شهرکرد _ ایرنا_ نماینده مردم شهرستان‌های شهرکرد، سامان و بن در مجلس شورای اسلامی گفت: چهارمحال و بختیاری می‌تواند استان پایلوت کشور در حوزه آبخیزداری و تقویت آب‌خوان‌ها باشد.

به گزارش خبرنگار ایرنا، احمد راستینه هفشجانی شامگاه شنبه در یازدهمین ستاد پیشگیری، هماهنگی و پاسخ به عملیات مدیریت بحران چهارمحال و بختیاری با حضور وزیر کشور تاکید کرد: مردمی بودن دولت سیزدهم و حضور وزیر کشور در مناطق مختلف سیل‌زده ایران قابل قدردانی است.
وی افزود: در حادثه سیل اخیر چهارمحال و بختیاری استاندار و مدیران کل دستگاه‌های اجرایی استان، بسیج، گروه‌های جهادی و سپاه پاسداران حضرت قمربنی‌هاشم (ع) استان حضور موثر در مناطق سیل‌زده داشتند.
راستینه بازخوانی نیازهای چهارمحال و بختیاری در بخش‌های مختلف را ضروری اعلام و تصریح کرد: این استان بام ایران و دارای شیب‌های تند است که در زمان وقوع حوادثی خسارت‌های فراوانی را متحول می‌شود.
وی یادآور شد: شهرداری‌ها و دهیاری‌های چهارمحال و بختیاری از نظر منابع مالی پایدار، فقیر هستند و با مشکلات جدی در این حوزه مواجهند.
نماینده مردم شهرستان‌های شهرکرد، سامان و بن در مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: هم‌اکنون تجهیزات و ماشین‌آلات شهرداری‌ها و دهیاری‌های چهارمحال و بختیاری ضعیف و فرسوده و ناکافی است.
وی گفت: مسیل‌های روستاها بسیار خطرناک و خطرآفرین است و به‌علت کمبود بودجه و اعتبارات با مشکل مواجه شده‌اند.
راستینه تاکید کرد: مناطق مختلف چهارمحال و بختیاری برای لای‌روبی قنوات، تقویت جاده‌ها، تجهیز ماشین‌آلات با مشکل جدی مواجه است.
وی افزود: تامین مالی برای جبران بخشی از خسارت‌های ناشی از سیل اخیر در کشور و چهارمحال و بختیاری مورد توجه جدی باشد.

تقویت اقدامات آبخیزداری از نیازهای ضروری چهارمحال و بختیاری است

سرپرست معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری چهارمحال و بختیاری گفت: با توجه به اینکه حدود ۸۰ درصد مساحت این استان کوهستانی است و شیب زیادی دارد می‌طلبد برای جلوگیری از سیلاب و جمع‌آوری رواناب‌ها فعالیت‌های آبخیزداری در این استان تقویت شود.

علی حیدری اظهار داشت: یکی دیگر از نیازهای مهم استان اختصاص ماشین‌آلات راهداری و امدادی است و علاوه‌بر آن ماشین‌آلاتی که در حال حاضر در اختیار این استان قرار دارد بسیار فرسوده بوده و نیازمند نوسازی است.

وی ادامه داد: ناپایداری ترانشه‌ها در محورهای مواصلاتی از دیگر چالش‌های این استان به شمار می‌رود و این ترانشه‌ها به حدی ناپایدار است که با کوچکترین حادثه‌ای فرو می‌ریزد.

سرپرست معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری چهارمحال و بختیاری در ادامه به خسارت‌های وارده از سیلاب اشاره کرد و گفت: سیلاب هفته گذشته ۲۶۷ میلیارد تومان خسارت در بخش زیرساخت‌های آب، برق و گاز ایجاد کرده است.

حیدری ادامه داد: در بخش کشاورزی نیز سیلاب به یک هزار و ۱۷۴ هکتار از فعالیت‌های زراعی و ۵۹۵ هکتار از باغات استان آسیب وارده است.

وی تصریح کرد: همچنین چهار هزار و ۱۰۰ راس دام سبک و ۲۰ راس دام سنگین، یک هزار و ۹۶۷ تن ماهی قزل‌آلا و ۵۲۰ هزار بچه‌ماهی در سیلاب تلف شد.

حیدری با اشاره به اینکه سیلاب ۱۰ کیلومتر از مساحت مناطق حفاظت شده استان را تخریب کرد، خاطرنشان کرد: همچنین ۱۱۵ بند خاکی استان پر از گل و لای شد و سه هزار سازه سنگی و ملاتی استان آسیب دید.

سرپرست معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری چهارمحال و بختیاری با بیان اینکه ۸۰۰ کیلومتر از جاده‌های آسفات و شنی استان تخریب شده است، اظهار داشت: همچنین ۴۰۰ دستگاه ابنیه فنی مجاور محورهای مواصلاتی استان نیز آسیب دیده و ۲۰۰ کیلومتر از راه‌های استان از گل و لای پر شده بود که با کمک نیروهای راهداری پاکسازی شد.

حیدری با بیان اینکه آمادی لازم برای مواجهه با سیلاب در استان ایجاد شده بود، افزود: پیش از وقوع سیلاب بنا بر هشدارهای هواشناسی ستادهای مدیریت بحران در استان برگزار شد و همه مدیران و دستگاه‌های اجرایی در حالت آماده باش قرار داشتند.

وی بیان داشت: در حین سیلاب نیز مدیران با حضور میدانی در صحنه این بحران را مدیریت کردند و نیروهای امدادی نیز با حضور به موقع خود از بروز خسارت‌های جانی جلوگیری کردند.

خسارت ۸۲۰ میلیارد تومانی سیلاب به بخش کشاورزی استان

سرپرست سازمان جهاد کشاورزی چهارمحال و بختیاری نیز در این نشست از خسارت ۸۲۰ میلیارد تومانی سیلاب به بخش کشاورزی استان خبر داد و گفت: از این میزان ۳۷۵ میلیارد تومان در بخش عشایر و ۴۴۵ میلیارد تومان به باغات، مزارع، شیلات و زیرساخت‌های بخش کشاورزی است.

حسین برزگر افزود: همچنین سیلاب ۵۰ میلیارد تومان به بخش منابع طبیعی و چهار میلیارد تومان به بخش محیط زیست استان خسارت وارد کرد.

وی با اشاره به وجود ۱۱۵ بند خاکی در این استان، تصریح کرد: در سیلاب اخیر ۳۰ بند خاکی تخریب شد که نیاز به مرمت و ترمیم دارد.

سرپرست سازمان جهاد کشاورزی چهارمحال و بختیاری خاطرنشان کرد: این استان نیاز به سامانه پیش‌آگاهی بخش کشاورزی دارد که یکی از مصوبات سفر رییس‌جمهور نیز به شمار می‌رود و چنانچه این امکان زودتر در استان ایجاد شود می‌توان با پیش‌آگاهی به کشاورزان از شکل‌گیری خسارت‌های گسترده جلوگیری کرد.

برزگر افزود: بخش کشاوری استان به ماشین‌آلات و تجهیزات بیشتری نیز نیاز دارد و امید می‌رود در رابطه با بیمه رایگان اجتماعی روستاییان و عشایر نیز به این استان کمک‌هایی شود.

به گزارش ایرنا، وزیر کشور از مناطق سیل‌زده در شهرستان‌های اردل، کوهرنگ و بن بازدید کرد.
احمد وحیدی همچنین با حضور در روستای بارده شهرستان بن از محل جاری شدن سیل و امام‌زاده این روستا دیدن کرد.
سیلاب تابستانی مونسون از روز چهارشنبه هفته گذشته چهارمحال و بختیاری را تحت تاثیر خود قرار داد و منجر به وقوع سیلاب و وضعیت بحرانی در تمامی شهرستان‌های این استان شد.