بندرعباس - ایرنا - کتاب " مشرک کیست " با رویکرد مفهوم‌شناسی شرک در قرآن، عنوان اثری جامع از «زهرا مکی نصیرایی» از اساتید دانشکده علوم قرآنی و حوزه‌های علمیه خواهران هرمزگان است.

به گزارش خبرنگار ایرنا، این کتاب که دارای جنبه‌های قرآنی است، ضمن بررسی مفهوم شرک و اقسام آن در آیات الهی و شبهات وهابیت درباره شرک، دلایل متهم کردن شیعیان به مشرک بودن را بیان کرده و با مشخص کردن مرز توحید و شرک، مشرک واقعی را معرفی کرده است.

نوبت نخست کتاب در ۱۳۷ صفحه و با یکهزار جلد به قیمت ۶۰۰ هزار ریال توسط نشر اندیشه کویر در سال ۱۴۰۰ به چاپ رسیده است.

نویسنده این اثر خود را به پدر و مادرش که زمینه‌ساز آشنایی وی با آیین اسلام ناب محمدی بوده و همچنین همسرش به دلیل تشویق‌ و همراهی برای فعالیت‌های پژوهشی و نوشتن این اثر دینی با رویکرد پژوهش قرآنی تقدیم کرده است.

این کتاب دارای چهار فصل شامل شرک در لغت و اصطلاح، مفاهیم همسو با شرک، اقسام هفتگانه شرک در قرآن و بررسی شبهات وهابیت درباره شرک است.

فصل نخست کتاب به توضیح معنای لغوی و اصطلاحی شرک، تناسب لغوی و اصطلاحی، کاربردهای قرآنی شرک و کاربردهای لغوی شرک پرداخته است.

نویسنده در فصل دوم و سوم این کتاب به "مفاهیم همسو با شرکت و اقسام هفتگانه شرک در قرآن" پرداخته است؛ وجه تفاوت و تشابه الحاد با شرک، کاربردهای قرآنی کفر، وجه تشابه و تفاوت کفر با شرک، معنای اصطلاحی نفاق و ارتباط معنایی شرک با نفاق، مفاهیم متضاد با شرک، نمونه‌های تاریخی از شرکت در ربوبیت، خدایان رومی، یونانی، ایرانی، خدایان مردم چین، نمونه‌ای از آیات مربوط به نهی از شرک در عبادت، ویژگی‌های شرک جلی و خفی، ناروا بودن شرک در طاعت و شرک در ملکیت و ملک تکوینی بخشی از محورهای این دو فصل است.

و فصل چهارم کتاب نیز به معرفی انسان مشرک، مشرک از دیدگاه قرآن، دلایل اتهام وهابیت به مشرک خواندن شیعه، پاسخ به شبهات ابن تیمیه درباره توسل، نظر وهابیات درباره شفاعت و شرک، نقد و بررسی دلایل وهابیون، نظر وهابیان درباره تبرک، نذر کردن برای غیرخدا و مرز توحید و شرک اشاره دارد.

زهرا مکی نصیرایی در بخشی از متن مقدمه، توضیح داده است: «شرک و نقطه مقابل آن (توحید) در قرآن بسیار بحث شده است، با وجود اینکه این معارف الهی توسط مادیان حق بسیار در جهان ترویج شده است و افرادی واقعا معتقد به توحید و مبرا از شرک (شریک قرار دادن برای خدا) هستند اما گروه وهابیت گرفتار کج‌اندیشی‌هایی شدند و برداشت‌هایی غلط از این اعتقادات توحیدی کردند و برچسب شرک بر این اعتقادات زده‌اند و شیعیان موحد را مشرک دانسته‌اند.

این کتاب تلاش بر شناساندن بیشتر مفهوم شرک و اقسام آن در قرآن دارد تا پاسخی مستدل باشد بر عقاید نادرست وهابیت.

«زهرا مکی نصیرایی» مدرس حوزه و دانشگاه، کارشناس ارشد تفسیر و علوم قرآنی و همچنین دارای مدرک دکترای تفسیر تطبیقی است.

تدریس در حوزه‌های علمیه خواهران بندرعباس، میناب، جاسک، لنگه و مدرس دانشکده علوم قرآنی از دیگر سوابق این استاد و پژوهشگر حوزه علوم قرآنی در استان هرمزگان است.