شهرکرد _ ایرنا_ استاندار چهارمحال و بختیاری با تسلیت ایام عزاداری امام حسین (ع) گفت: این استان کمترین میزان خسارت‌های جانی در سیل اخیر را داشته است.

به گزارش خبرنگار ایرنا، غلامعلی حیدری شامگاه شنبه در یازدهمین ستاد پیشگیری، هماهنگی و پاسخ به عملیات مدیریت بحران چهارمحال و بختیاری با حضور وزیر کشور تاکید کرد: انسجام، وحدت و مدیریت موجود در استان با محوریت نماینده ولی‌فقیه در استان و امام جمعه شهرکرد در کنار نمایندگان مجلس شورای اسلامی مطلوب است.
وی افزود: علاوه بر حجم زیاد سیل اما کمترین خسارت‌های جانی به‌وقوع پیوست و مردم در حوادث سیلاب اخیر همکاری، همراهی، بصیرت، فرهنگ بالا داشتند و از هرگونه سوءاستفاده دشمن جلوگیری کردند.
حیدری آسیب‌شناسی حوادث سیل اخیر در چهارمحال و بختیاری را ضروری اعلام و تصریح کرد: با یک اقدام جهادی از سوی مسئولان، مردم، بسیج، سپاه پاسداران و گروه‌های مختلف کمترین آسیب در این سیل به مردم و گردشگران وارد شد.
وی یادآور شد: رسانه‌های گروهی چهارمحال و بختیاری با اطلاع‌رسانی به‌موقع به مردم، گردشگران، عشایر و گروه‌های مختلف باعث کاهش خسارت‌های ناشی از جاری شدن سیل اخیر در استان شدند.
حیدری سرعت‌بخشی در روند لای‌روبی مسیل‌ها را ضروری دانست و اظهار داشت: تسریع در اختصاص اعتبارات مربوط به سفر رییس‌جمهور و هیات دولت به چهارمحال و بختیاری می‌تواند در تکمیل طرح‌های عمرانی کمک و از بروز حوادث احتمالی در این استان نقش‌آفرینی کند.

امام جمعه شهرکرد: کمبودهای چهارمحال و بختیاری در امدادرسانی بحران‌ها مورد توجه قرار گیرد

نماینده ولی‌فقیه در چهارمحال و بختیاری با تسلیت ایام عزاداری امام حسین (ع) گفت: کمبودهای استان در حوزه امدادرسانی در بحران‌ها مورد توجه جدی قرار گیرد.

حجت‌الاسلام محمدعلی نکونام تاکید کرد: خدمت‌رسانی به سیل‌زدگان مانند حضور و شرکت در مجالس عزاداری امام حسین (ع) است.
وی افزود: در بازدید میدانی وزیر کشور از مناطق سیل‌زده چهارمحال و بختیاری بخشی از مشکلات سیل‌زدگان استان و حجم خسارت‌ها به اطلاع وی رسید.
نکونام تصریح کرد: حضور در بحران‌های مختلف مانند جاری شدن سیل باید برنامه‌مند باشد تا میزان خسارت‌ها کاهش یابد و مردم مدیریت مطلوب را ببینند.
وی مدیریت مطلوب و تجمیع امکانات برای خدمات‌رسانی در حوادث مختلف به‌منظور نشان دادن اقتدار نظام را ضروری دانست و افزود: نظام جمهوری اسلامی در هر مسئله‌ای ورود پیدا کرده توانسته است اقتدار خود را نشان دهد.
نکونام به حیرت کنونی دشمن از پیشرفت ایران اشاره و تصریح کرد: می‌توان در عرصه مدیریت بحران مقتدر بود اما  وقوع حادثه سیل اخیر نشان داد که کشور تا حدودی با ضعف در مدیریت بحران مواجه است که باید این ضعف‌ها رفع شود.
وی شناسایی مشکلات و ضعف‌های مرتبط با مدیریت بحران در سطح ملی را ضروری دانست و یادآور شد: البته کشور با کمبود نیروی انسانی در بخش بحران مواجه نیست تاثیر اقدامات آن‌ها دیده نمی‌شود.
نماینده ولی‌فقیه در چهارمحال و بختیاری و امام جمعه شهرکرد اظهار داشت: در حادثه سیل اخیر استان مسئولان از همان لحظات نخست در روستای بارده شهرستان بن حضور یافتند اما همچنان مردم اعتراض‌ها و گلایه‌هایی ذاشتند.
وی گفت: با دست خالی نمی‌توان اقدامات اثرگذار و موثر انجام داد باکه امدادرسانی در بحران به تجهیزات نوین و قوی نیاز دارد.
نکونام به ضعف چهارمحال و بختیاری در بخش تجیهزات و ماشین‌آلات امدادی اشاره و تاکید کرد: سرعت‌بخشی به روند جبران خسارت‌ها به‌عنوان یکی از مهم‌ترین مطالبه‌های آسیب‌دیدگان سیل اخیر استان ضروری است.
وی توجه جدی به اختصاص کمک و تسهیلات برای مقاوم‌سازی واحدهای مسکونی مستقر در مناطق خطرپذیر چهارمحال و بختیاری را ضروری دانست و افزود: توجه به آبخیزداری در استان مورد توجه قرار گیرد.
 

آغاز آواربرداری خانه‌های تخریب شده از سیلاب در چهارمحال و بختیاری

مدیرکل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی چهارمحال و بختیاری با اشاره به آسیبی که سیلاب به واحدهای مسکونی این استان وارد کرد، گفت: آواربرداری از خانه‌های تخریب شده در روستای بارده آغاز شده است.

 فرشید ریاحی سامانی شامگاه شنبه در نشست ستاد مدیریت بحران این استان که با حضور وزیر کشور برگزار شد، اظهار داشت: آواربرداری از امروز در روستای بارده آغاز شد و در سایر مناطق استان نیز به زودی اجرا می‌شود.

وی افزود: ۱۰ اکیپ ارزیاب عملیات برآورد خسارت‌ها را بررسی می‌کنند که این عملیات همچنان ادامه دارد.

ریاحی سامانی تصریح کرد: از مجموع واحدهای آسیب دیده یک‌هزار و پنج واحد مسکونی به بازسازی، ۲ هزار و ۱۳۰ واحد مسکونی روستایی به تعمیر و سه هزار و ۸۰۶ واحد مسکونی به تامین لوازم خانگی نیاز دارد.

مدیرکل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی چهارمحال و بختیاری خاطرنشان کرد: با توجه به شرایط اقلیمی و کوتاه بودن فصل کار، درخواست می‌شود تا در پرداخت اعتبارات جبران خسارت تسریع شود.

ریاحی به آسیب شناسی انجام شده در استان نیز اشاره کرد و گفت: خانه‌هایی در سیلاب خسارت دیدند که غیر مقاوم بوده‌اند از همین رو احداث سازه های مقاوم مسکونی از ضرورت های استان به شمال می‌رود.

خسارت  ۱۱۰ میلیارد تومان سیلاب به تاسیسات آب و فاضلاب

مدیرعامل شرکت اب و فاضلاب چهارمحال و بختیاری نیز در این نشست خسارت وارده به این شرکت را ۱۱۰ میلیارد تومان اعلام کرد و گفت: ۳۴ اکیپ در قالب۲۰۴ نفر مسئولیت ساماندهی خسارت های ناشی از سیلاب هستند.

احمدرضا محمدی ادامه داد: پس از سیلاب ۲۰ هزار کیسه آب در بین خانوارها توزیع شد و از سوی ۱۸ تانکر آبرسانی سیار انجام گرفت.

وی تصریح کرد: از ۱۷۶ شهر و روستایی که تاسیسات آن آسیب آب در ۹۴ روستا قطع شد که با کمک اکیپ ها خدمات رسانی به این روستا برقرار شده است.

وارد شدن ۶۵۰۰ میلیارد تومان خسارت به راه های استان

مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای چهارمحال و بختیاری گفت: در سیل اخیر یک‌هزار و ۵۰۰ کیلومتر راه ارتباطی و ۴۰۰ دستگاه ابنیه فنی استان دچار حادثه شد که  ۶ هزار و ۵۰۰ میلیارد ریال خسارت را شامل شده است.

روح الله غلامی افزود: در سیلاب ۶۰ محور ارتباطی استان درگیر شد که ۵۸ جاده آن سریع بازگشایی شد.

وی با بیان اینکه در این حادثه طبیعی سه هزار و ۸۰۰ کیلومتر راه‌های ارتباطی استان تحت تاثیر قرار گرفت، تصریح کرد: سه هزار نفر روز در قالب ۴۰ گروه راهداری با ۳۰۰ دستگاه ماشین‌آلات از چهارمحال و بختیاری خدمات‌رسانی و در نهایت ۸۰ دستگاه ماشین‌آلات راهداری استان از ناوگان خارج شد.

مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای چهارمحال و بختیاری اظهار داشت: بازگشایی راه‌های روستایی و کشاورزی، تامین حمل سوخت ماشین‌آلات مستقر در مناطق سیل‌زده، کمک به جمعیت هلال‌احمر برای انتقال بسته‌های غذایی مردم سیل‌زده از دیگر فعالیت‌های راهداری و حمل و نقل جاده‌ای چهارمحال و بختیاری در سیل اخیر است.

غلامی به نیازمندی های این اداره کل نیز اشاره کرد و گفت: با توجه به توپوگرافی خشن استان، تجهیزات امدادرسانی به شدت نیاز است و تجهیزات امدادرسانی واکنش سریع از مهمترین این نیازمندی ‌ها به شمار می رود.

به گزارش ایرنا، سیلاب تابستانی مونسون از روز چهارشنبه هفته گذشته چهارمحال و بختیاری را تحت تاثیر خود قرار داد و منجر به وقوع سیلاب و وضعیت بحرانی در تمامی شهرستان‌های این استان شد.

برآوردها حاکی از ۳۰ تا ۴۰ هزار میلیارد ریال خسارت در حوزه‌های زیربنایی، کشاورزی، شیلات، دامپروری و راه‌های ارتباطی است.

به گزارش ایرنا، وزیر کشور از مناطق سیل‌زده در شهرستان‌های اردل، کوهرنگ و بن بازدید کرد.
احمد وحیدی همچنین با حضور در روستای بارده شهرستان بن از محل جاری شدن سیل و امام‌زاده این روستا دیدن کرد.
سیلاب تابستانی مونسون از روز چهارشنبه هفته گذشته چهارمحال و بختیاری را تحت تاثیر خود قرار داد و منجر به وقوع سیلاب و وضعیت بحرانی در تمامی شهرستان‌های این استان شد.