محمد باباخانی روز جمعه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: طی هفت روز گذشته هشت هزار و۲۱۷ مورد بازدید از مراکز تهیه و توزیع مواد غذایی و اماکن عمومی توسط کارشناسان بهداشت این دانشگاه علوم پزشکی مشهدصورت گرفت که یک هزار و ۱۵۴ مورد از اماکن عمومی و مراکز تهیه و توزیع مواد غذایی به دلیل رعایت نکردن دستورالعملهای بهداشتی، اخطار دریافت کردند و یا به مراجع قضایی معرفی شدند.
وی ادامه داد: بر اساس بررسیهای انجام شده در مناطق زیرپوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد هم اکنون میزان رعایت دستورالعملهای بهداشتی در سطح جامعه ۶۶.۳ درصد، میزان استفاده از ماسک ۳۸.۵ درصد و میزان رعایت فاصلهگذاری اجتماعی ۵۱.۷ درصد است که با توجه به شرایط شیوع کرونا، میزان رعایت دستورالعملها و پروتکلهای بهداشتی رضایت بخش نیست.
رییس گروه سلامت محیط دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: در شرایط فعلی و قرار داشتن شهر مشهد در وضعیت نارنجی کرونایی و نیز افزایش بیماران مبتلا به کرونا، محدودیتها طبق رنگ شهر تغییر میکند تا از شیوع گسترده تر بیماری جلوگیری شود.
باباخانی افزود: در ایام محرم که مردم اقدام به تهیه و پخش نذور و برپایی ایستگاه های صلواتی میکنند باید اصول بهداشتی به خوبی رعایت شود تا غذای سالم در اختیار عزاداران قرار گیرد که تاکنون ۱۵۶ مورد بازدید از ایستگاههای صلواتی انجام شده است، البته هنوز همه ایستگاه های صلواتی فعال نشده اند و در روزهای آینده از همه ایستگاه ها بازدید خواهد شد.
دانشگاه علوم پزشکی مشهد با ارائه خدمات بهداشتی و درمانی در ۱۶ شهرستان خراسان رضوی ۸۰ درصد از جمعیت ۶ میلیون و ۸۷۰ هزار نفری این استان را زیر پوشش دارد و ارائه خدمات بهداشتی و درمانی به جمعیت ۱۷ شهرستان دیگر این استان بر عهده دانشگاههای علوم پزشکی سبزوار، گناباد، تربتحیدریه و دانشکدههای پزشکی نیشابور و تربتجام است.