جلیل رحیمی جهان آبادی در گفت وگو با خبرنگار پارلمانی ایرنا درباره مذاکرات ۱+۴ که در وین در حال برگزاری است و برنامه سازمان انرژی اتمی ایران برای رسیدن به ۱۹۰ هزار سو غنیسازی اورانیوم، گفت: مذاکرات جمهوری اسلامی ایران با طرف غربی بر پایه اثبات حسن نیت ایران است. چرا که پیش از این همکاریهای جمهوری اسلامی ایران فراتر از پروتکل الحاقی و حتی فراتر از برجام بوده و غربیها و آژانس بین المللی انرژی اتمی هم این موضوع را تایید کردند.
عضو کمیسیون امنیت ملی وسیاست خارجی مجلس با اشاره به بدعهدی طرف غربی و آمریکایی در توافقات گذشته افزود: پس از بدعهدی آمریکا، مجلس شورای اسلامی قانون اقدام راهبردی برای لغو تحریمها را تصویب کرد که بر پایه آن دولت موظف به انجام برخی از اقدامات در صنعت هستهای است از جمله افزایش غنی سازی، گازدهی و تولید سانتریفیوژهای نسل جدید و دیگر موارد که در دستور کار سازمان انرژی اتمی ایران است.
پیام رسیدن به غنی سازی ۱۹۰ هزار سو یعنی ایران در موضع ضعف نیست
نماینده مردم تربت جام و باخرز در مجلس با اشاره به آسیبی که رژیم صهیونیستی به تاسیسات هستهای ایران در نطنز وارد کرد، گفت: وقتی سانتریفویژهای نسل قدیم در نطنز با اقدام خرابکاری رژیم صهیونیستی آسیب دیدند، طبیعی است که باید نسل جدید جایگزین میشد بر همین دلیل اقدام سازمان انرژی اتمی در راستای اجرای قانون اقدام راهبردی برای دستیابی به ۱۹۰ هزار غنیسازی انجام شد.
وی با بیان اینکه پیام ایران به طرف غربی درباره رسیدن به غنی سازی ۱۹۰ هزار سو به معنای توانایی ایران و عدم ضعف است، اظهار داشت: جمهوری اسلامی ایران توانایی هرگونه فعالیت هسته ای از جمله غنی سازی اورانیوم با درصد بالا، نصب سانتریفیوژهای جدید و تولید هر نسلی از سانتریوفیوژ را به راحتی تولید می کند و در این بخش ۱۰۰ درصد به بومی سازی و خودکفایی رسیدیم.
رحیمی جهان آبادی یادآور شد: جمهوری اسلامی ایران دارای حقوقی است ولی اگر اقدامی انجام میدهد بر اساس حسن نیت با هدف حل موضوع هستهای است. اما نگاه غرب به جمهوری اسلامی ایران و بسیاری از کشورهای جهان، از موضع بالا به پایین و امر و نهی است که دیگر مشتری ندارد.
وی از غرب خواست پیام جمهوری اسلامی ایران در موضوع هستهای را بفهمد و ادامه داد: آمریکا باید خواستههای جمهوری اسلامی ایران را به رسمیت بشناسد چرا که ایران فراتر از حقوق قانونی خود و مقررات آژانس بین المللی انرژی اتمی، چیزی را طلب نمیکند.
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس با بیان اینکه ایران در چارچوب مقررات آژانس و توافق برجام حقوقی دارد، عنوان کرد: ما به تکلیف خود در موضوع برجام عمل کردیم و اگر خواستار حقوق مردم ایران در صنعت هستهای هستیم، زیاده خواهی نیست. اما اینکه غرب این حقوق حداقلی را نادیده میگیرد و با اعمال تحریم به دنبال کسب امتیاز از جمهوری اسلامی است، عاقلانه نیست و به صلح و ثبات منطقه و منافع خود غربیها آسیب وارد میکند.
ایران تسلیم هیچ گونه تهدید، فشار و تحریم نخواهد شد
این نماینده مجلس با بیان اینکه غرب با فشارهای رژیم صهیونیستی، تحریمها را به ایران تحمیل کرد، گفت: این در حالی است که رژیم صهیونیستی انرژی اتمی غیرصلح آمیز و کلاهک هستهای دارد و عضو ان پی تی هم نیست و آزادانه به کشورهای همسایه، خلاف مقررات سازمان ملل و قوانین بین المللی حمله نظامی انجام میدهد. در حالی که جمهوری اسلامی ایران هیچ گاه خلاف این قوانین عمل نکرده ولی سهم حسن نیتش، تهدید، تحریم و فشار بوده است.
رحیمی جهان آبادی پیام ایران به طرف غربی را عدم تسلیم شدن برابر هر گونه تهدید، فشار و تحریم عنوان کرد و گفت: امیدواریم طرف غربی پیام جمهوری اسلامی ایران را به درستی درک کند. چرا که قرار نیست جمهوری اسلامی ایران تاسیسات هستهای خود را اوراق کند، میزان غنی سازی را کاهش دهد، اوانیوم غنی سازی شده را رقیق کند و نظارت فراپادمانی و فراپروتکل الحاقی را هم بپذیرد، ولی طرف غربی تضمین ندهد، توافق را امضا نکند و هیچ تضمینی برای عدم خروج از پیمان و بازگشت پول حاصل از فروش نفت را قبول نکند. قطعا هیچ کشوری با چنین منطق غربیها مذاکره نخواهد کرد و بهتر است در دور جدید مذاکرات، آمریکا عقلانی عمل کند.
مشکل ایران با طرف غربی، میزان فهم آنها از واقعیتهای جهان است
وی با بیان اینکه طرف غربی در صورت عدم رعایت عقلانیت به خودش آسیب میزند، تصریح کرد: خروج آمریکا از برجام، مشکلاتی را سبب شد و در حقیقت عرصه را به کشورهایی نظیر چین و روسیه واگذار کرد. در حالی که کشورهای امروز جهان، کشورهای تابع امر غربیها نیستند و ایران هم به لحاظ قدرت نظامی، سیاسی و قدرت اقتصادی، کشور کوچک نیست که تابع غرب شود. اما نگاه غربیها همان نگاه قرن ۱۸ و ۱۹ میلادی است که با کشتیهای بادبانی به شرق هجوم میآوردند و هر جایی را تسخیر میکردند.
رحیمی جهان آبادی با تاکید بر اینکه ایران آمادگی حل مساله هستهای را دارد، خاطرنشان کرد: بهتر است غرب از رفتار زیگزاگی و پارادوکسی دست بکشد. چرا که ایران به رغم اینکه توانایی تولید غنی سازی و تولید سانتریفیوژهای جدید را دارد، آماده گفت و گو است و مشکلی که ایران با کشورهای غربی دارد، میزان فهم آنها از واقعیتهای جهان است.