر محکم مقاومت ملت یمن برخورد کرد و بعد از هفت سال پایداری و ضربات دردناک یمنیها به عمق اراضی عربستان، به ویژه تاسیسات آرامکو، ریاض به ناچار تن به آتش بس به امید خروج از باتلاق جنگ یمن داد.