شهرکرد- ایرنا- سرپرست اداره‌کل مدیریت بحران استانداری چهارمحال و بختیاری گفت: خسارت نهایی سیل اخیر در استان ۳۰ تا ۴۰ هزار میلیارد ریال در حوزه‌های زیربنایی، کشاورزی، شیلات، دامپروری و راه‌های ارتباطی برآورد شده است.

به گزارش خبرنگار ایرنا، خسرو کیانی روز جمعه در یازدهمین ستاد پیشگیری، هماهنگی و پاسخ به عملیات مدیریت بحران چهارمحال و بختیاری که با حضور معاون اجرایی رئیس‌جمهور برگزار شد ،تاکید کرد: جریان مونسون در هفته گذشته این استان را با بارش‌های آنی با سرعت و شدت بالا مواجه کرد.

وی افزود: فعالیت این سامانه و جاری شدن سیلاب در چهارمحال و بختیاری با نفوذپذیری پایین زمین مواجه و باعث شد تا خسارت‌های فراوانی در بخش‌های مختلف استان وارد شود.

کیانی تصریح کرد: قبل از فعالیت این سامانه هشدارهای لازم از طریق مختلف به مردم، مسوولان و گروه‌های مختلف داده شد و یک‌ساعت قبل از آغاز بارش‌ها رزمایش چندمنظوره برگزار و تصمیمات لازم گرفته شد.

وی یادآور شد: با توجه به گستردگی و دربرگیری ۱۰۰ درصدی این حادثه تمامی امکانات بخش‌های دولتی و خصوصی به‌کارگیری و امداد و نجات انجام شد و همچنان ادامه دارد.

سرپرست اداره‌کل مدیریت بحران استانداری چهارمحال و بختیاری اظهار داشت: دستگاه‌های لجن‌کش، بیل مکانیکی، لودر، بولدوزر و تریلرهای مخصوص حمل این ماشین‌آلات از محل امکانات دولت و تجهیزات بخش خصوصی به‌کارگیری شد اما برای مقابله با این حادثه به تجهیزات، ماشین‌آلات و سیستم‌های نوین نیاز بود.

کیانی گفت: در ۴۵ دقیقه بارش در روستای بارده شهرستان بن ۸۰ میلی‌متر بارش انجام شد که همین عامل باعث بروز مشکلات و جاری شدن سیل شد.

آسیب هزار و ۵۰۰ کیلومتر راه ارتباطی چهارمحال و بختیاری در سیل 

مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای چهارمحال و بختیاری گفت: در سیل اخیر یک‌هزار و ۵۰۰ کیلومتر راه ارتباطی و ۴۰۰ دستگاه ابنیه فنی استان دچار حادثه شد.

روح‌الله غلامی تاکید کرد: در این حادثه سه هزار و ۸۰۰ کیلومتر راه‌های ارتباطی استان تحت تاثیر قرار گرفت.

وی با اشاره به خسارت ۶ هزار و ۵۰۰ میلیارد ریالی سیل اخیر به راه‌های ارتباطی چهارمحال و بختیاری افزود: در این حادثه ۶۰ محور ارتباطی استان درگیر شد که ۵۸ جاده آن سریع بازگشایی شد.

غلامی تصریح کرد: در این حادثه سه هزار نفر روز در قالب ۴۰ گروه راهداری با ۳۰۰ دستگاه ماشین‌آلات از چهارمحال و بختیاری خدمات‌رسانی و در نهایت ۸۰ دستگاه ماشین‌آلات راهداری استان از ناوگان خارج شد.

وی یادآور شد: در سیل اخیر ۵۰ هزار مترمکعب ریزش‌برداری در راه‌های ارتباطی چهارمحال و بختیاری انجام و آواربرداری و لای‌روبی مناطق سیل‌زده به‌ویژه در لردگان و بارده شهرستان بن تسریع شد.

غلامی اظهار داشت: بازگشایی راه‌های روستایی و کشاورزی، تامین حمل سوخت ماشین‌آلات مستقر در مناطق سیل‌زده، کمک به جمعیت هلال‌احمر برای انتقال بسته‌های غذایی مردم سیل‌زده از دیگر فعالیت‌های راهداری و حمل و نقل جاده‌ای چهارمحال و بختیاری در سیل اخیر است.

۶ هزار و ۹۴۱ واحد مسکونی چهارمحال و بختیاری در سیل اخیر خسارت دید

مدیرکل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی چهارمحال و بختیاری گفت: در سیل اخیر ۶ هزار و ۹۴۱ واحد مسکونی این استان دچار حادثه و خسارت شده است.

فرشاد ریاحی  تاکید کرد: از این تعداد یک‌هزار و پنج واحد مسکونی به بازسازی، ۲ هزار و ۱۳۰ واحد مسکونی روستایی به تعمیر و سه هزار و ۸۰۶ واحد مسکونی به تامین لوازم خانگی نیاز دارد.

وی افزود: با توجه به هشدارهای هواشناسی مبنی بر ورود و فعالیت سامانه جدید بارشی در چهارمحال و بختیاری این امکان وجود دارد که خسارت‌های موجود افزایش یابد.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب چهارمحال و بختیاری نیز گفت: در سیل اخیر به ۱۶۹ مورد از تاسیسات آب و فاضلاب استان خسارت  وارد شد.

احمدرضا محمدی تاکید کرد: مجموع خسارت‌های وارد شده به تاسیسات آب و فاضلاب چهارمحال و بختیاری در سیل اخیر یک‌هزار و ۱۰۰ میلیارد ریال برآورد شده است.

وی افزود: در این حادثه همچنین ۴۵ میلیارد ریال خسارت به تاسیسات برق چهارمحال و بختیاری وارد شد.

محمدی تصریح کرد: شرکت آب منطقه‌ای چهارمحال و بختیاری به‌منظور پیشگیری از حوادث احتمالی در بارش‌های پیش‌رو لای‌روبی مسیل‌ها، استقرار ماشین‌آلات سنگین و تجهیزات مورد نیاز را مستقر کرده که اعتبار مورد نیاز برای این اقدام ۲۵۰ میلیارد ریال برآورد شده است.

به گزارش ایرنا، سیلاب تابستانی مانسون از روز چهارشنبه هفته گذشته چهارمحال و بختیاری را تحت تاثیر خود قرار داد و منجر به وقوع سیلاب و وضعیت بحرانی در تمامی شهرستان‌های این استان شد.