جمال صالحی روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: از ابتدای خرید تضمینی گندم در استان ( ۶ تیرماه) تا چهاردهم مرداد سال جاری ۴۷۸ هزار و ۹۰ تن از این محصول خریداری شده و تاکنون ۴۷۱ هزار و ۶۳۳ تن آن در سامانه سیفا به ثبت رسیده است.
وی با اشاره به اینکه تاکنون چک لیست ۴۴۳ هزار و ۲۲ تن هم به بانک عامل(کشاورزی) ارسال شده است، افزود: آهنگ خرید روزانه گندم هم در استان به ۱۱ هزار و ۳۶۵ تن افزایش پیدا کرده است.
نماینده شرکت بازرگانی دولتی کردستان ادامه داد: میزان خرید تضمینی گندم از کشاورزان استان طی سال زراعی جاری نسبت به مدت مشابه آن در سال گذشته که ۲۵۷ هزار و ۵۰ تن بوده حدود ۸۳ درصد افزایش داشته است.
صالحی یاداور شد: بیشترین میزان خرید تضمینی گندم در استان به ترتیب مربوط به شهرستان های بیجار با ۱۱۲ هزار و ۳۵۲ تن، دهگلان با ۸۹ هزار و ۱۵۳ تن، سقز با ۸۴ هزار و ۵۵۷ تن، قروه با ۷۳ هزار و ۳۳۴ تن و کامیاران با ۵۳ هزار و ۶۸۶ تن بوده است.
وی اضافه کرد: میزان خرید تضمینی گندم در شهرستان های دیواندره ۵۰ هزار و ۷۹۴ تن، سنندج ۱۰ هزار و سه تن، بانه یک هزار و ۶۹۰ تن، مریوان یک هزار و ۱۸۸ تن و سروآباد هم یک هزار و ۳۳۱ تن بوده است.
نماینده شرکت بازرگانی دولتی کردستان یادآور شد: ۸۳ مرکز خرید گندم در استان تایید شده و آماده خرید محصول از کشاورزان استان بوده و از این تعداد ۶۱ مرکز آن مربوط به تعاونی های روستایی است.
صالحی اضافه کرد: به ازای هر کیلوگرم گندم که توسط کشاورزان به مراکز خرید تضمینی این محصول تحویل داده شود ۱۱۵ هزار ریال توسط بانک عامل(کشاورزی) پرداخت می شود.
کردستان یک میلیون و ۲۱۷ هزار هکتار اراضی کشاورزی دارد که از این میزان سالانه ۷۸۳ هزار هکتار آن به زیرکشت محصولات زراعی می رود، ۳۸۱ هزار هکتار آن هم آیش بوده و ۵۳ هزار هکتار را هم باغات تشکیل داده است؛ از ۸۳۶ هزار هکتار اراضی زیرکشت محصولات کشاورزی کردستان ۷۰۵ هزار هکتار آن دیم و ۱۳۱ هزار هکتار آن هم آبی است.
جمعیت بهرهبردار کشاورزی استان کردستان ۱۲۲ هزار نفر است که (در شرایط جوی مناسب) سالانه حدود سه میلیون تُن محصولات کشاورزی (زراعی و باغی) تولید می کنند که بیش از ۴۴۰ هزار تُن از این میزان مربوط به محصولات باغی و باقی مربوط به بخش زراعت است.
عمده محصول زراعی استان کردستان گندم و عمده محصول تولیدی باغی نیز توت فرنگی با حدود ۶۲ هزار تن در سال است که ۵۹۴ هزار هکتار از اراضی کشاورزی استان در سال زراعی جاری به زیر کشت گندم اختصاص دارد و از این میزان ۳۲ هزار هکتار آن گندم آبی و مابقی دیم است.