گرگان - ایرنا - رییس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی گلستان گفت: این استان با ظرفیتی که در اختیار دارد، می‌تواند در حوزه رونق صادرات با کشورهای آسیای‌میانه قوی ظاهر شود.

به گزارش خبرنگار ایرنا، علی‌محمد چوپانی روز شنبه در نشست با مهدی صفری معاون دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه در شهرک صنعتی آق‌قلا، اظهار داشت: وجود کارخانه‌های آرد، ۶۰ کارخانه خوراک دام و طیور، ۶ کارخانه روغن‌کشی  از جمله ظرفیت‌های بکر محسوب می‌شود که می‌تواند با حمایت‌های بیشتر برای تقویت صادرات استفاده بهینه کرد.

وی با تاکید بر اعمال سیاست ثابت در صادرات کالا توسط دولت، گفت: اجرای این سیاست را در شرایط کنونی تجار از دولت انتظار دارند تا بازار هدف را از دست نداده و نقش خود را به خوبی در توسعه کشور انجام دهند.

چوپانی همچنین با ارزش دانستن اقدام دولت سیزدهم در حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی، گفت: با این اقدام بخش کشاورزی گلستان رونق خواهد یافت و تاثیر آن در افزایش درآمد سرانه ساکنان در آینده شاهد خواهیم بود.

رییس کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی، صنایع ، معادن و کشاورزی گلستان نیز با قدردانی از اقدام دولت سیزدهم در بسیج سفر در رونق دیپلماسی اقتصادی، گفت: تحقق این مهم را در نمایشگاه اخیر در قزاقستان با حمایت از تجار کشورمان شاهد بودیم.

امیر یوسفی افزود: توجه به دیپلماسی اقتصادی در وزارت امور خارجه، موجب دلگرمی تجار کشور برای رفع موانع در توسعه تجارت شده است.

وی همچنین بر رفع موانع در واردات قطعات کارخانه‌ها، استفاده بهینه از ظرفیت بازار ترکمنستان، سرمایه‌گذاری در کشت فراسرزمینی تاکید کرد.  

مهدی صفری معاون دیپلماسی وزیر امور خارجه از شامگاه جمعه وارد استان گلستان به منظور بازدید از زیرساخت‌ها و ظرفیت‌های گمرک اینچه‌برون، نشست با مسوولان ارشد استان و فعالان اقتصادی شده است.

مطابق گزارش اتاق بازرگانی گرگان ، بیش از ۸۰۰ فعال اقتصادی در گلستان دارای کارت بازرگانی از این اتاق هستند و عمده فعالیت فعالان اقتصادی استان در کشورهای آسیای میانه است.

داشتن مرز خشکی با کشور ترکمنستان و ارتباط با کشورهای آسیای میانه و چین از طریق زمینی و ریلی، دسترسی به بنادر دریای خزر و ارتباط با کشورهای حوزه این دریا از طریق مازندران، وجود فرودگاه‌های گرگان و کلاله و گمرک اینچه‌برون گنبدکاووس و تولید سالانه حدود پنج میلیون تُن انواع محصولات کشاورزی، از جمله ویژگی‌های رونق مبادلات تجاری استان گلستان به شمار می‌رود.

استان گلستان یک میلیون و ۹۰۰ هزار نفر جمعیت دارد که اقتصاد بیشتر اهالی آن بر پایه کشاورزی است.

دیپلماسی دولت صادرات به کشورهای آسیای میانه را ۴۰ درصد افزایش داد