سید ایوب نبی زاده روز جمعه در حاشیه برگزاری دوره آموزشی خبازان سنتی کیش در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: این نمونه برداری ها در زمینه آرد و خمیر، جوش شیرین و رطوبت نان های تولیدی اخذ شده است.
وی افزود: همچنین در سال جاری ۶۱۰ مورد از نانوایی های این جزیره بازدید انجام شده که در نتیجه آن ۶ واحد به علت تداوم تخلفاتی هم چون گرانفروشی و کم فرورشی برای مدتی تعطیل شده است.
وی با اشاره به دوره های آموزشی در نانوایان جزیره اظهار داشت: این دوره های به منظور به روز رسانی دانش فنی و عملی نانوایان به صورت چند روزه در ایم جزیره با حضور مدرسان فنی و حرفه ای برگزار می شود.
وی اضافه کرد: در دوره فعلی نیز خبازان حاضر در زمینه های بهینه سازی نان های سنتی، آرد شناسی و خمیر شناسی و استانداردهای ارتقای کیفیت نان آموزش می بینند.
نبی زاده با بیان اینکه در این جزیره متصدیان نانوایی ها به علت برخی مسائل هر چند وقت یک بار تعویض می شوند گفت: معاونت فرهنگی و اجتماعی کیش برای ارتقای سطح کیفی نان تولیدی نانوایان را مرتب در دوره های آموزشی شرکت می دهد.
وی افزود: در سایر نقاط کشور برگزاری این دوره ها در هر ۶ ماه الزامی است اما در این جزیره به علت تغییرات متصدیان هر سه ماه یکبار صورت می گیرد.
جزیره کیش دارای ۲۹ واحد سنتی نانوایی شامل ۹ واحد بربری، هشت واحد سنگگ پزی، ۱۰ واحد لواش و ۲ واحد تافتون است و ۱۵۰ نفر مشغول ارائه خدمات به مردم هستند.
ماهانه ۵۳۰ تن آرد در نانوایی های سنتی جزیزه استفاده می شود و برای کنترل توزیع و استفاده از آردهای یارانه تمام واحدها به دستگاه های هوشمند کارتخوان تجهیز شده اند.