به گزارش ایرنا، برآورد خسارت اولیه در چهارمحال و بختیاری که بیش از ۳ هزار میلیارد تومان گزارش شده است،نشان از حجم سنگین ضرر و زیان سیلاب به این استان است که از چهارشنبه هفته پیش به وقوع پیوست.
با این حال از همان ابتدای وقوع سیلاب، دستگاههای متولی در راس آن ستاد مدیریت بحران به همراه گروه های جهادی در منطقه حضور یافتند تا بتوانند در کمک زمان ممکن به مردم کمک کنند.
پس از وقوع سیلاب، مسوولان متولی راهی چهارمحال و بختیاری شدند تا به ارزیابی و جبران خسارت این سیل در استان بپردازند و در نشستهای تخصصی برای جبران این خسارتها را برای ارائه در جلسه هیات دولت ، گزارشهای میدانی ارائه کنند.
برخی از مردم سیلزده در چهارمحال و بختیاری حضور مستمر مسوولان کشوری در این مناطق را باعث دلگرمی می دانند و خواهان رفع مشکلات و جبران خسارتهای سیل هستند.
محمد یکی از اهالی روستای بارده در گفت و گو با ایرنا افزود: مردم در سیل اخیر خسارت سنگینی دیده اند و انتظار است در کوتاهترین زمان ممکن مشکلات آنها رفع شود.
وی با قدردانی از حضور معاون رییس جمهور و همچنین رییس ستاد مدیریت بحران کشور در این منطقه آن را نشانه توجه میدانی و جدی دولت برای جبران خسارت سیل عنوان کرد.
خسارت سنگین سیلاب به چهارمحال و بختیاری
خسرو کیانی سرپرست ادارهکل مدیریت بحران استانداری چهارمحال و بختیاری گفت: خسارت نهایی سیل اخیر در استان ۳۰ تا ۴۰ هزار میلیارد ریال در حوزههای زیربنایی، کشاورزی، شیلات، دامپروری و راههای ارتباطی برآورد شده است.
روحالله غلامی مدیرکل راهداری و حمل و نقل جادهای چهارمحال و بختیاری گفت: در سیل اخیر یکهزار و ۵۰۰ کیلومتر راه ارتباطی و ۴۰۰ دستگاه ابنیه فنی استان دچار حادثه شد و در این حادثه سه هزار و ۸۰۰ کیلومتر راههای ارتباطی استان تحت تاثیر قرار گرفت.
فرشاد ریاحی مدیرکل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی چهارمحال و بختیاری گفت: در سیل اخیر ۶ هزار و ۹۴۱ واحد مسکونی این استان دچار حادثه و خسارت شده است که از این تعداد یکهزار و پنج واحد مسکونی به بازسازی، ۲ هزار و ۱۳۰ واحد مسکونی روستایی به تعمیر و سه هزار و ۸۰۶ واحد مسکونی به تامین لوازم خانگی نیاز دارد.
احمدرضا محمدی مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب چهارمحال و بختیاری نیز گفت: در سیل اخیر به ۱۶۹ مورد از تاسیسات آب و فاضلاب استان خسارت وارد شد و مجموع خسارتهای وارد شده به تاسیسات آب و فاضلاب چهارمحال و بختیاری در سیل اخیر یکهزار و ۱۰۰ میلیارد ریال برآورد شده است و در این حادثه همچنین ۴۵ میلیارد ریال خسارت به تاسیسات برق وارد شد.
حسین برزگر سرپرست سازمان جهاد کشاورزی چهارمحال و بختیاری نیز در این نشست از خسارت ۸۲۰ میلیارد تومانی سیلاب به بخش کشاورزی استان خبر داد و گفت: از این میزان ۳۷۵ میلیارد تومان در بخش عشایری و ۴۴۵ میلیارد تومان به باغات، مزارع، شیلات و زیرساختهای بخش کشاورزی است و چهار هزار و ۱۰۰ دام سبک و بیش از ۲ هزار تن ماهی در سیلاب تلف شد و ۲ هزار و ۸۰۰ تن علوفه نیز از بین رفت، علاوه بر آن در سیلاب اخیر ۳۰ بند خاکی تخریب شد که نیاز به مرمت و ترمیم دارد.
ضرورت حمایت از مناطق سیلزده
استاندار چهارمحال و بختیاری در ادامه به سیلاب اخیر اشاره کرد و افزود: اگرچه با آمادگی مسئولان و همراهی مردم سیلاب در این استان خسارت جانی قابل توجهی برجا نگذاشت، اما خسارتهای مالی بسیاری به مردم و بخشهای مختلف استان وارد کرد که میطلبد برای جبران آن اعتبارات پیشبینی شده سریعتر اختصاص پیدا کند.
غلامعلی حیدری ادامه داد: سیلاب در کنار خرابیهای بسیاری که به بار آورد اما صحنههای زیبایی از حضور نیروهای مسلح و گروههای جهادی در کمک به مردم سیلزده را شکل داد و نجابت و صبوری مردم در مواجهه با آسیبهای ناشی از این حادثه طبیعی جای قدردانی دارد.
وی با بیان اینکه لایروبی قناتها، چاهها و مسیلها در اولویت برنامههای استان قرار دارد، تصریح کرد: اگر این اقدام انجام نگیرد خسارت در بخش کشاورزی تشدید میشود.
ستاد بحران میزان خسارتها را پیگیری میکند
معاون وزیر کشور و رییس سازمان مدیریت بحران اعلام کرد: نگاه رییس جمهور و دولت از جمله وزیر کشور برای اختصاص بودجه مدیریت بحران به استانهایی که کمبرخوردارند و دارای محرمیت هستند، ویژه و افزاینده است.
محمد حسن نامی افزود: تابستان امسال ۲۳ کشور درگیر سیلاب شدند و از همه امکانات برای کمک به مردم سیلزده استفاده شده است در این زمینه سازمان مدیریت بحران توجه ویژهای به همه مناطق سیلزده دارد.
به گفته وی، در برخی از استانها که سیلاب بیشتر بود مانند یزد، از استانهای دیگر برای رفع مشکلات ناشی از سیلاب کمک گرفته شد.
وی درباره میزان خسارت وارده به روستای بارده ناشی از سیلاب نیز تصریح کرد: کارشناسان بنیاد مسکن انقلاب اسلامی برآرود کلی از میزان خسارت را ارائه میدهند و این سازمان براساس میزان این برآورد اعتبارات لازم را اختصاص میدهد.
نامی تصریح کرد:اگر بر اثر سیل تخریب منازل در حدی باشد که نیازمند نوسازی است، اعتبارات لازم در این زمینه از سوی ستاد مدیریت بحران اختصاص می یابد.
وی درباره برآورد خسارت به روستای بارده شهرستان بن نیز گفت: پس از بررسی همه جانبه، اعتبارات لازم برای نوسازی منازل روستای سیلزده بارده چهارمحال و بختیاری در نظر گرفته میشود.
رییس ستاد مدیریت بحران تصریح کرد: با اطلاعرسانی در خصوص سیل به مردم از سوی ستاد مدیریت بحران به موقع انجام شد و خوشبختانه در چهارمحال و بختیاری سیلاب تلفات جانی نداشته است.
به گفته وی، یک تنخواه اولیه برای مناطق سیلزده چهارمحال و بختیاری تعیین شده است که روز چهارشنبه در هیات دولت برای تصویب ارائه میشود و خسارت مردم در سیل پرداخت خواهد شد.
معاون وزیر کشور گفت: برآوردهها همیشه با نظر مثبت است و در این زمینه برای نوسازی مناطق بخش عشایری بهتر و بیشتر انجام خواهد شد.
دولت پیگیر جبران خسارت سیلزدگان
معاون اجرایی رییس جمهور در دیدار از مناطق سیلزده چهارمحال و بختیاری تصریح کرد: مسوولان این استان در حوزه پیشگیری، امداد و نجات و اسکان موقت تلاشهای اثرگذاری داشتهاند.
سید صولت مرتضوی با اشاره به قابلتوجه بودن حجم خسارتهای سیل اخیر در کشور یادآور شد: دولت سیزدهم با تمام توان در خدمت مردم است و در جلسه یکشنبه گذشته برای جبران بخشی از خسارتها مصوباتی داشت.
معاون اجرایی رییسجمهور اظهار داشت: هماکنون دستگاههای اجرایی مختلف در استانهای کشور مانند چهارمحال و بختیاری در حال جمعبندی هستند که کمکهای بلاعوض و تسهیلات برای نوسازی و بهسازی واحدهای مسکونی خسارتدیده پرداخت شود.
وی گفت: ستاد اجرایی فرمان امام خمینی (ره) برای تامین دام مورد نیاز خسارتدیدگان کمک میکند و برای جبران خسارتهای زیرساختی سریعتر اقدام میشود.
مرتضوی آسیبشناسی درخصوص خسارتهای سیل اخیر و تلاش برای اقدامات پیشگیرانه بهمنظور جلوگیری از خسارتهای حوادث را ضروری اعلام و تاکید کرد: مسیلها و نهرهای مرتبط با عبور سیلابها باید آزادسازی شود و دستگاههای اجرایی برای امور مختلف برنامههای کوتاهمدت، میانمدت و بلندمدت ارائه دهند.
وی ورود روانآبهای اخیر در حوضه زایندهرود را ۱۵۰ هزار مترمکعب دانست و افزود: اگر طرحهای آبخیزداری مناسب در گذشته اجرا شده بود امکان مهار این روانآبها وجود داشت.
معاون اجرایی رییسجمهور تصریح کرد: برای جبران خسارتهای ناشی از سیل اخیر در کشور و چهارمحال و بختیاری با جدیت پیگیری خواهد شد.
به گزارش ایرنا، سیلاب تابستانی مانسون از روز چهارشنبه هفته گذشته چهارمحال و بختیاری را تحت تاثیر خود قرار داد و منجر به وقوع سیلاب و وضعیت بحرانی در تمامی شهرستانهای این استان شد و خسارتهای بسیاری به بار آورده است.