کرمان - ایرنا - مدیرکل دامپزشکی استان کرمان گفت: این اداره کل در راستای حفظ سلامت گوشت دام‌های قربانی، سلامت مصرف کنندگان و تامین بهداشت عمومی، اقدام به اجرای طرح تشدید کنترل و نظارت بهداشتی ویژه ایام تاسوعا و عاشورای حسینی می‌کند.

به گزارش روز شنبه ایرنا و به نقل از روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان کرمان، حسین رشیدی افزود: طرح تشدید نظارت بر کشتار دام با توجه به ایام سوگواری سرور و سالار شهیدان حضرت اباعبدالله الحسین (ع) و نظر به روند مجدد گسترش بیماری کرونا در کرمان و همچنین با توجه به دسـتورات بهداشتی سـتاد ملی مبارزه با بیماری کرونا و پروتکل های مربوط به برگزاری مراسم عزاداری ایام سوگواری شهادت حضرت ابا عبدااله الحسین، اجرایی می شود.

وی اظهار داشت: اداره کل دامپزشکی استان کرمان با هماهنگی با تمامی دستگاه‌های مربوطه از جمله فرمانداری، شهرداری، مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان های استان، ناظران شرعی، ائمه جمعه و جماعات، اعضای جلسه بهداشت و مرکز بهداشت شهرستان، کمیته امداد حضرت امام (ره)، بهزیستی، هیات امناء و متولیان بقاع متبرکه و ... اقدامات لازم در این ایام را به بهترین نحوه ممکن و فراگیرتر از سنوات گذشته اجرایی خواهد کرد.

مدیرکل دامپزشکی کرمان گفت: اکیپ‌های ثابت و سیار بهداشتی دامپزشکی به منظور اجرای طرح تشدید نظارت بر کشتار دام در این استان ساماندهی شده است.

وی از حضور ۷۴ اکیپ ثابت و سیار نظارتی بهداشتی در این ایام در استان کرمان خبر داد و عنوان کرد: تعداد پرسنل عملیاتی ۳۰ نفر دکتر دامپزشک، ۵۶ نفر بازرسین بهداشتی به همراه ۱۷ نفر از ناظرین شرعی است.

رشیدی با اعلام اینکه اولویت کشتار دام های قربانی در محل کشتارگاه های دام است از آمادگی لازم کشتارگاه های دام استان کرمان برای پذیرش دام های قربانی و نیز پیش بینی خودرو سردخانه دار برای حمل لاشه های دام های قربانی خبر داد.

وی با اشاره به ارائه خدمات رایگان در ۱۵ کشتارگاه دام استان کرمان، افزود: پرسنل فنی دامپزشکی اعم از دکتر دامپزشک، کارشناسان، کاردان ها و تکنیسین های دامپزشکی و بهداشت گوشت به همراه ناظرین شرعی در روزهای تاسوعا و عاشورای حسینی از ساعت هفت تا ۱۴ در قالب اکیپ های ثابت و سیار فعالیت می کنند.

رشیدی از مجهز کردن پرسنل مزبور به وسایل لازم به منظور بازرسی بهداشتی گوشت خبر داد و بیان داشت: در روزهای تاسوعا و عاشورای حسینی، اکیپ های نظارت بهداشتی دامپزشکی بصورت سیار در سطح شهرستان های استان کرمان حضور داشته و در صورت لزوم اقدام به بازرسی لاشه های قربانی می شود.

مدیرکل دامپزشکی کرمان در این رابطه بیان داشت: اکیپ های سیار در شهرستان‌های این استان علاوه بر نظارت و ارائه خدمات بهداشتی بر لاشه های کشتاری به هدایت افراد غیر مطلع ( افرادی که اقدام به عرضه و کشتار دام زنده در سطح شهر کرده اند) به کشتارگاه های دام خواهند پرداخت.

رشیدی اعلام کرد: عرضه لاشه دام قربانی به متقاضیان با نصب لیبل لاشه دام قربانی صورت می گیرد و قصابی ها و مراکز مجاز عرضه فرآورده های پروتئینی از عموم مردم، برای کشتار دام در کشتارگاه های استان سفارش می گیرند، ضمن اینکه درج توصیه های بهداشتی لازم (از جمله لزوم مصرف لاشه ۲۴ ساعت پس از نگهداری در یخچال) بر روی لیبل صورت می گیرد.

وی از حضور کشیک ثابت در شبکه های دامپزشکی کرمان به منظور پاسخگویی تلفنی و نیز هماهنگ کننده بین شهروندان و اکیپ های عمل کننده در سطح شهر خبر داد و بیان کرد: روسا ۱۶ شبکه دامپزشکی این استان، بر حسن اجرای تشدید نظارت بهداشتی و شرعی بر دام های کشتاری نظارت مستمر دارند.

این مقام مسوول اعلام کرد: با توجه به اینکه همه ساله بخش قابل توجهی از مردم تمایل به تهیه و ذبح دام و اهدای نذورات قربانی به مراکز تحت پوشش بهزیستی، کمیته امداد و برخی از اماکن مذهبی را دارند، به متولیان و متصدیان این مراکز در خصوص دریافت نکردن و ذبح دام زنده و دریافت نذورات به صورت وجه نقد و یا لاشه قربانی کشتار شده در کشتارگاه توصیه شده است.

وی بر لزوم آگاهی شهروندان از خطر بیماری‌های مشترک دام و انسان بخصوص (تب کریمه کنگو، بروسلوز و کیست هیداتید) تاکید کرد و افزود: رعایت نکات بهداشتی در هنگام ذبح بسیار حائز اهمیت است و افراد در صورت رعایت نکردن موارد بهداشتی در هنگام ذبح ممکن است به بیماری های خطرناک ازجمله بیماری تب کریمه کنگو مبتلا شوند.

رشیدی در پایان با اعلام شماره تلفن ۱۵۱۲ و شماره پیامک ۳۰۰۰۲۳۱۵۱۲ در سطح استان کرمان، از شهروندان تقاضا کرد که در صورت مشاهده هرگونه تخلف بهداشتی در حوزه دامپزشکی مراتب را به سرعت گزارش دهند تا با متخلفان برابر ضوابط، برخورد قانونی صورت گیرد.