به گزارش روز شنبه ایرنا، پایگاه خبری «اثر پرس» سوریه از هدف قرار گرفتن این پایگاه نظامیان ترکیه در سوریه خبر داد و افزود: پایگاه نظامیان ترکیه در اطراف روستای «اناب» در حومه شمال حلب صبح امروز (شنبه) مورد حمله موشکی شدید قرار گرفت که بر اثر آن خسارات مادی و جانی زیادی در بین صفوف نظامیان ترکیه وارد شد.
بر اساس این گزارش گروههای مسلح موسوم به «نیروهای آزادیبخش عفرین» که در تعدادی از نقاط اطراف شهر "اعزاز" سوریه مستقر شده اند، حدود ۲۵ خمپاره و راکت شلیک کردند که به طور مستقیم به داخل و دیوار پایگاه اناب اصابت کرد و نظامیان ترکیه مجبور به ورود به پناهگاهها و زیرزمینهای موجود در این پایگاه شدند.
همزمان با این عملیات بقیه پایگاههای نظامی ترکیه مستقر در منطقه اعزاز برای توقف گلوله باران پایگاه «اناب» و باز کردن راهی برای خروج مجروحان از داخل پایگاه، حملات توپخانهای شدیدی را بسوی محل شلیک خمپارهها و راکتهایی که پایگاه را هدف قرار داد، انجام دادند.
منابع پایگاه خبری «اثر» گفتند که بر اساس اطلاعات اولیه، حداقل سه نظامی ترکیه دچار جراحت متوسط تا شدید شدند و مجروحان بلافاصله پس از توقف حمله، از پایگاه خود به بیمارستان ملی «اعزاز» برده شدند.
در همین حال اطلاعاتی که منابع رسمی آن را تاکنون تایید نکردهاند، از انتقال نظامیان مجروح ترکیه به بیمارستانی در داخل خاک ترکیه حکایت دارد.
این گلوله باران همچنین باعث زخمی شدن تعدادی از کارگران وابسته به یک شرکت ساختمانی ترکیه شد که همزمان مشغول ساخت بخشها و اتاقهای جدید در داخل پایگاه مورد نظر بودند و این کارگران مجروح به یک مرکز پزشکی نزدیک به پایگاه منتقل شدند.
این گزارش حاکیست که نیروهای ترکیه نیز پس از توقف این حمله روستای «کفر آنطون» را با دهها گلوله توپ هدف قرار دادند که منجر به خسارات مادی قابل توجهی به خانهها و اموال شهروندان سوریه شد.
پایگاه «اناب» یکی از پایگاههای نظامی بزرگی است که مرکز ثقل نیروهای ترکیه در حومه شمال غرب حلب است و سومین پایگاهی است که در معرض حملات خمپارهای و موشکی گروه مسلح موسوم به «نیروهای آزادیبخش عفرین» قرار گرفته است.
سه هفته گذشته در همین حومه دو حمله موشکی به پایگاههای «کلجبرین» و «البحوت» در منطقه اعزاز انجام شد که منجر به کشته شدن سه نظامی ترکیه و زخمی شدن حداقل ۶ تن دیگر شد.
در روزهای گذشته مقامهای ترکیه از احتمال آغاز دور جدید حملات به شمال سوریه و اعلام آمادگی در این خصوص سخن گفتند و این اظهارات نگرانیهایی را در ارتباط با شعلهور شدن دوباره درگیریها در شمال سوریه بین طرفهای مختلف حاضر در آنجا ایجاد کرده است.
مقامهای بلندپایه روسیه و آمریکا پیش از این در اظهارات رسمی خود چندین بار مخالفت خود را با انجام "عملیات نظامی" ترکیه در شمال سوریه اعلام کردند و خواستار در پیش گرفتن راه حل مسالمتآمیز برای اوضاع سوریه از سوی آنکارا شدند.
ارتش ترکیه از سال ۲۰۱۶ در ۲ عملیات موسوم به سپر فرات (۳ شهریور ۹۵ تا ۹ فروردین ۹۶) و عملیات شاخه زیتون (۳۰ دی ماه ۹۶ تا ۴ فروردین ۹۷)، چهار هزار کیلومتر از خاک سوریه از جمله عفرین و شهرهای الباب، اعزاز و جرابلس را تصرف کرده است.
از سوی دیگر، آنکارا در ۲۵ مهرماه ۹۸ در اقدامی غیر قانونی برای عقب راندن شبه نظامیان کرد موسوم به «نیروهای دمکراتیک سوری»(قسد) از مناطق مرزی الرقه والحسکه، عملیات نظامی موسوم به «چشمه صلح» را در شمال سوریه آغاز کرد که این عملیات یک هفتهای، پس از توافق آتش بس میان آنکارا و واشنگتن متوقف شد و ترکیه به شبه نظامیان کُرد پنج روز مهلت داد تا عمق ۳۲ کیلومتری از مرز ترکیه عقب نشینی کنند.
ارتش ترکیه هم اکنون بیش از یکصد پایگاه غیرقانونی در شمال سوریه ایجاد کرده است. درحالی که آنکارا مدعی است که حضور نظامیانش در شمال سوریه با هدف جلوگیری از تهدید گروههای مسلح کردی است، دمشق این اقدام را اشغالگری میداند.
دولت دمشق در نامهای به دبیرکل سازمان ملل متحد و رییس دورهای شورای امنیت نسبت به قصد ترکیه برای حمله نظامی در خاک سوریه اعتراض کرده است.